2.3 of 5 (3 Votes)

COREGA reklám

*************************
COREGA műfogsor rögzítő ? 25s +++ Értékelés: 4,2/10
Kedves történet. Egy kedves idős házaspár, egy kedves mosolyú idősebb hölgy, és egy kedves, és még mindig sármos idősebb úr kedves kis történetének lehetünk tanúi, egyszersmind annak, milyen is az örök, sírig tartó szerelem. Ez kedves. De tényleg. És nem kell hozzá több, mint néhány másodperc. Ez az igazi művészet. Azonnal belemarkolni a szívbe, rögtön megéreztetni, átéltetni a nembeli lényeget.

***************


***************
De hogyan is kell ezt csinálni? Persze biztos receptet nem tudunk adni, hiszen a tehetséget, egy adottságot nem lehet megtanítani, nem ülhetsz be egy tanfolyamra, hogy utána úgy jöhess ki, mint az új Thomas Mann. Persze azért annyit megtehetünk, hogy közelebb viszünk téged a zsenik boszorkánykonyhájához, hogy beleszippanthass az alkotói lélek szabad szárnycsapásai által felkavart zseniális gondolatok hímporába… (mi van?). Egy szó mint száz, hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, most megnézzük, mi is történik itt.
A kedves hölgy mindig attól tartott, hogy a fogsora meglazul. Ezt belső monológ formájában maga a kedves idősebb hölgy árulja el nekünk, aminthogy azt is, hogy a férje végül megkérdezte, hová lett a lány, aki mindig felszabadultan nevetett.
Nem tudom tetszik-e érezni, hogy ebben az egy mondatban szinte az egész szerelmük története kézzelfoghatóan átérezhetővé válik. (Ez is jó, nem? Egy átérzés, ami kézzel fogható.) Lelki szemeink előtt kisimulnak arcuk ráncai, és látjuk, ahogy ez a két fiatal szerelmes boldogan fut át a vadvirágos réten kézen fogva, és a lány csak kacag, kacag, miközben különféle gyönyörű, színes pillangók rebbennek fel előttük. És most ez nincsen sajnos. A múltkor megpróbálták, a kedves idősebb hölgy kacagott, kacagott, és utána a társaság tagjai udvariasan segítettek összeszedni a fogait. A műfogait. Talán nem kellett volna annyit felszabadultan nevetnie korábban, tán még mindig meglennének az eredeti fogai. Ki tudja. Egyébként az asszonyka jobban tette volna, ha elárulja férjének, miszerint neki már csak műfogai vannak, mert akkor nem kérdezett volna a kedves férj olyan marhaságot, hogy hová lett a lány, aki mindig felszabadultan nevetett. (Hát hová Dezső te idióta, hát nem a szádból kellet visszarángatnom a műfogsoromat, amikor rád jött a kangörcs, és hülye módon lesmároltál?)
És ekkor átveszi a szót – hűvös tárgyilagossággal – Dr. Karsai Tamás fogszakorvos. A minden bizonnyal nagy szakmai tapasztalattal rendelkező doktor arra jutott, hogy éppen ezt a terméket javasolja még akkor is, ha a műfogsor jól illeszkedik, mert erős tartást biztosít, akár 12 órán át. Ha nem jól illeszkedik, akkor – gondolom – egy kicsivel többet kell alányomni.
Bocsánat, én most nem a műfogsor viselésére kényszerülőkön gúnyolódom, sőt még az is lehet, ez egy jó termék, hanem mindössze kissé olyan diszkomfort érzésem támadt ettől a reklámtól. Valahogy. Persze lehet, én már nem vagyok képes egy igazi műalkotás befogadására. Belefásultam a fogyasztói társadalom manipulatív praktikáinak elviselésébe. Nem tudok katarzist átélni, és ennél fogva igazi nembeli lényegemre ébredni. Itt például a szemem sem rebbent, amikor megtudtam, hogy a kedves idősebb úriember ismét nevető lánynak szólítja a kedves idősebb feleségét. Egyszerűen nem lábadt könnybe a szemem. Hát tetszik ezt érteni? Mi van velem? Pedig tényleg elképzeltem, elnézve ezt a boldogan és immáron felszabadultan kacagó kedves idősebb párt, hogy ismét rohannak a réten, és kacagnak, kacagnak, különösen a hölgy, és mégsem történt semmi a szememmel. Semmi torokelszorulás, semmi meghatottság, elérzékenyülés, katarzis. Ehelyett inkább arra gondoltam, hogy olyan ez, mint a Hamupipőke történetében, letelik a 12 óra, a hölgy persze belefeledkezett a kacagásba, és hirtelen, a 12 óra utáni első másodpercben kizuhan a műfogsora, a bácsi rálép, összetörik, és akkor a kedves idősebb úr este megkérdezheti értetlenül, hogy hová lett a lány, aki mindig olyan jó étvággyal vacsorázott?
És amikor mindez végigfutott agyam vetítővásznán, katarzis helyett én csak kacagtam, kacagtam… te, hol is lehet ilyet kapni?
*******************************************************************************
Értékelés: 4,2/10 pont (ISTST szám)
A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10
A látvány (Scene) – 4/10
A technika (Technology) – 5/10