1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Telenor reklám

*************************

Telenor logo - 50s +++ Értékelés: 4,4 /10

Oké, akkor nézzük e szolgáltató egy másik imázs reklámfilmjét, az egyik itt látható, amelyben foglalt bölcsességekért nem kell távoli shaolin kolostorokat felkeresnünk, és még csak a kung-fu alapelemeivel sem kell megismerkednünk. Bár szerintem ez nem is olyan rossz ötlet, ajánlom a kedves szolgáltató figyelmébe. Egyszerűen figyelnünk kell csak a reklámokat, és előbb-utóbb szemünk elé kerül majd e bölcseleti munka, amelyért még csak fizetnünk sem kell. Hacsaknem a reklámblokkok figyelésével eltöltött idővel, de hát ki ne szeretne reklámokat nézni…

 

***************

***************

„Még emlékszem milyen zene szólt, amikor végre elhittem, hogy több van bennem” – szól a fiatal hölgy, és egy gyermekkori élményt elevenít fel. Közös élményünk ez nekünk, mindenki fel tud idézni ilyesféle pillanatokat a gyerekkorából, mindenki átélte ezt a fajta megvilágosodást, ezért üt szíven mindannyiunkat ez a mondat, és szinte azonnal érezzük, egy vékony, légies érzelmi pókfonál már összeköt minket a bal felső sarokban látható logóval. Mert például „több vagyok, mint a munkám, több mint amit tőlem vártak. Több mint a lájkjaim száma.” Ugye érted? A bölcs ugyan itt egyesszám elsőszemélyben beszél, de tulajdonképpen ezt úgy kell érteni, ezeket a szavakat neked kell kimondani önmagadról beszélve, mégpedig őszintén, szent meggyőződéssel. Ámen. Fel kell lelned a lelkedben ezeket a felszabadító igazságokat, még ha ez nem is könnyű, hisz „Persze könnyebb ezt másokban meglátni…”. De a bölcs távközlési shaolin szolgáltató nem engedi el a kezed, mert látja „pedig benned is annyi minden van, még akkor is, ha hétköznapinak gondolod magad.” És hogy jobban megértsd, képeket is láttat veled a bölcs, egy kék esőkabátban és szakadó esőben futó hölgy teszi érthetőbbé a mondandót, aki még a kapucniját sem húzza fel, de rámosolyog az esernyő alatt álló kislányra és férfira. Utána felrobban egy lájk, és a kék esőkabátos hölgy tovafut valahová. Szerintem ebből még a hülye is megérti – bocsánat – nem rád gondoltam – hogy nem szabad hétköznapinak gondolnod magad, mert különben rettenetesen elázol.

És figyelj, a shaolin szolgáltató következő igazsága nem mindennapi felismerés. „Amit te érzel, azt csak te adhatod át. Amit te látsz, azt nem láthatja más.” Picit töprengj el ezeken a mondatokon. Vonulj félre, valami csendes helyre, mondjuk egy shaolin kolostorba, és meditálj. Mert nem fogja senki kitalálni mit érzel, ha nem mondod el, ha nem tárod fel lelkedet, ha nem engedsz magadhoz közel senkit, mert ez esetben csak te, és isten, vagyis a szolgáltató előtt nem titok az érzésed, de neked az embereket kell magadhoz közel engedni, legfeljebb még a gyermekeket, de ez most nem fontos. Ugye milyen bölcs szavak? Azt mondjuk nem értem, miért nem láthatja más is, amit te látsz, vagyis ezek szerint még a fényképeidet, videóidat sem mutathatod meg senkinek, de hát végtére is nem én vagyok a bölcs shaolin szolgáltató, honnan is tudhatnám. Mondjuk ha úgy lenne írva, ahogyan te látod, úgy nem láthatja más, mert mindenki egy egyéniség, és ezért, akkor felfognám, és mondjuk ha ezután következne az a „ezt csak te adhatod át”-os mondat, akkor tökre helyre kis érthető duma lenne, de nem hangzana annyira bölcsen.

„És legbelül tudod – én is tudtam – hogy még egy csomó felfedezni valód van… magadban.” Gyönyörű. Ugye érted a bölcs szavakat? Ő tudja, hogy te tudod, hisz mint már említettük, ő előtte nincs a lelkednek semmi titka, ő minden hajszáladat számon tartja, tehát fogadd el, hogy tudod. Csak még legbelül. Mert hogy ő is tudta. Ha ő is tudta, akkor te is tudod, ő már csak tudja. És tudod mit tudott, amit már te is tudsz? Illetve amit legyél kedves elhinni? Hogy magadban még egy csomó felfedezni való van. Nem tudtad mi? Tényleg isteni szerencse, hogy zarándok utunkon találkoztunk ezzel a bölcs shaolin szolgáltatóval, ezzel az igazi tanítóval, hogy csókolnám meg a poros saruja sarkát. Majd megkérdem az ügyfélszolgálaton, hol van a saruja sarka, mert tökre arra sarkal, hogy megcsókoljam.

„És mostantól a Telenornál a Hipereseknek több jár, mint eddig” Ó irgalom atyja ne hagyj el! És akkor velem mi lesz, ó shaolin bölcs? Én nem vagyok Hiperes! Nekem akkor nem jár több? Érjem be csak a bennem lévő többel, miközben a Hiperesek még azon kívül is kapnak ráadásul többet? Gyorsan, gyorsan áruld el, hol és hogyan, milyen próbákat teljesítve lehet belépni a Hiperesek szent szövetségébe… áhá! Most már értem. Pont ezt akartad…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 6/10

A technika (Technology) – 6/10