1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Lidl reklám

*************************

Lidl logo – 30s +++ Értékelés: 4,4/10

Most kérdem én, de tényleg, te hogyan reklámoznál egy szupermarketet? Várom a válaszokat. Ugye az, hogy nálunk mindent lehet kapni, amit egy ilyen jellegű boltban lehet kapni, nem túl eredeti, mert azt más ilyen jellegű boltban is meg lehet kapni. Nyilván valami nagy viccességet kell bedobni talán, nem? Nézzük…

***************

***************

Természetesen nagyon eredeti utat választottak, nevezetesen, hogy náluk mindent lehet kapni, amit egy ilyen jellegű boltban lehet kapni. Vagy ezt már említettem valahol?

Ami viszont eredeti itt, az ennek a nem eredeti gondolatnak a tálalása. Azzal kezdünk, hogy semmi sincs otthon. Rendkívül eredeti gondolat, elvégre nyilván akkor megyünk el vásárolni, illetve akkor a leginkább, amikor minden van otthon és semmire sincs szükségünk.

Szép, eredeti képi megvalósítási ötleteket látunk erre, nincs semmi az italos dobozban, üres a kutya tálkája, üres a darált kávés üvegünk (gondolom), majdnem üres a gyümölcsös kosarunk és üres a hűtőnk is. Érted? Minden elfogyott. Ha esetleg nem értenéd, az információt markánsabbá teendő, a karakterek hitetlenkedve bámulják az egyes elfogyásokat, mintha nem hinnének a saját szemüknek. Még a kutya is. Na így talán még neked is átmegy, hogy érted? Minden, de minden elfogyott! Ezt a kedves feleségszerű hölgy is verbalitásba foglalja. És a konklúzió? Akkor Lidl! Egyféle természetes reakciót látunk. Feltételes reflexet. Ez gyors volt. Ezt nem tudom ki mondja, de nyilván azt érzékelteti, hogy reflexszerűen adódik a megoldás. Neked még nincs ilyen reflexed? Gyakorolj! Előbb-utóbb be lesz az idegezve.

Kocsiba vágják magukat, és közben az van mondva, ilyen gyorsan megtaláljuk a saját márkás kedvenceinket. Reflex gyorsan. És most meg fogsz lepődni, mert itt szabadság van, a szabad választás joga itt mindenkit megillet. Ugyanis, ha esetleg nem, vagy nem csak a saját márkás kedvenceidből akarnál vásárolni, akkor: ha meg kipróbálnánk valami újat, akkor kedvünkre válogathatunk. Van miből. Meglepő, nem? Nem tilos. Amiből van, és van miből, abból kedvedre válogathatsz. Ó de szeretem én ezt a céget!

És lehet, hogy listával érkezünk, de az Alestóval az ihlet is megtalál. Na ezen sokat dolgoztam, hogy megértsem mit mond. Sokszor lejátszottam a kérdéses részt, hogy megértsem, mi az az alesztó. Fejhallgatót is felvettem hozzá. Beírtam google-be, alesztó. Hülyeségek jöttek. Egy ponton feladtam, és beláttam, most megfogtak. Ha tudni akarom, ha meg szeretném fejteni ezt a rejtélyt, akkor nincs mese, fel kell mennem a cég honlapjára. Ügyes. Szóval Alesto, és ez egy saját márkás termékcsalád, mindenféle magvakat, meg aszalt izékeket árulnak e név alatt. Ha jól értem. Érted a csapdát, ugye? Megnézel egy reklámot teljesen naivan, mintegy az utcáról, és egyszerűen nem értesz benne egy magyar mondatot. Nem lehetek ilyen hülye és szenilis, mondod magadban, és újból és újból nekirugaszkodsz. És ahogy végre megfejted, már be is vésted az agyadba a márkanevet. Anyád! Tecccettem volna Lidl törzsvásárló lenni! Akkor beszélnénk a közös nyelvet.

A módszerrel már többször találkoztam, a lényeg, először érezd úgy, te vagy defektes. Aztán érezd úgy, kimaradtál valamiből, nem értesz valamit, amit sokan mások nyilván értenek. Ott vannak ők, és itt vagy te, egyedül. De szeretnél közéjük tartozni. És akkor törzsvásárló leszel itt. Hacsak nincs egy másik szupermarket sokkal közelebb. Illetve…

Lírai, lassú képekkel zárul az eposz. Piknikezik a természetesen igen boldog család. Hogy mi az a kéttárcsás készülék a háttérben, erre majd kérek megoldásokat. Ja, tudom. Piknik kosár fedélbe erősített étkészlettel, azok ott tányérok. Bocsesz. Utána mosolygó anyuka premier plánban 1 másodpercig. Fiatal apuka nyúl a sajátmárkás termékért, magvak világegyetemében hajózunk. Költői. Valamilyen kerti mulatságban valamilyen sporthoz drukkolunk, ujjongunk. Megint apuka premier plán, mögötte elmosódva vonatkozó árupolcok. Snitt. Pakolás a bevásárló kosárba. Apuka felmutat egy sajátmárkás terméket és kérdi: mozi este? És akkor otthon mozi este, anyuka valamilyen chipssel eteti apukát. Ja, látom. Ott van mellettük. Óriási boldogság, idill. Lidill. Illetve Lidl. Minden jót, jó áron.

Ez egy nagyon eredeti szupermarket. Nincs még egy hozzá hasonló. Vagy te láttál már? Menő vagy…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 6/10

A technika (Technology) – 5/10