Külföldi

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

*************************

Mio Moov - 30s +++ Értékelés: 6,4/10

Szürke aszfaltcsíkon fut a terepjáró-egyterű-4x4 (gondolom), amely akárha fogyasztói társadalmunk szürke, vonalszerű egyirányultságát is szimbolizálhatná. A táj sem túl zöld, amolyan szürkészöld. Jelzi, hogy bizony a zölddel is baj van már földgolyónkon. Fásult színek ezek. És fásultnak látszanak maguk az utasok is.

***************

***************

Tipikus középosztálybeli fiatal párnak tűnnek. Hát igen, a hétköznapok lelketlen hajtása, lelki és testi erőforrásaink mértéktelen kizsákmányolása, az értékesítési tervek túlméretezése a profit minden határon túl való növelése érdekében, és általában ez az egész, csak a barbársággal összevethető elidegenedett társadalmi lét, ahol mint tudjuk ember, embernek farkasa, sőt a farkasnak is farkasa, mert már életteret sem hagy nekik, szóval ez az egész globális, multinacionális katyvasz ott ül a fiatal pár arcán, mint stigma a megváltó testén. Igaz, a férfi mintha kissé vidámabbak tűnne. Bár szerintem már szexelni se szexeltek ki tudja mióta.

És hoppá! Hirtelen történik valami! Egy mutatóujj előrelendül, és egy kicsiny képernyőn változást indikál. Az új irány egy karaoke bár. Kérem, érezzük át a pillanat nagyszerűségét, és egyidejűleg annak ellentmondásosságát is. Miről van szó? Az eszköz, amihez a mutatóujj hozzáér, egy termék, egy árucikk, amelyet főhősünk, mint fogyasztó, elfogyasztott ebben az undorító fogyasztói társadalomban. Közben jól hozzásegített valami tőkést, hogy éppen nagyon kizsákmányoljon valakit. De ugyancsak közben, fejet kell hajtanunk az emberi tudomány, voltaképp az emberiség nagyszerűsége előtt is, hiszen az eszköz szinte mindent magában foglal, amit ma csúcstechnológiának nevezünk. Szóval e világűrrel beszélgető kicsiny doboz most maga a reménysugár. Az emberiség világító fáklyája, amelyből csak úgy árad ez a fent nevezett reménysugár. (Bírod még?) Mert igenis, a jármű lám lekanyarodik a reménytelenség e szürke országútjáról, és valami ismeretlen, de izgalmas, talán valódi emberi célok megvalósítását is lehetővé tévő világok felé veszi az irányt. Sár csapódik fel, a fák az égig érnek, a nő is kizökken közönyéből. S itt a tisztás. A terepjáró kiront a fák közül, de itt végre vége már a rohanásnak. Tisztáson vén faviskó, hunyorgó neonfelirat, KARAOKE Las Vegas, verandán hintaszék, benne öreg rocker tengeti és pengeti életét, illetve gitárját. Tán csak nem maga az idős Elvis? Láthatólag nem tetszik neki, hogy betört a vadkapitalista külvilág, de hát ahogy navigare necesse est, úgy szolgáltatni is márpedig muszáj. De gondolom, itt csak egy picit. A külvilág is csak egy picit tört be. Vagyis a termékünk, a derék navigátor, mintegy összebékítette a tőke rabjait és "még azokat is, akik nagyon szerettek volna elrejtve maradni". Látod, a hintaszékben a gitár békésen ring tovább, a mester mindjárt visszatér. Legalábbis az én olvasatomban.

Ha hiszed, ha nem, e reklám, a fentiek ellenére, inkább tetszik nekem, mint sem. Igen, ha akarod, ezt mind bele lehet magyarázni, de ha akarod, akkor nem. És te nem akarod. (Lehet, nem is tudod. Csak én vagyok ilyen ügyes.) Itt ez a kis készülék, és lám, ha gondolod, egy mozdulattal változtatni tudunk az unalmas, szürke egyhangúságon. Ennyi. De azért a fenti szöveg viccesebb.

******************************

Értékelés: 6,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 6/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 7/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 6/10

A látvány (Scene) - 7/10

A technika (Technology) - 6/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 263 vendég és 0 tag böngészi

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Utolsó hozzászólások

 • Gusztustalan Zsolt sörözik
  Stéger László Károly 08.08.2018 11:53
  Sajnálom a Soproniakat , hogy ilyen szeméttel hozzák össze Őket , mint ez a " reklám " Mostanában ...

  Bövebben...

   
 • Nehogymá unatkozzá...
  Sandor 01.08.2018 01:20
  Egyet értekaz előttem szólóval. ( A cikkszerzővel) Eddig is voltak bugyuta, 60-as iq-hoz ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Eszter Kádár 16.07.2018 15:05
  Tóth Ildikó - színésznő

  Bövebben...

   
 • CBA Saga
  Radó Pál 13.06.2018 00:12
  Hozzászóltam, leírtam, de ki lettem dobva az utolsó soroknál! Meglátásom szerint érdekes és jó a ...

  Bövebben...

   
 • Darabos vasaló
  Radó Pál 12.06.2018 22:55
  A reklám, mint megjelenés elemzése, hellyel közzel fedi az "élmény" átélésének kritikáját, de az ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png0.png1.png4.png2.png7.png
Ma95
Tegnap460
Ezen a héten1937
Ebben a hónapban7551
2014.10.25 óta401427

Látogató infó

 • IP: 54.80.102.170
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2018. augusztus 17. péntek, 05:43

És még ezek is: