Magyar

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Erste reklám

*************************

Erste Nyerő Páros Megtakarítás - 20s +++ Értékelés: 4,4/10

Megyen Mátyás király fel Budára, illetve dehogyis, jól láthatóan Pestre megyen a király az Erzsébet hídon átal. Megyen ő az Erste bankba. Taxival. Azt hiszem. Jó alattvalóját, taxijának derék sofőrjét szóval is tartja bizony. Beavatandá őt legtitkosabb államügyeibe. Kicsit persze lökött már a király, mert vagy elfelejtett álruhát ölteni, vagy elfelejtette a köztársasági, akarom mondani a királyi őrezredet magával vinni.

De hát lökött királynak lökött már a beszéde is. Íme.

***************

***************

Azt mondá például az elmebeteg király a parasztnak, ki hintaja bakján ül, s kinek ostora a lóerőket kormányozá, hogy "idén végre maradt egy kis pénz a kincstárban". Mondhatni szufficites lett a költségvetés. "S arra gondoltam, ha ügyesen kamatoztatnám, nem kéne új adókat kivetni". Szól a király s ad egyúttal ily módon tanácsot kései hatalom birtoklóknak, mai ország-kormányzóknak. Tetszik érteni, így kell ezt csinálni. És nem lesz több megszorítás. "És talán a palota kódex gyűjteményét is bővíthetném." Hab a tortán. És mi tudjuk a történelemből, hogy bővítette is. Csak azt nem tudtuk, hogy az Erste bank ilyen patinás. Hogy már Mátyás király is rájuk gondolt.

De butika vagy. Itt ezt úgy kell érteni, hogy ha Mátyás király ma élne, akkor ő is az adott bank kitűnő ajánlatait fogadná el. Mert ezek a legjobbak. Na és persze ez csak egy olyan vicces feltételezés, olyan metaforikus szimbolikus humor. Tudod? Mint amikor azt mondod, hogy ez a kaja felséges! Vagyis királyi. A király is megnyalná a tíz ujját utána. Na így. Magyarán hogy ezek a banki feltételek kurva jók. Úgyhogy te ne is foglalkozzál azzal, mi az az Erste Nyerő Páros Megtakarítás. A film még csak kísérletet se tesz arra, hogy valamiféle valós szükséglet bemutatásával tegye kívánatossá ezt a banki terméket. Jószerivel azt se fogod fel, egyáltalán miről beszél az üzenet. De mivel neked baromira bejön Mátyás király és a taxihajtó kettőse, ész nélkül hívod majd az Erste Vonalat. Mert te is olyat akarsz, mint amilyen a királynak van. Bocsánat, hát persze, hogy nem veszed ezt te ennyire direktbe. Csak a bizalmad nőt hatalmasra egy ilyen jópofa figyelemfelhívás láttán. Olyan kedves egy banktól, amikor ilyen debil és infantilis. És mivel én is ilyen vagyok, hát ez az én bankom!

Elmondanám még, hogy ha a honlapon megkeresed a terméket, láthatod, hogy a kampány arculati és kommunikációs elemeit annak rendje-módja szerint ezen a felületen is alkalmazzák a profi kreatívok. Azonnal elmosolyodsz, és kellemes melegség járja át szívedet, amikor a termékismertető első mondatát elolvasod:

"Mátyás király a kamatokból a Palota kódexgyűjteményét bővítené... de az Erste Bank Önnek is segít tervei megvalósításában!"

És ugye te is rákacsintottál cinkosan a kis képen látható nagy királyra. A mi közös bankunk. Aztán elolvasva a következő mondatot ellenőrizheted, pontosan átjött-e számodra a filmecske által közvetített üzenet.

"Az Erste Nyerő Páros Megtakarítást azoknak az ügyfeleinknek hoztuk létre, akik ötvözni szeretnék a rövid és hosszú távú megtakarítási lehetőségeket, és fontos számukra a biztos és kedvező hozam is."

Stimmel! Rövid távon nem kell emelni az adókat, hosszú távon bővíthető a kódex könyvtár. Vagy fordítva. Hogy akkor szerintem hogyan kellett volna valós szükségletre adott legmegfelelőbb válaszként felvillantani a terméket húsz másodpercben? Mit fizetsz?

******************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 3/10

A látvány (Scene) - 6/10

A technika (Technology) - 6/10

 

{mxc}

 

Ki van itt?

Oldalainkat 76 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom

3.png0.png6.png6.png3.png0.png
Ma36
Tegnap263
Ezen a héten677
Ebben a hónapban6999
2014.10.25 óta306630

Látogató infó

 • IP: 54.196.135.90
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

4
Online

2018. január 17. szerda, 04:05

És még ezek is: