Külföldi

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

*************************

Cillit Bang - 30s +++ Értékelés: 3,8/10

Amikor eljő a megváltó. Amikor az örömhír hoz reánk boldogságot. Amikor a sötétség véget ér és fény borul reánk. Amikor az ígéret földje karnyújtásnyira kerül. Amikor nem tudtuk mi hiányzik. Akkor telítődjék meg a te szíved csordultig hálával, és üresíts ki a te lelkedet, hogy befogadhasd a jót, a szeretetet, az önzetlen értedvalóságot, a terméket magát.

Figyelj és tanulj! Most a tanító beszél.

***************

***************

Mert e példabeszéd megmutatja az egyetlen utat, amelyre lépned szabad. Ugyanis a férfi, ki ajtódon belép, nem más, mint a te rossz lelkiismereted lelki ismerője. Egy angyal csöngetett be hozzád. (Egyébként te mindig ilyen könnyen beengeded a tisztítószeres ügynökkullancsokat?) Vedd észre, a zárójelben most is a sátán kéngőzös, bűzös szavai fortyogtak feléd. Szóval belép lelkiismereted őrzőangyala, s azonnal, kertelés nélkül mutat rá legsúlyosabb emberi gyarlóságaidra. A cillitbang-es férfi képében megjelenő angyal rögtön észreveszi a bűnt, és menten megjelöli annak forrását is. Piszkos zokni? Piszkos padló! Te persze védekezel, nem akarsz szembesülni a szörnyű igazsággal. Pedig nekem tisztának tűnt - habogod, de magad is érzed, itt nem akárki színe előtt állsz. De ő kegyes. Nem sújt le rád lángoló pallosával. Próbát ajánl. Egy utolsót. Egy mindent eldöntőt. S kezedbe adja az élet vizét, a szeretet és a tudás buzgó forrását, megváltó elixíredet. Önts egy kupakkal a vödörbe. Na milyen? - kérdezi az angyal, s bár lehet, hanghordozása egy anyagminőséggel való megelégedettség iránt érdeklődő kábszeres dealer-t idéz, te tudod, új életed első benyomásai felől tudakozódik. Hihetetlen, ragyog minden, a tisztaság kézzel fogható - mondod te, és belenyúlsz a tisztaságba, mint hitetlen Tamás a megváltó sebébe, mert még mindig nem elég erős a te hited a termékben. De aztán leomlanak a falak, a hitetlenség, az emberi kishitűség vastag kőfalai, mert a zokni után már semmi sem lehetetlen. Még azt az évszázados odaszervült mocsadékot is képes eltüntetni az elixír a tűzhelyedről, ami miatt a férjed már rég elvált tőled. Így persze nem láthatja a megrendítő csodát sem. Mert volt nekünk itt egyszer ez a vízen járás, de közvetlenül utána kell említenünk, hogy a szert közvetlenül a szivacsra öntve, már egy gyengéd húzás is makulátlan, gyári anyagtisztaságú ösvényt vág az ősi mocsokrétegben. Megrendítő! Szinte hihetetlen!

És még egy szép példázat arról, hogy az ember szabad akarattal áldatott meg. Az angyal ugyanis visszakéri az elixírt. Imádom, ezt már nem adom - mondod mókásan durcás arckifejezéssel, és az égiek meghajolnak szabad akaratod előtt.

Apró megjegyzés. Bár ez a reklám még az enyhébbek közül való abban az értelemben, hogy mennyire elkoszolódott környezetet mutat be a szer használata előtt, nem tetszenek mégis azt gondolni, ez az elkoszolódásra való üzenetépítés esetleg ellenkező hatást válthat ki? Valami ilyesmire gondolok:

Anyádnak ilyen lerohadt a kérója, szóval dugd fel magadnak a löttyödet, nálam a földről is zabálhatsz olyan halál tiszta, gond egy szál se.

******************************

Értékelés: 3,8/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 2/10

A látvány (Scene) - 4/10

A technika (Technology) - 5/10

 

{mxc}

 

Hozzászólások   

# a Kritikus 2008-07-07 20:11
Kedves SueSue!
Örülök, hogy tetszett, és köszönöm a pozitív visszajelzést. Örülnék egy durván negatív visszajelzésnek is, mert az azt jelentené, hogy szélesedik az olvasótáborom. Egyébként szándékosan vagyok kissé kőszívű, hadd zokogjanak a tettesek. Legközelebb majd jobban meggondolják, mit mutogatnak nekünk.
Válasz
# SueSue 2008-07-07 15:29
Szia Kritikus,
ugyan (mint gondolom a statisztikából látszik) többször kellett nekifutnom az írásnak, megérte, mert minden mondata aranyat ér. Igaz az értékelésnél kőszívű voltál, a forgatókönyvet én picit magasabra tettem volna, mert Cillit Lajos fejlődött, interaktívvá vált és utolérte a mosogatószeres reklámok leegyszerűsítet t üzenetközvetítő technikáját...
(ps.: nagyon tetszett a kritikai stílus 5* ) ;-)
Válasz

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 37 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • CBA Saga
  Radó Pál 13.06.2018 00:12
  Hozzászóltam, leírtam, de ki lettem dobva az utolsó soroknál! Meglátásom szerint érdekes és jó a ...

  Bövebben...

   
 • Darabos vasaló
  Radó Pál 12.06.2018 22:55
  A reklám, mint megjelenés elemzése, hellyel közzel fedi az "élmény" átélésének kritikáját, de az ...

  Bövebben...

   
 • Magyar lázra magyar... izé...
  ekszvájzed 19.04.2018 08:08
  Off: Arról már írtál, hagy hogy lehet normál embereknek eladni mondjuk OLASZ pastát, OLASZ nyelven ...

  Bövebben...

   
 • Magyar lázra magyar... izé...
  ekszvájzed 17.04.2018 16:28
  Szóval neked a politika mondja meg, mi a magyar?Mondjuk részben az ő dolga is, részben meg az "anyatejjel ...

  Bövebben...

   
 • Magyar lázra magyar... izé...
  Super User 17.04.2018 12:19
  Igen, nem kell politizálni, de nem én erőltettem bele ezt a disszonanciát a reklám értelmezésébe ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png7.png6.png3.png0.png5.png
Ma33
Tegnap467
Ezen a héten33
Ebben a hónapban11030
2014.10.25 óta376305

Látogató infó

 • IP: 54.166.160.105
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2018. június 25. hétfő, 02:01

És még ezek is: