Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Raiffeisen reklám

*************************

Raiffeisen személyi kölcsön - 25s +++ Értékelés: 3,6/10

Komolyan elgondolkodtatott. Mármint hogy mi lehetett a koncepció? Vagy egyszerűen a tökmindegy típusú sztori esete forog fenn? Ismert arcok, ugra-bugra idétlenség, "mi a fene ez" jellegű figyelemfelkeltés, majd üzenet. Vagyis a két ismert arc most már akármit is csinál, mi szeretjük őket, jóízűen kacagunk rajtuk, mert viccesre van véve a figura, és ezen jó hangulatunk okán figyelmesen meghallgatjuk az ajánlatot, majd engedelmesen bemegyünk a bankba gazdagítani a tulajdonosokat. De mégis, hátha szofisztikáltabb a mögöttes koncepció.

***************

 

***************

Nézzük csak. Papa, mama a nyílt utcán megbolondul. Még a gyerekeknek is leesik az álluk, annyira szokatlan viselkedésformát figyelhetnek meg szüleik részéről. Ugyanis ebből már ők is kinőttek. A stipi-stopizásból. Papa odarohan egy robogóhoz, kettőt rácsap, azt mondja stipi-stopi, és akkor ez az övé lesz ilyenformán. Nem vagyok jogász, lehet, az elbirtoklás e sajátos formája egészen a római jogtól eredeztethető. Aztán jön anyu, nem akar lemaradni, egy díványt stoppol le gyorsan, mit sem törődve azzal a mellékes körülménnyel, hogy azt két tagbaszakadt legény éppen viszi valahová. Hm, ez igen, itt látszik, milyen erős e jogi intézmény nézvén a gyenge nő és a két erős férfi közt mutatkozó erőnlétbeli különbséget. Igaz, úgy tűnik, a hölgy valamiért mintha önként lemondana aztán e jogának érvényesítéséről. No és ekkor pillantják meg a bank hihetetlenül csábító akciós ajánlatát a portál üvegére ragasztott plakáton. És mi azonnal érezzük, stipi-stopi szempontból talán ez tűnik a legértékesebb jószágnak, hiszen szinte még a lélegzete is elakad a két versenyzőnek, úgy indulnak rohamra a stopi-elsőbbségért. A bank pedig nem fog elmeorvosi igazolást kérni az ügyfelektől. Szlogen: itt őrülteket is kiszolgálunk. Szimpatikus, bizalomgerjesztő bank.

Ugyan, túl komolyan veszed. Ez a kedves fiatal szülőpár mindössze irigylésre méltóan gyermeki lelkülettel rendelkezik, és gyermekeik legnagyobb örömére kezdtek ebbe a játékba az utcán, mit sem törődve a többi, elidegenedésükbe besavanyodott mogorva járókelővel. Ki ne szeretett volna közülünk ilyen szülőket. Szóval az egész játszásiból van, nem kell komolyan venni, nem kell mellre szívni. Persze hogy nem igaziból lesz az övé a motor, persze hogy nem igaziból gondoltuk, egy stipivel, meg egy stopival elvehető az a dívány a markos egyénektől. És persze hogy nem igazi a banki ajánlatot elfogadó szándék sem. Játék az egész. Jól veszem a koncepciót? Gondolom igen, hiszen az üzenet elhangzása utáni slusszpoén szintén a játszási értelmezést erősíti.

Ja, és tisztelt Gazdasági Versenyhivatal!

Vagyok szíves alulírottan tájékoztatni Önöket, miszerint a fent idézett reklámban látható írásos tájékoztatás kiemelt sorai azt sugallják, hogy azok ugyanazon ajánlat különböző paramétereit írják le. Nevezetesen, hogy az 1 000 000 Ft-os, hétéves futamidejű ajánlathoz tartozik a 26,10 %-os THM. Ezzel szemben az apró betűs felirat, amely egy ilyen reklámban nemcsak az apró betű, hanem a rendelkezésre álló két másodperc miatt is tökéletesen olvashatatlan, arról tájékoztat, hogy ez a THM egy 500 000 Ft-os, hároméves futamidejű konstrukcióhoz kapcsolódik. Persze megértem én, hogy ez utóbbi THM jobban mutat az előbbi ajánlat mellet, de talán Önök nem lesznek ennyire megértőek. Mert ez még akkor is a fogyasztók megtévesztésének számít, ha az idétlen reklám feltehetőleg nem túl sok többlet érdeklődőt vonzott feleslegesen a bank szerető kebelébe.

Maradok kiváló tisztelettel, kelt mint fent, pecsét, aláírás.

******************************

Értékelés: 3,6/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 1/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10

 

{mxc}

 

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 58 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png2.png1.png8.png6.png6.png
Ma144
Tegnap423
Ezen a héten2051
Ebben a hónapban9988
2014.10.25 óta321866

Látogató infó

 • IP: 54.144.73.205
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

3
Online

2018. február 23. péntek, 09:28

És még ezek is: