Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Suzuki reklám

*************************

Suzuki SX4 - 30s +++ Értékelés: 5,4/10

Az a baj velem, hogy túl racionális vagyok. Próbálok értelmezgetni, jelentéseket kihámozni, történeteket belelátni még egy reklámfilmbe is. Ha fel is fogom, hogy itt tulajdonképpen csak érezni kéne valamit, egy picit - gondolom kellemes - hangulatba jönni, akkor is azt találgatom, pontosan milyen hangulatra gondolhattak itt a szerzők? Szóval nem érezni akarom, hanem érteni. Mint például itt is:

***************

***************

Biciklik mennek maguktól látszólag, majd kibukkan a bokrok mögül az autó. Ja igen, a kerékpárok a tetején vannak. Eddig rendben van, megy a család kirándulni, kényelmesen mind elférnek, plusz biciklik, plusz, gondolom majd látni fogjuk, hogy még mennyi minden. És szépen fényképezve, találó beállításokkal. Na így lenne ez egy közérthető reklám. Gyengébbeknek, egyszerűen, unalmasan, mondaná a kreatív, és elnézően mosolyogna rám, az amatőr szakmán kívülire. S lám, a pattogó spanyol ritmusok alatt be is úszik a képbe a flamenco táncosnő, majd rögtön a szemből közeledő, hasonló színű autó. Szóval az autó is tüzes, mint egy spanyol táncosnő, pattog, ugrik, csak győzd visszafogni. Eddig értem. Majd egy pillanatra két gyerek a hátsó ülésen, mindketten a kerékpársisakjukat fogják (rémülten?). Nehogy beverjék fejüket a plafonba a pattogástól? Majd zuhogó esőben jő felénk a jármű, szürkületben, sötét színben, reflektorral, fiatal párral benne. A rendszáma egyébként ugyanaz, mint a piros autónak: SX4-005. Különös. Aztán megint, piros autó forog felülről, akárcsak a piros táncosnő elölről, felülről. Aha, ritmus, család, szerelem, Suzuki. Kitaláltam? Nézzük illik-e a koncepció a folytatásba? Zuhanyzó nő, ugyanaz, mint a táncos? Vizes, szemlesütő férfiarc. Kék Suzuki biciklikkel balról, piros Suzuki jobbról, egymásra találnak? Kép kicsist megugrik, öreg már a vetítőgép, vagy régi a kópia hatás. Csipetnyi nosztalgia? Kék Suzuki balról. Erkélyről nézve? Benne felfelé tekintő arc az anyós ülésről. Ezt nem tudom, ki az? Kerékpározik a család. Nő, férfi, gyerekek - a nő a táncosnő, a férfi a férfiarc? Majd ölelkezés a vizes környezetben. Aha, ez itt a szerelem. Egy kis erotikával megbolondítjuk. Nő az autóban hátramosolyog a szunyókáló gyermekek felé. Az autó a keret. Életünk kerete. Megint táncosnő a nő. És aztán egy ugyanolyan színű szállodai "kérem ne zavarjon" fityegő fityeg a belső visszapillantó tükrön, férfi mosolyog, nő átkarolja alig kivehetően a szélvédő mögött. Szóval ebben az autóban otthon vagyunk, éljük a magánéletünket, kérem, ne zavarjanak, ez itt a mi intim szféránk. A mi autónkban benne. Jobb hátsó ablak kívülről, gyerek átsejlik, kinéz, mosolyog, ablakon középen belülről tappanccsal felrögzített focilabda kulcstartó lóg, gondolom állandóan kocogtatva menetközben az ablakot. Világa a gyereknek. Ez is belefér az autóba. Foci labda lóg, fülbevaló lóg. Ezt még nem találtam ki. Három Suzuki közeleg szemből. A kék biciklis, a piros táncosnős, a fekete esős. Elszúrtam. Akkor ez mégis három különböző történet. De lám, mi a közös nevező?

SX4. Plusz egy dimenzió! Ezt mondja a hang. A negyediknek az időt szokták mondani, akkor a Suzuki az ötödik. De hát te is láttad, hogyan tágította ki a világot és a világod. És már csak a konkrét ajánlat van hátra, de előtte még meghallgatunk egy szép verset, amely így szól: Mire vár? Itt a nyár!

Mert hogy te nem érted, ez egy mix. Egy feeling keveredik ki belőle, egy kellemes érzés, amelyben fürdik a mi autónk. És te akkor elmész, és veszel egyet. Esetleg kettőt. Miért, te tudnál ennyi mindent elmondani az életről harminc másodpercben? Igen, ha vállalod, hogy megnézed hússzor, kockánként megállítva. Különben kár belé a sok finom hozzávaló.

******************************

Értékelés: 5,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 7/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 6/10

A látvány (Scene) - 6/10

A technika (Technology) - 6/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 90 vendég és 0 tag böngészi

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Utolsó hozzászólások

 • Gusztustalan Zsolt sörözik
  Stéger László Károly 08.08.2018 11:53
  Sajnálom a Soproniakat , hogy ilyen szeméttel hozzák össze Őket , mint ez a " reklám " Mostanában ...

  Bövebben...

   
 • Nehogymá unatkozzá...
  Sandor 01.08.2018 01:20
  Egyet értekaz előttem szólóval. ( A cikkszerzővel) Eddig is voltak bugyuta, 60-as iq-hoz ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Eszter Kádár 16.07.2018 15:05
  Tóth Ildikó - színésznő

  Bövebben...

   
 • CBA Saga
  Radó Pál 13.06.2018 00:12
  Hozzászóltam, leírtam, de ki lettem dobva az utolsó soroknál! Meglátásom szerint érdekes és jó a ...

  Bövebben...

   
 • Darabos vasaló
  Radó Pál 12.06.2018 22:55
  A reklám, mint megjelenés elemzése, hellyel közzel fedi az "élmény" átélésének kritikáját, de az ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png0.png0.png7.png6.png0.png
Ma329
Tegnap373
Ezen a héten1270
Ebben a hónapban6884
2014.10.25 óta400760

Látogató infó

 • IP: 54.80.87.62
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

1
Online

2018. augusztus 15. szerda, 17:07

És még ezek is: