Külföldi

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

*************************

Mio Moov - 30s +++ Értékelés: 6,4/10

Szürke aszfaltcsíkon fut a terepjáró-egyterű-4x4 (gondolom), amely akárha fogyasztói társadalmunk szürke, vonalszerű egyirányultságát is szimbolizálhatná. A táj sem túl zöld, amolyan szürkészöld. Jelzi, hogy bizony a zölddel is baj van már földgolyónkon. Fásult színek ezek. És fásultnak látszanak maguk az utasok is.

***************

***************

Tipikus középosztálybeli fiatal párnak tűnnek. Hát igen, a hétköznapok lelketlen hajtása, lelki és testi erőforrásaink mértéktelen kizsákmányolása, az értékesítési tervek túlméretezése a profit minden határon túl való növelése érdekében, és általában ez az egész, csak a barbársággal összevethető elidegenedett társadalmi lét, ahol mint tudjuk ember, embernek farkasa, sőt a farkasnak is farkasa, mert már életteret sem hagy nekik, szóval ez az egész globális, multinacionális katyvasz ott ül a fiatal pár arcán, mint stigma a megváltó testén. Igaz, a férfi mintha kissé vidámabbak tűnne. Bár szerintem már szexelni se szexeltek ki tudja mióta.

És hoppá! Hirtelen történik valami! Egy mutatóujj előrelendül, és egy kicsiny képernyőn változást indikál. Az új irány egy karaoke bár. Kérem, érezzük át a pillanat nagyszerűségét, és egyidejűleg annak ellentmondásosságát is. Miről van szó? Az eszköz, amihez a mutatóujj hozzáér, egy termék, egy árucikk, amelyet főhősünk, mint fogyasztó, elfogyasztott ebben az undorító fogyasztói társadalomban. Közben jól hozzásegített valami tőkést, hogy éppen nagyon kizsákmányoljon valakit. De ugyancsak közben, fejet kell hajtanunk az emberi tudomány, voltaképp az emberiség nagyszerűsége előtt is, hiszen az eszköz szinte mindent magában foglal, amit ma csúcstechnológiának nevezünk. Szóval e világűrrel beszélgető kicsiny doboz most maga a reménysugár. Az emberiség világító fáklyája, amelyből csak úgy árad ez a fent nevezett reménysugár. (Bírod még?) Mert igenis, a jármű lám lekanyarodik a reménytelenség e szürke országútjáról, és valami ismeretlen, de izgalmas, talán valódi emberi célok megvalósítását is lehetővé tévő világok felé veszi az irányt. Sár csapódik fel, a fák az égig érnek, a nő is kizökken közönyéből. S itt a tisztás. A terepjáró kiront a fák közül, de itt végre vége már a rohanásnak. Tisztáson vén faviskó, hunyorgó neonfelirat, KARAOKE Las Vegas, verandán hintaszék, benne öreg rocker tengeti és pengeti életét, illetve gitárját. Tán csak nem maga az idős Elvis? Láthatólag nem tetszik neki, hogy betört a vadkapitalista külvilág, de hát ahogy navigare necesse est, úgy szolgáltatni is márpedig muszáj. De gondolom, itt csak egy picit. A külvilág is csak egy picit tört be. Vagyis a termékünk, a derék navigátor, mintegy összebékítette a tőke rabjait és "még azokat is, akik nagyon szerettek volna elrejtve maradni". Látod, a hintaszékben a gitár békésen ring tovább, a mester mindjárt visszatér. Legalábbis az én olvasatomban.

Ha hiszed, ha nem, e reklám, a fentiek ellenére, inkább tetszik nekem, mint sem. Igen, ha akarod, ezt mind bele lehet magyarázni, de ha akarod, akkor nem. És te nem akarod. (Lehet, nem is tudod. Csak én vagyok ilyen ügyes.) Itt ez a kis készülék, és lám, ha gondolod, egy mozdulattal változtatni tudunk az unalmas, szürke egyhangúságon. Ennyi. De azért a fenti szöveg viccesebb.

******************************

Értékelés: 6,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 6/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 7/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 6/10

A látvány (Scene) - 7/10

A technika (Technology) - 6/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 58 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png3.png0.png8.png0.png
Ma124
Tegnap503
Ezen a héten627
Ebben a hónapban8718
2014.10.25 óta333080

Látogató infó

 • IP: 54.198.149.239
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2018. március 20. kedd, 06:57

És még ezek is: