1 of 5 (1 Vote)

Candibene-Teva reklám

*************************

Candibene-Teva bőrgomba elleni krém – 30s +++ Értékelés: 4,2/10

Van egy újabb krém, ami olcsóbb, mint az ugyanerre való régebbi. Hogy miért olcsóbb, vagy hogy miért drágább a drágább, azt most ne vizsgáljuk, nem a mi dolgunk, ne üssük bele az orrunkat. Mi itt a reklámot nézzük. Hogyan véssük a kedves potenciális fejébe, hogy most van ez, és inkább ezt. Te jó ég! És akkor mi lesz a régivel? Szegény! Na, annak befellegzett. De ez nem a mi dolgunk, ne üssük… stb., stb.…

***************

***************

Hát persze. Család kell ide. Típus. Akik típusosan gombásak mind egy szálig. Talán a gyerek még nem. De apuka, anyuka, a mama, szóval majd mind főszereplő. Nálad is így van, ne tagadd. Anyád, apád, feleséged, te magad gombásak vagytok, velejéig gombásak. Így kell lennie, így ismertek magatokra. Nézd meg, éppen jön haza az apuka a sráccal, és hogy mit csináltak, mivel töltötték az időt, azt az alkotók a film sajátos nyelvi eszközeivel hozzák a tudomásodra. Fociztak kérlek szépen, és ezt onnan tudjuk, hogy úgy focizva, passzolgatva jönnek be az ajtón. Fontos, mert az apuka lábán értelemszerűen sportcipő (régebben tornacipő) van, amibe ugyebár úgy be tud fülledni az ember lába. Már a gagyibb márkájúakba úgy értem. De mindegy, a sportcipőbe beleizzadunk, és ezt imádja például a lábgomba. Nagyon kajálja. Ezért gombás minden fociszerető férfi lába. A tied is, ne tagadd már megint. Tehát abszolút rendben van, hogy egyik tubus gombaölő krémet használják el a másik után. Vagyis tehát abszolút rendben van, hogy apuka lavórban lábat mos foci után (ha megfordulna, a kádba is lezuhanyoztathatná a lábát) (na jó, de biztosan áztatnia kellett valami előgombaölőszerben, vagy mi) (na jó, ez hülyeség…) és abszolút rendben van, hogy magától értetődően kér egy új tubus krémet, mert liszt, cukor, só, és gombaelleni krém az hozzátartozik egy tisztességesen vezetett háztartás alapkészleteihez. És lám, fiatal anyuka már hozza is.

Pontosabban nem azt hozza, hanem az itt reklámozott újdonságot. Anyuka termékismertet. „Azonos hatású és kiszerelésű, mint a Canesten krém, csak jobb az ára.” Kiszerelésű. Így mondja otthon az anyuka. Ti is így beszélgettek otthon, ne tagadd, már megint tagadsz. Hát milyen célcsoport vagy te? „A mama ajánlotta” Ha most azt is le akarod tagadni, hogy ez nálatok is súlyos érv, akkor tényleg menthetetlen vagy. Semmirevaló. De ha ez az érv esetleg nem volna elég, íme a második. „Enyhíti a bőrgomba okozta panaszaidat.” Ez persze picit gyengébb, mint hogy a mama ajánlotta, viszont abszolút alátámasztja az egyszer már elhangzott érvet, miszerint azonos hatású, mint a Canesten. Arra az esetre, ha nem értetted volna, mint jelent, hogy azonos hatású valami valamivel. Még világosabban, ha az is enyhítette a gombás nyavalyádat, ez is enyhíteni fogja. De íme, itt egy harmadik érv a fafejednek. „Nekem is bevált.” Na örülsz? Már nem gombás az asszony lába. Valahogy úgy el tudom képzelni, amikor megismerkedett egymással ez a két gombás fiatal, biztosan mindketten merő egy frászban voltak, mi lesz, ha kiderül kínos fogyatékosságuk. Ez persze nyilván még a Canesten előtti időkben volt. És micsoda megkönnyebbülést jelenthetett számukra, amikor egy közös, gyötrő coming-out után kiderült, sorstársak ők e sorscsapásban. Aztán suba a subához, gomba a gombához. Ásó, kapa, nagyharang.

Na de várjál, van ám még itt nekünk egy slusszpoén is. „Ha a Candibenét használjuk, előbb utóbb egy új kapuskesztyűt is vehetnénk.” Mit szólsz? Persze én nem tudom, mennyibe kerül egy kapuskesztyű, de szerintem az alkotó nagyon eltalálta, hogyan kell szólni ehhez a focibolond férfinépséghez. Így kell egy célcsoportot egy termékbe belebolondítani! Most láthatod. Szerintem innentől kezdve még azok is elkezdik használni ezt a krémet, akiknek soha életükbe nem volt gombás a lábuk. Miért? Preventíve. És akkor a megspórolt pénzen előbb utóbb… vagy hogy is van ez? Nem tudom magam követni.

És akkor erre már a kissrác is befigyel az ajtóból. Szép kép, jelentőségteljes. Picit hozzácsípjük őt is a célcsoporthoz. Csak egy leheletnyit. Lesz még az ő lába is gombás. De még nem az. Sőt már a szüleié sem. A záró kép pedig, mint erővonalakat a zárókő valamely gótikus templom kupolájában, oly szépen vezeti a lényeghez figyelmed. Előtérben a termék talpig kiszerelésben, és mögötte a kedves család gombátlanított lábai lógáznak.

Mester! Fogadj tanítványodul!

*******************************************************************************

Értékelés: 4,2/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10

A látvány (Scene) – 4/10

A technika (Technology) – 5/10