Külföldi

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tchibo reklám

*************************

Tchibo Exclusive - 30s +++ Értékelés: 7,0/10

Elnézegettem én ezt a régi reklámot és arra gondoltam, mennyire nem trendi. Kávéval reklámoz kávét. Azt próbálja bemesélni nekem, hogy ez egy jó kávé. Képben és szövegben. Durván végig a kávéról beszél, és mutat képeket. Semmi közvetettség, kétértelműség, geg, poén, vidám móka kacagás, esetleg hazafias érzelem. Nincsenek társítható, népszerű, állandóan visszatérő arcok. Sivárság.

***************


***************

"Hatvan éve kutatjuk a világ jobbnál jobb kávétermő vidékeit." Ezt mondja a narrátor. Ez nagyon gyenge duma, mert simám el lehet hinni. Tényleg, egy ebben érdekelt vállalkozó, nyilván amióta csak ezzel foglalkozik, azóta kutatja az alkalmas terepeket. Persze ott majd mindenkit jól kizsákmányol, de azt hiszem filmünk műfaji kereteit ezen társadalmi igazságtalanság taglalása már szétfeszítené, úgyhogy érthető, ha ezzel nem foglalkozik.

Na most miközben ilyen lazán elhihető szöveget nyomat a mesélő, ráadásul még szépen komponált képek is sorjáznak valamely dél-amerikai tájról, gondolom.

"Hatvan éve pörkölünk és alkotunk finomabbnál finomabb kávékat." És látjuk, ahogy pörkölnek és alkotnak! Egyenesen gusztustalan. Hiszen a képek még a nem kávézókban is felidézik a frissen pörkölt kávé mindenki számára kellemes illatát. Ez ráadásul veszélyes is. Mintegy gusztust csinál a kávéfogyasztás szenvedélyétől eleddig ment populációnak a kávé megízlelésére. Ezért gusztustalan ez. Kvázi egyféle beetetéssel rá akar szoktatni a szerre, hogy aztán súlyosan függővé tegyen. És akkor majd minden pénzemet erre költöm. Ha elfogy a lóvé, bűnös utakon pótolom majd, a családomat pedig elhanyagolom. Azonnal letiltani, alkotókat elvezetni.

"Csak önnek. Élvezze a tökéletes Tchibo pillanatot." Mint eltikkadt vándor az üdítő oázisban úgy pihenhetünk meg egy pillanatra a "csak önnek" hazug sztereotípia hülyeségén, mert máris felráz minket annak az egy csepp kávénak a látványa az érzéki női ajkakon.

A szlogen megint említi a hatvan évet, ami ugyebár a hagyomány erejére, a stabilitásra, az állandó, egyenletes minőségre utalhat, bizalmat növelhet. És persze a brand jellegzetes kék színe is jelen van, ahol lehet. Vagyis minden egy irányba mutat, minden a termék fogyasztására ingerel, semmi korszerű idétlenség, fiatalos, bohókás baromkodás, semmi meghökkentő képi perverzió. Teljesen használhatatlan a klip például a ?találd ki az elején mit reklámozunk? nagy népi játék számára.

Fel vagyok háborodva! Szabad ilyet tenni? Szabad elrontani mások szórakozását? Egy csepp kreativitás sem volt a csapatban? Megint én súgjak? Tessék egy borvidéket mutatni. Szép szüreti képekkel, aranyló musttal, kivillanó csábos női combokkal a taposókádban, nagy fahordókkal a pincében, ahol a nap nyugtával a boros gazdák isznak egy jó kávét kikapcsolódásképpen. Ez igen. Vagy milyen jót röhöghetnénk ilyen régi személyi kultuszos képeken, hogy éjjel jön a nagy fekete autó, dörömbölnek a békésen alvó család ajtaján a bőrkabátos férfiak, összeterelik a riadt családot a nappaliban, azok álmosan és rémülten pislognak, mire a legmarconább előhúz egy termosz kávét, és azt mondja, hogy ők nem is az ÁVH-tól jöttek, hanem a kávéhától. És akkor illatos, gusztusos feketekávét töltenek éjjel félháromkor a megkönnyebbült családnak. És mindenki mosolyog. És csak önnek. És.

Ezt így kéne csinálni. Ez trendi volna. Tudnám értékelni. Alul. Ahogy szeretem. Ezzel viszont nem tudok mit kezdeni.

*******************************************************************************

Értékelés: 7,0/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 7/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 6/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 7/10

A látvány (Scene) - 8/10

A technika (Technology) - 7/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 51 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png4.png4.png2.png7.png
Ma496
Tegnap489
Ezen a héten1974
Ebben a hónapban10065
2014.10.25 óta334427

Látogató infó

 • IP: 54.92.172.79
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2018. március 22. csütörtök, 22:22

És még ezek is: