Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

T-mobil reklám

*************************

T-Mobil Eco - 40s +++ Értékelés: 5,0/10

Ha egy történetet kétféleképpen mesélünk el, akkor szükségszerűen az egyik verzió, hogy finoman és szakszerűen fogalmazzak, nem bontja ki az igazság minden árnyalatát. Persze attól még nem feltétlenül esünk a hazugság bűnébe, ha mondjuk az édesanyánknak kissé finomítva adjuk elő a velünk történteket. Csak picit máshogy. Amint ezt a mellékelt reklám bemutatja.

***************

***************

Nem vonattal, stoppal, nem vettük, loptuk, nem vérebek elől, hanem cicáért a fára, nem vad diszkó, hanem szelíd gitár, nem másnapos ébredés, hanem frissítő reggeli torna, szóval mindmegannyi ártatlan füllentés. Persze mi mindannyian sejtjük, hogy a havernak leadott verzió az igaz. De hát fiatalok vagyunk mi itt a célcsoportban, és mint ilyenek, picit hazudósak. Fiatalság, bolondság.

A kreatív csapat felismerte tehát, hogy a mai fiatalok szörnyű, de ugyanakkor igen gyakran előforduló problémával küszködnek nap, mint nap. Választaniuk kell. Vagy igazat mondanak a telefonba, vagy nem. Mindkettőre nincs pénzük. Ha ma már hazudtak egy jót, az igazat csak másnap mondhatják el. Vagy harmadnap. Attól függően, mennyire csórók. Igen, derültek fel a kreatívok, épp ez az a bizonyos fogyasztói insights. Felismerni egy valós igényt, és bemutatni, hogy a szolgáltatást pont erre találták ki.

Ennek megfelelően, körülbelül a fás jelenetnél megszólal a beszélő, és közli a jó hírt: "Kétféleképpen is elmesélheted. A T-Mobil Eco díjcsomaggal a havi díjad kétszeresét beszélheted le, vagy esemezheted el." Vagyis ha jól értem és jól olvasom, kapsz egy egyszeri 3380 forintos plusz keretet két hónapra, ha új előfizetést vásárolsz. "Most elmondhatod, hogy elmondhatod." Így folytatódik a nyelvi leleményével lenyűgöző szöveg, utalva a hamis, illetve igaz verzió csaknem egyidejű közlésének lehetőségére. "Főként, hogy előfizetésed mellé most egy készülék áráért két elegáns Nokia hatvanhárom nulla nullást kapsz." Ezt te mondjuk hogy értenéd? Mert én úgy, hogy van egy előfizetésem, és e mellé két készüléket kapok egy áráért. A másikba meg veszek Dominót. Nos, kiderül, ha elolvasod a feliratot a rendelkezésedre álló három másodperc alatt, hogy a beszélő nem bontotta ki az igazság minden árnyalatát. Úgy is mondhatnám, hogy kétféleképpen mesélték el ugyanazt a történetet. Ugyanis a felirat szerint, ha telhetetlen mohóságodban mindkét készüléket akarod, akkor kell venned még egy előfizetést, és ihajst alá kell írnod két év hűségesküt is, miszerint soha nem árulod el a szolgáltatódat, és kész vagy akár az életed árán is megküzdeni a konkurenciával.

"T-Mobil. Együtt veled." Tudod kérlek a záró szlogen nagyon fontos. Ezt fogja magával vinni a fogyasztó, ez fog a fülében csengeni még napokig, ez az, ami leülepszik a tudatalattijába, és ez fogja őt bevezérelni értékesítési pontjainkba. Rövidnek, ütősnek és velősnek kell lennie. Igen, ne röhögj, mint egy velős csontnak. Akárhányszor megérinti a mobilját az a fiatal, kellemes melegség járja át. Érzi, hogy egész nagy csapatunk mögötte áll, érte dolgozik. Érzi, hogy mi vele vagyunk. Igazságban, hazugságban.

******************************

Értékelés: 5,0/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 2/10

A látvány (Scene) - 8/10

A technika (Technology) - 7/10

 

{mxc}

 

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 34 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png3.png3.png1.png8.png
Ma362
Tegnap503
Ezen a héten865
Ebben a hónapban8956
2014.10.25 óta333318

Látogató infó

 • IP: 54.158.241.146
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

3
Online

2018. március 20. kedd, 18:15

És még ezek is: