Magyar
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Gentos reklám

*************************
Gentos tabletta ? 30s +++ Értékelés: 5,0/10
Az ötlet szellemes. Volt itt nekünk ez a hüvelygomba reklámunk, ahol valami nyálas szappanopera kezdő képsorai láttán menekülnének el a férfiak, hogy a nők nyugodtan beszélhessenek a hüvelygombáról. Ez az indítás azóta közhely lett, ha nagyon sznobosan, divatosan akarnék fogalmazni, akkor mém lett, aminek egyébként semmi értelme. Nos, erre a közhelyre támaszkodva indít jelen filmünk, egy ahhoz hasonló, ha tetszik azt parodizáló bevezetővel.

***************


***************
E reklámok indításakor alkalmazott poén azon sztereotípián alapszik, hogy a hüvelyes esetben a férfiakat nem érdekli, mi több taszítja a nyálas szappanopera, a prosztatás esetben pedig a nőket meg nem érdekli, sőt taszítja a foci. Ezért a vonatkozó műsor első kockái láttán a vonatkozó nem képviselői azonnal elmenekülnek a térségből, így nyugodtan lehet intim témákról, mintegy azonos neműek egymás közt beszélni. Persze igazából egyik fél sem menekül el onnan, csak hát ez így poén tetszik tudni. Mondjuk a prosztatás kicsit poénabb, mert az már a hüvelyes paródiájaként is felfogható.

Szóval most következik a hét bombagólja gondolják a nők, mikor ezt hallják, és egy üveget törő labdát látnak. Elvileg már nem látják a fotelban ülő fazont, aki a hüvelyes reklám szövegéhez hasonlóan azt mondja, hogy most hogy elmenekültek a nők, nyugodtan beszélhetünk a prosztata problémákról. Ja, és azt is mondja, hogy hm. Még egyszer mondom, tényleg vicces. És az is tényleg, hogy ezek specifikusan nemhez kötődő problémák, hiszen a nőknek nincs prosztatájuk, amiképpen a férfiaknak meg nincs hüvelyük. Csakhogy – mert hogy azért valamit cikiznem is kell – ha kimondom hüvelygomba, az azért mégiscsak gázabb asszociációkat generál, mint az hogy prosztata. A prosztata emlegetésétől nem feltétlenül megy el a nők nemi étvágya, sőt, bizonyos technikáknál e szerv is bevonásra kerülhet, de nem akarom, hogy elmenekülj, hogy nyugodtan beszélhessünk erről a technikáról, ezért nem folytatom. Vagyis nem egyforma súlyú a két folytatás, mert míg az egyiknél voltaképp megalapozott a férfiak nemkívánatos jelenléte, addig a prosztata esetében tökmindegy a másik nem tanúságának léte vagy nem léte. Na jó, ezen ne akadjunk fel, végül is ezt kellett reklámozni, és a terület azért közel van egy férfi intim régióihoz, úgyhogy elfogadható a poén kedvéért. Egyébként nincs valami péniszgombakrém, vagy herezacskókenőcs, vagy más ilyesmi, amit reklámozni kéne? Azokra még jobban bejönne ez a poén. Vagy képzeld el merevedési zavarra. Most, hogy a nők elmenekültek, nyugodtan beszélhetünk a merevedési zavarokról… nem jó, mert erre azonnal visszacsődülnének.

Egyébként maga a termékismertetés a szokásos, bár hogy miért lényeges kiemelni, hogy a gyakori éjszakai vizelés, és az akadozó vizelet tipikus férfiprobléma azt nem tudom, talán hogy büszkék lehessünk rá? Már hogy a nőknek ilyen nincs? De nekik van hüvelygombájuk viszont. Szerintem inkább prosztataprobléma, mint férfiprobléma, még akkor is, ha ilyesmijük csak a férfiaknak van. De hát ez is csak kukacoskodás. Továbbá itt talán az sem zavaró a képen látható férfitípust kedvelő nők köreiben, hogy nevezett személyről megtudjuk, neki bizony már volt/van jóindulatú prosztata megnagyobbodása és/vagy prosztatagyulladása. Attól ő még egy kívánatos férfi lehet, tán még ebben az állapotában is, míg egy hüvelygombás nő látványa, képzete, felidézése esetleg több napra is kedvét szegheti egy férfinak. Aztán szedhet mindenféle potenciafokozót a pszichés impotenciájára. Nem?

A szlogen megint rájátszik erre a jelen esetben ambivalens értelmű férfibüszkeségre, miszerint Gentos, ez férfidolog. A férfidolog kifejezést ugyebár annak hangsúlyozására szokták alkalmazni, hogy komoly dolog, nem tartozik a nőkre dolog, a nők úgyse értenék meg dolog, a nők pedig menjenek a jó akárhová dolog. Márpedig egy ilyen készítmény nem ilyen dolog. Igaz, ha megkérdezné egy nő az orvosát, és/vagy a gyógyszerészét, azok vélhetőleg nem ajánlanák neki, bár ki tudja, lehet, valami más, nőben, vagy nőben is megtalálható dologra azért jó lenne. Nem, nem a férfi nemi szervre gondolok.

Összefoglalva, ugyan kicsit döcög a poén és a szlogen a tartalmon, de azért akár én is kitalálhattam volna… és ez már valami… nem?
*******************************************************************************

Értékelés: 5,0/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 6/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 6/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10
A látvány (Scene) – 4/10
A technika (Technology) – 4/10
{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 9 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

Képtalálat a következőre: „kövess minket a facebookon”

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend egy évre visszamenőleg

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

1.png1.png4.png8.png9.png5.png2.png
Ma89
Tegnap170
Ezen a héten553
Ebben a hónapban553
2014.10.25 óta1148952

Látogató infó

  • IP: 3.235.11.178
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2021. március 04. csütörtök, 17:04