5 of 5 (1 Vote)

Stadalax reklám

*************************
Stadalax hashajtó tabletta – 25s +++ Értékelés: 4,4/10
Igen, megint egy hashajtó reklám. Igen, megint egy csinos nőnek van szüksége ilyesmire. Igen, megint elment az étvágyam a csinos nőktől, most hogy megtudtam, ők is emésztenek. Na jó, tudtam ezt azelőtt is, szóval ha rákérdeztél volna, határozott igennel feleltem volna, csak nem akartam volna, hogy rákérdezz. Na jó, tulajdonképpen nem is ment el az étvágyam a csinos nőktől, csak tessék az ilyen reklámokra kitenni egy figyelmeztetést, miszerint a termékmegjelenítő mellékhatásként aszexualitást idézhet elő.

***************


***************
Egyébként döbbenet, mi minden fér bele egyetlen másodpercbe. Ébresztőóra csörgés, ébresztőóra lecsapás, pirítós kiugrás, teavíz forrás. Ez mind. Utána jön a vécéajtó, rajta női jelzés, és a lehúzás hangja. Úgy tűnik, ebben a lakásban külön vécé dukál a nemeknek. Mert a vége felé kiderül, ember is van a háznál. Szóval a vécélehúzás után, vagyis a dolog – amely dolog lényegében itt a főszerepet játssza – elvégzése után, a dolog gazdája mossa a fogát. Ő a csinos nő. Majd öltözés, futás, dolgozás, fodrász, majd irány haza, takarítás, puszi a férfinak, férjnek, élettársnak, aki épp hazatér. Íme, a mai modern nő tipikus egy napja.
És közben jő az üzenet. A rendszeresség fontos nekünk. Így az első mondat. Az alkotók tehát feltételezik, hogy ez általában, vagy legalábbis a nagy többségnek szintén fontos, tehát ez egy hívó szó lehet. Hisz kinek nem fontos. Igen ám, de nagy veszély leselkedik erre a rendszerességre. Ez pedig nem más, mint a székrekedés. Egy székrekedés ugyanis nyilvánvalóan fel tudja ezt a nagyon kívánatos rendszerességet borítani. Úgy bizony. Mint a sicc! Úgy fel tudja borítani. Első körben persze te azt gondolnád, hogy pont az ellenkező értelmű bántalom tudja igazán felborítani, hisz az bármikor, úgymond bármilyen élethelyzetben rájöhet az emberre, és akkor nincs megállás, de most megtudod, hogy a székrekedés is ilyen. Rád jön a székrekedés munka közben, és akkor… és akkor… nem történik semmi. Persze nyilván arra gondolnak az alkotók, hogy talán ilyenkor diszkomfort érzésed van, állandóan e körül forognak a gondolataid, folyton kijárkálsz a vécére, hátha most sikerül, vagy valami ilyesmi. Vagy nem ilyesmi. Mindenesetre nem egyértelmű, miért borítja fel a teljes nap rendszerességét. Illetve azt nyilván felborítja, hogy ha te rendszeresen reggel szoktál, szeretsz székelni, és nem tudsz, azt felborítja.
Na és mit ötlöttek ki ők, a szerető pár a székrekedés ellen? Kérem szépen, ők együtt esténként bevesznek egy-egy vonatkozó pirulát. Ugye ez már azután történhetett, hogy rájöttek, közös baj rágja a testüket, vagyis jól megbeszélték ezt a székletügyet, és hoztak egy konszenzusos döntést. Ezentúl minden este bevesznek egy ilyet. És hogy a kedves rétegnéző számára is egyértelmű legyen, milyen ereje is van a szerelemnek, láthatjuk, hogy kedvesen, bájosan, megkapóan együtt csinálják ezt, közösen tartva a pirulákat tartalmazó göngyöleget, és együtt, egyszerre pattintják ki belőle a gyógyanyagot. Talán egyfajta előjátéknak is nevezhetnénk ezt a megható pillanatot. És most együtt bevesszük az esti hashajtó pirulánkat drágám. Ahogy szoktuk. Rendszeresen. Mert ha mondjuk tényleg egy nagyon idős néniről és bácsiról szólna a történet – egyébként akkor se szeretnék mélyebben belegondolni – akkor valamelyest életszerűbb volna az ábrázolás. De az itt látható pár szexuálisan aktív korban látszik lenni, vagyis kissé bizarr ezt a fentebb vázolt rituáléval együtt elgondolni.
Persze nyilván magamból indulok ki, az én konzervatív hozzáállásomból, amely kissé idegenkedik a mai modern szexuális devianciáktól. Az én bajom. Mennyi élvezetből zárhatom ki magam! Itt van mindjárt ez a hashajtós figura például…
Amíg ön alszik a Darmol dolgozik. Ja bocsánat, ez egy nagyon régi szlogen, beégett. Szóval itt nem a Darmol, hanem a Stadalax dolgozik. Kíméletesen végzi a dolgát. Hogy reggel te is végezhesd a dolgodat. Vagy úgy is lehet érten, hogy kíméletesen végzi az ön dolgát. Így reggel könnyebben indul a… a nap. Ezeket azért mondom, hogy lásd, milyen szépen játszik az alkotó a szavak, a mondatok lehetséges kettős jelentésével. Nem direkt mondja ki, csak finoman utal rá, mi megy majd könnyebben reggel. Erre finoman utal, de az a közös hashajtószedés az ágyba bújás előtt, na az nagyon durva…
*******************************************************************************
Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)
A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10
A látvány (Scene) – 5/10
A technika (Technology) – 5/10