Külföldi

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Jar reklám

*************************

Jar OXI - 30s +++ Értékelés: 3,8/10

Na mondjuk legyen úgy, hogy a hapsit nehéz választás elé állítják. Mosogat, vagy, vagy... na ide kéne valami szörnyen undok dolog. Valami olyasmi, amit épeszű ember nem vállalna el. Inkább a halál. De a fickó mégis bevállalja, annyira utál mosogatni. Aztán jól pofára esik, mert kiderül, ő választotta a nehezebbet.

De mi legyen ez a szörnyen undok dolog? Megvan! Gyerekfürdetés! Ekképpen szólott hát a gyermekgyűlölő kreatív, és megalkotta az itt következő reklámfilmet.

***************

***************

Középosztálybéli fiatal házaspár megtér a piknikből és pakolnak az autóból kifelé. Edényeket, ikreket, miegymást. Édesem, inkább mosogatnál, vagy megfürdetnéd a kicsiket? - teszi fel a kérdést bumfordi formájú férjének az asszony. Értem én, hogyne érteném a koncepciót, nem vagyok hülye. Feldobunk két rossznak látszó alternatívát, de ezek közül csak az egyik igazán rossz egy férfi számára, a másikról csak hiszi, hogy az. Azt is értem, hogy valamilyen családhoz közeli, mindennapi rossz alternatívát kellett találni, hiszen mégsem mondhatja a feleség, hogy édesem, inkább mosogatnál, vagy elmennél a háborúba ágyútölteléknek? És mivel a világ nem látott még olyan apukát, aki szereti fürdetni a gyerekeit, hát szinte magától adódott, mi legyen a nagyon gáz választható. A narrátor ennek megfelelően szörnyülködve kommentálja a történteket: "Van, aki BÁRMIT megtenne, csakhogy megússza a zsíros edények elmosogatását". És közben látjuk is a két ocsmány, visszataszító ivadékot, hogy még a kedvünk is elmenjen az élettől, és kellőképp átérezzük, mire gondoltak itt a BÁRMI alatt. És igen! Emberünk annyira utál mosogatni, hogy vakmerően vállalja még ezt az infernót is. De miért? Miért kényszerül e derék ember, akit ez a gyermekszerető reklám oly vonzóvá tesz minden női szív számára, miért kényszerül megjárni a pokloknak az ő fortyogó bugyrait? "Ez azért van, mert nem tudják, hogy az új Jar OXI most még több oxibuborékot tartalmaz, melyek könnyedén eltávolítják még az edényeken maradt zsíros szennyeződéseket is." Hogy mi az az oxibuborék, ne kérdezd, biztos te is tanultad kémiából. Biztos emlékszel arra a jellegzetes csirkecomb alakzatra, amit ezek a mikrobuborékok felvesznek, amikor megtámadják a zsíros szennyeződéseket. (Vagy mindig olyan alakúak, amilyen étel az edényben volt? Ja értem, ez vicces.) Végre tehát itt egy mosogatószer, amellyel el lehet mosogatni. Eddig ilyen nem volt. Nem csodálom szegény embert, hogy utálhatta a mosogatás után is szinte változatlan állapotú edényeket elrakosgatni. Most meg nem hisz a szemének és a fülének! Hogy nem zsírban csúszik hangtalanul az ujja, hanem nyiszorog a zsírtalan felületen. Fel is riad szunyókálásából a feleség - hiszen ő már régen végzett - és csöndre inti bohókás férjét. Csitt, azok a szörnyek most alszanak! A férj elkaccintja magát, és béke borul a szent családra, amit leginkább a terméknek köszönhetnek.

"A Jar-al jól jár!" Ez kiejtve ugyebár úgy hangzik, hogy a járral jól jár. És a reklámban ki is ejtik. Végtelenül frappáns. Csak azt nem tudom, hogy az eredeti, idegen nyelvű verzióban vajon hogyan élhetnek meg egy ilyen nyelvi lelemény nélkül? Persze mi vagyok én? Nehogy már okosabb legyek a világ összes költőjénél, vagy kreatívjánál. Hát el tudod képzelni, hogy aki ezt a finom mestermunkát megalkotta, az ne lenne képes a saját nyelvén leleményt találni a Jar brand-re? A Jar angolul például azt jelenti, hogy köcsög.

******************************

Értékelés: 3,8/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 2/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10

 

{mxc}

 

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 60 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png4.png4.png3.png0.png
Ma499
Tegnap489
Ezen a héten1977
Ebben a hónapban10068
2014.10.25 óta334430

Látogató infó

 • IP: 54.92.172.79
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

3
Online

2018. március 22. csütörtök, 22:37

És még ezek is: