Külföldi

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

BLANX reklám

*************************

BLANX fogkrém - 15s +++ Értékelés: 3,0/10

Tépelődök. Vajon jó helyre születtem? Vajon rágcsálhatok-e én is valamit, amitől valamim nagyon fehér, vagy fekete, nagyon piros, vagy nagyon zöld, nagyon egészséges, vagy nagyon erős lehet? Mármint olyasmit, ami csak úgy nő a környezetemben, és már gyermekkoromtól fogva azt rakta elém anyám, mert többre nem futotta a kevéske valamiből, amiből akkoriban kellett, mert a sok éhes száj, és apám egész nap éhbérért a gyárban. De mi jól meg voltunk ezzel is, és hálát adtunk az égnek, és boldogok voltunk. Mert legalább vakítóan fehérek voltak a valamink.

***************

***************

Ugyanis az eszkimóknak például van ilyenjük. Másuk sincs, csak ilyenjük. És szép fehérek és egészségesek a fogaik tőle, mint az köztudott. Csak én nem köztudtam eddig. Azt hittem, főleg fókazsírt rágcsálnak, vagy bemennek motoros szánnal a közértbe pizzát venni, mert ma már nem úgy van az. Azt hittem, főleg a feketéknek olyan vakító fehérek a fogaik, mert a kontraszt ugyebár. És akkor egészségesek, ha nem eszel túl sok cukrot. Mármint a fogak. Az eszkimóknak például azért egészségesek, mármint a fogak, mert cukor nélkül rágják a sarki zuzmót. Bár lehet, sózzák egy kicsit. Hát rágd te is cukor nélkül a spenótot, meglátod te se leszel szuvas. Persze nem minden növénytől lesznek szép fehérek a fogaid. Ha bagót rágsz, akkor szép sárgák lesznek a fogaid, amit viszont az eszkimók irigyelnek nagyon. Ezért kapható náluk nikotinos fogkrém. Az utóbbi állításom igazságtartalma szerintem vetekszik a spot okfejtésének igazságtartalmával.

Mindenféle elvetemült, aszkéta és mazochista tudósok (gyűjtőnéven önfeláldozó, elkötelezett tudósok) nem átallottak zord környezetben zord eszkimókat tanulmányozni, és megállapították, mindössze két százalékra tehető a zöldségféle napi bevitele az eszkimókba. Ezen belül képviselhet csak valamely arányt a sarki zuzmó. Gondolom. Ezzel szemben például a beluga bálna bőrében állítólag annyi C-vitamin van, mint a narancsban. Azt rágcsálják ők nyersen. Egy narancsnyi bálnabőr, az igazi életőr.

Javaslom tehát a fogkrémreklám módosítását. "Miért vakítóan fehérek és egészségesek az eszkimók belei? Mert belugabőrt rágcsálnak. A BLANX fogkrém belugabőrt tartalmaz. Így védi és fehéríti a bélbolyhokat koptatás nélkül. Használja mindennap. BLANX. Fehér belek természetesen." A képen pedig egy nyelv kinyalja a... Ez persze így undorító, de legalább igaz.

Bocsánat. Hülyeségeket beszélek. Alaptörvényeket sértenék meg. Mintegy törvénysértésre hívom fel a tisztességes kreatív állampolgárokat. Elvégre ez itt kapitalizmus, vagy mi. Egy reklámnak nem igaznak, hanem visszaigazoltnak kell lennie. Megette? Megette. Megvette? Megvette. Pont. És még ráadásul jobban is járt, mintha üres fogkefével mosna fogat. Mert a finom kőporliszt mellett (én legalábbis tennék bele, sikálásilag) rakunk bele neki egy kis triclosant (2,2,4 triklórhidroxifeniléter), natrium-fluoridot, natrium-monofluor-foszfátot, kamillát, mentát, körömvirágot, cikóriát, fluoristatot (natrium-fluorid + szilicium-dioxid), pirofoszfátot, triclosant, triclogardot (triclosan+gantrez kopolimer), teafaolajat, mentolt, tengeri sót, natrium-monofluor foszfátot, triclosant, A vitamint, B5 vitamint, eukaliptolt, flevonidokat, kamazulént, achilletint, achilleint, tannint (fenoltartalmú), flavonidokat, terpineolt, laktoperoxidázt, glukóz-oxidázt, aloe verát, xylitet. A teljesség igénye nélkül. Csak hogy örüljön a boldogtalan.

Azt hiszem, én inkább sarki zuzmót fogok rágcsálni. Meg beluga bálnát.

*******************************************************************************

Értékelés: 3,0/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 2/10

A látvány (Scene) - 4/10

A technika (Technology) - 3/10

{mxc}

Ki van itt?

Oldalainkat 69 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom

3.png0.png6.png8.png8.png7.png
Ma24
Tegnap269
Ezen a héten934
Ebben a hónapban7256
2014.10.25 óta306887

Látogató infó

 • IP: 54.82.57.154
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2018. január 18. csütörtök, 02:46

És még ezek is: