5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Pur reklám

*************************

Pur Active Gel - 30s

A mexikói konyha kiváló. A mexikói konyhák viszont szerfelett mocskosak, amint ez az alábbi helyszíni tudósításból is kiviláglik. Persze csak mocskosak voltak, egészen addig, amíg mi magyarok meg nem ismertettük az ottani séfeket egy igazi hungarikummal, a Henkel minőségű Pur nevű mosogató géllel.

***************

***************

Henkel vitéz, mint arra ősmagyaros neve is utal, valamikor még Árpádnak mosogatott a Vereckei-hágón innen és túl, és azóta innentől eredeztetjük - hát nem félek kimondani - tulajdonképpen a világ összes mosogatószerét. Tehát a mosogatás kultúrájának bölcsője bizony, mint oly sok más áldása a világnak, itt ringott a Kárpátok ölelő karjai között, és innen harapódzott el szerte a világ minden tája felé. No azért nem olyan gyorsan történt ez a harapódzódás, hiszen mint most kiderült, a mexikói konyhákban még a kőport sem ismerik. Hogyan nézhetne ki másképp olyan undorítóan valamennyi főzőedényük? Úgy tűnik, minden edényük, első használatba vételük óta őrzi még a legelső benne készült étel zsírjának a nyomát is. Hiszen, mint azt a reklámtudósításból megtudhatjuk, órákig mosogatnak, és még a mosogató is csupa zsír. A higiénia valamelyes látszatát nyilván gyakori új edény beszerzéssel tudják így csak fenntartani. Pontosabban tudták. Eddig. Mert mostantól kezdve ennek vége. Végre elérte Mexikó barbárok lakta vidékeit is a turistának álcázott hittérítő hölgy, aki miután jóllakott a bennszülöttek tökéletes chilis babjával,  a tökéletesen odaégett lábossal hadonászó törzs-, illetve konyhafőnök orra alá dugja, a mindig magánál tartott Púros flakont. Én Magyarországon a Púr Aktív Gélt használom - hangzik el a kulcsmondat, miközben a hölgy olyan pillantást lövell az elkábult étekmester felé, hogy abban benne van a nőiesség, a csábítás, az évezredes bölcsesség, és a különböző kultúrák közti megértő megbékélés minden komponense. És akkor egy felemelő pillanatban elénk tárul a csoda. Az anyag aktív zsírmegkötő összetevői a szemünk láttára kötik meg aktívan a zsírt, mintegy mágnesként vonzva azt. Szinte nem hiszünk a szemünknek. Pedig látjuk, feketén, fehéren. Meg színesben. A séf szinte eksztázisban húzza végig az ujját a szinte újnak tetsző, teljesen zsírtalan felületen (mi persze tudjuk, hogy nem új az, csak el van mosva) és azt mondja, hogy caramba. Most már jöhet a Fiesta. Mi pedig megtudhatjuk, hogy a mennyei anyag a világon bárhol elbánik a zsírral. Mit neki időeltolódás, idegen kulturális, nyelvi és politikai környezet, mit neki éghajlati változások. Ez a mosogatás dolog egyszer és mindenkorra le van zsírozva.

Én vettem ám ilyen Purt. Hazavittem, beszivacsoltam, végighúztam a sütő zsírégette belső felületén, és izgatottan lestem, hogyan fog majd különös csigaként csillogóan tiszta, zsírmentes csíkot maga után húzni? Nos, valahogy nem ez történt. Azonnal tudtam, hogy bennem van a hiba. Bizony mondom néktek a hitem volt az, mi gyengének mutatkozott. Mert írva vagyon, mindenki olyan Purt kap, amilyet megérdemel.

**************************************

Értékelés: 4/10 pont

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 4/10

A hazugság faktor és/vagy a valós érték (Lie) - 1/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 6/10

 

 

{mxc}