Külföldi

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

*************************

Cillit Bang - 30s +++ Értékelés: 3,8/10

Amikor eljő a megváltó. Amikor az örömhír hoz reánk boldogságot. Amikor a sötétség véget ér és fény borul reánk. Amikor az ígéret földje karnyújtásnyira kerül. Amikor nem tudtuk mi hiányzik. Akkor telítődjék meg a te szíved csordultig hálával, és üresíts ki a te lelkedet, hogy befogadhasd a jót, a szeretetet, az önzetlen értedvalóságot, a terméket magát.

Figyelj és tanulj! Most a tanító beszél.

***************

***************

Mert e példabeszéd megmutatja az egyetlen utat, amelyre lépned szabad. Ugyanis a férfi, ki ajtódon belép, nem más, mint a te rossz lelkiismereted lelki ismerője. Egy angyal csöngetett be hozzád. (Egyébként te mindig ilyen könnyen beengeded a tisztítószeres ügynökkullancsokat?) Vedd észre, a zárójelben most is a sátán kéngőzös, bűzös szavai fortyogtak feléd. Szóval belép lelkiismereted őrzőangyala, s azonnal, kertelés nélkül mutat rá legsúlyosabb emberi gyarlóságaidra. A cillitbang-es férfi képében megjelenő angyal rögtön észreveszi a bűnt, és menten megjelöli annak forrását is. Piszkos zokni? Piszkos padló! Te persze védekezel, nem akarsz szembesülni a szörnyű igazsággal. Pedig nekem tisztának tűnt - habogod, de magad is érzed, itt nem akárki színe előtt állsz. De ő kegyes. Nem sújt le rád lángoló pallosával. Próbát ajánl. Egy utolsót. Egy mindent eldöntőt. S kezedbe adja az élet vizét, a szeretet és a tudás buzgó forrását, megváltó elixíredet. Önts egy kupakkal a vödörbe. Na milyen? - kérdezi az angyal, s bár lehet, hanghordozása egy anyagminőséggel való megelégedettség iránt érdeklődő kábszeres dealer-t idéz, te tudod, új életed első benyomásai felől tudakozódik. Hihetetlen, ragyog minden, a tisztaság kézzel fogható - mondod te, és belenyúlsz a tisztaságba, mint hitetlen Tamás a megváltó sebébe, mert még mindig nem elég erős a te hited a termékben. De aztán leomlanak a falak, a hitetlenség, az emberi kishitűség vastag kőfalai, mert a zokni után már semmi sem lehetetlen. Még azt az évszázados odaszervült mocsadékot is képes eltüntetni az elixír a tűzhelyedről, ami miatt a férjed már rég elvált tőled. Így persze nem láthatja a megrendítő csodát sem. Mert volt nekünk itt egyszer ez a vízen járás, de közvetlenül utána kell említenünk, hogy a szert közvetlenül a szivacsra öntve, már egy gyengéd húzás is makulátlan, gyári anyagtisztaságú ösvényt vág az ősi mocsokrétegben. Megrendítő! Szinte hihetetlen!

És még egy szép példázat arról, hogy az ember szabad akarattal áldatott meg. Az angyal ugyanis visszakéri az elixírt. Imádom, ezt már nem adom - mondod mókásan durcás arckifejezéssel, és az égiek meghajolnak szabad akaratod előtt.

Apró megjegyzés. Bár ez a reklám még az enyhébbek közül való abban az értelemben, hogy mennyire elkoszolódott környezetet mutat be a szer használata előtt, nem tetszenek mégis azt gondolni, ez az elkoszolódásra való üzenetépítés esetleg ellenkező hatást válthat ki? Valami ilyesmire gondolok:

Anyádnak ilyen lerohadt a kérója, szóval dugd fel magadnak a löttyödet, nálam a földről is zabálhatsz olyan halál tiszta, gond egy szál se.

******************************

Értékelés: 3,8/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 2/10

A látvány (Scene) - 4/10

A technika (Technology) - 5/10

 

{mxc}

 

Hozzászólások   

# a Kritikus 2008-07-07 20:11
Kedves SueSue!
Örülök, hogy tetszett, és köszönöm a pozitív visszajelzést. Örülnék egy durván negatív visszajelzésnek is, mert az azt jelentené, hogy szélesedik az olvasótáborom. Egyébként szándékosan vagyok kissé kőszívű, hadd zokogjanak a tettesek. Legközelebb majd jobban meggondolják, mit mutogatnak nekünk.
Válasz
# SueSue 2008-07-07 15:29
Szia Kritikus,
ugyan (mint gondolom a statisztikából látszik) többször kellett nekifutnom az írásnak, megérte, mert minden mondata aranyat ér. Igaz az értékelésnél kőszívű voltál, a forgatókönyvet én picit magasabra tettem volna, mert Cillit Lajos fejlődött, interaktívvá vált és utolérte a mosogatószeres reklámok leegyszerűsítet t üzenetközvetítő technikáját...
(ps.: nagyon tetszett a kritikai stílus 5* ) ;-)
Válasz

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 51 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png4.png4.png2.png7.png
Ma496
Tegnap489
Ezen a héten1974
Ebben a hónapban10065
2014.10.25 óta334427

Látogató infó

 • IP: 54.92.172.79
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2018. március 22. csütörtök, 22:22

És még ezek is: