5 of 5 (2 Votes)

Espumisan reklám

*************************
Espumisan Gyöngy kapszula ? 25s +++ Értékelés: 4,6/10
Hát persze. Így kell ezt csinálni. Könnyedén, derűvel, kacagtató megjelenítéssel. Ezt a módszert már itt is megdicsértük. Hisz ismét egy gusztustalan kellemetlenség elleni szer reklámozásáról van szó, amelynek mikéntjére rengeteg alpári megoldás is eszébe juthatott volna a jobb sorsra érdemes kreatívnak. Úgyis tudja mindenki e szellemes ábrázolás alapján, hogy egy tömött járművön az ilyen megoldatlan problémától nem csak annak közvetlen érintettje szenvedhet.

***************


***************
Te képzeld, megyek tegnap a buszon, és egyszer csak észreveszem, hogy már megint. Tök gáz, de már megint elkezdett felgyülemleni bennem a gáz. Tudod, ahogy máskor is, elkezdtem puffadni. A hasam csak nőtt, nőtt, óvatosan körülnéztem remélve, talán mások nem veszik észre, bár arról fogalmam sem volt, mi fog történni, ha a szokásos módon bekövetkezik a végkifejlet. Tényleg aggódtam az utasok biztonságáért. Hidd el, sokkal jobban aggódtam értük, mintsem saját magamért. Mi lesz, ha a robbanás hang, fény és vegyi jelenségeinek hatására a sofőr ijedtében félrerántja a kormányt, és belezuhanunk valami mély szakadékba itt a körúton. Vagy ijedtében valaki infarktust kap. Vagy bereped a dobhártyája. Vagy fulladozni kezd a mérgező gázok hatására. Azért pedig külön aggódtam, hogy mi lesz, ha a mellettem álló igen csinos szőke kiscsajra ezzel kedvezőtlen benyomást gyakorolok, pedig eddig úgy éreztem, kezd valami kialakulni közöttünk. Tényleg kivert a víz.

De végül is jól sült el a dolog. Pontosabban egy szerencsés körülmény hatására egyáltalán nem sült el. Ezt hallgasd meg. Nem fogod elhinni. Szóval állok ott egyre dagadó hassal, és persze egyáltalán nem észrevétlenül. A mellettem ülő fazon leplezetlenül elkezdett bámulni, a szőke kiscsaj meg egyenesen felkenődött a pocakomra. De úgy tűnt, tökre poénosnak találja a szitut, mert őszinte rajongással méregette az irdatlan, feszülő hasat. Lehet, hogy ez jön be neki, és nem az a nyápic barátja? Szegény kislány, persze nem tudja, mi következne ez után. Akár meg is halhat, nem viccelek…

És ekkor… És ekkor valahonnan a tömegből kiemelkedett egy kéz, egy kéz, amely egy kicsiny zöld dobozkát markolt. És ez a kicsiny zöld dobozka elindult kézről kézre adva felém a tömeg feje fölött. Az élet kicsiny zöld dobozkája. Éreztem, sikerülni fog. Bár már csak másodpercek voltak hátra a robbanásig, én mégis biztos voltam benne, hogy ennek a néma, spontán, emberi összefogásnak meglesz az eredménye. Ha ennyi ember akarja, a jó mindenképpen győzni fog. Gyönyörű jelenet volt, ahogy a kezek egymásnak adták az élet elixírjét. És hogy velünk vannak valahol felülről is, ennek bizonyságául kedves muzsika hangjai szólaltak meg, és egy szép női hang azt mondta: Puffadásos panaszaira legyen kéznél Espumisan. Bizony. És ekkor mindenki szeme láttára a csodagolyócskák elkezdték szétdurrantani a beleimben a gonosz légbuborékokat, egyiket a másik után. Fantasztikus érzés volt. És ráadásul az égi hang azt is elmondta, hogy miután a csodagolyócskák szétszedték a buborékokat, nem kell felszívnom őket, hanem diszkréten távoznak a vonatkozó kijáraton. Gondolom. Remélem ott, és nem fordulnak vissza. Ráadásul terhesség alatt is szedhetném.
De nem is ez volt az egészben a legszebb. Hanem az fakasztott könnyre, hogy láttam az emberek megkönnyebbült, boldog, hálás, mosolygós arcát. Amiért mégsem fingtam szét a buszukat, a napjukat, az életüket. Felemelő pillanat volt. A szőke kiscsaj is úgy nézett vissza a barátjára, hogy világosan leolvasható volt az arcáról: ne haragudj, de nekem ezek után ez az ember kell. Ő az igazi. Legalábbis én így éreztem, üzenete így visszhangzott a lelkemben. Majd ha holnap megint erre jövök, rákérdezek bizonyságul. És igen, még azokat a kockázatokat és mellékhatásokat is vállalni fogom érte, amit egyébként a kezelőorvosommal, vagy a gyógyszerészemmel kéne megbeszélnem. Semmi közük hozzá. Nekem már van kivel megbeszélnem az ilyesféle dolgokat.

Szóval igen, így kell ezt csinálni. Könnyedén, kedvesen, humorral, ízlésesen…
*******************************************************************************

Értékelés: 4,6/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 4/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10
A látvány (Scene) – 5/10
A technika (Technology) – 5/10