Magyar

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

Pöttyös Túró Rudi reklám

*************************
Pöttyös túró rudi ? 60s +++ Értékelés: 4,4/10
Én egyszer megdicsértem (néha előfordul sajnos) egy ilyen reklámot, mert szellemesnek találtam, hogy átölelve egy fél emberöltőt fényképek sora váltogatta egymást, de mindegyik középpontjában, nagyjából ugyanazon a helyen mintha odaragasztották volna, mozdulatlanul virított a reklámozandó termék. A végén csak a kislány vette el. Voltaképp ez a klip is hasonló módon épül fel. De?

***************


***************

De mi? De ezt már nem dicsérném meg annyira. Egyrészt azért, mert ne má, hogy kétszer dicsérjem meg ugyanazt az alkotóműhelyt, másrészt mert szerintem tényleg nem. Reklámkritika vége, sziasztok.

Na jó akkor kicsit bővebben. Itt nem fényképek, hanem mozgóképek váltogatják egymást klip sebességgel, és ugyanúgy átölelnek a történések kvázi egy fél emberöltőt, mint az előző verzióban, csak kissé áttekinthetetlenebb, zavarosabb módon. Továbbá azzal, hogy mozgóképről van szó, a reklámozott termék jelenléte az egyes mozzanatokban sokkal hiteltelenebb, sokkal kevésbé odaillőnek tűnik, mint a mozdulatlan formában. Mondhatni nagyon hülyén veszi ki magát. Épp az a kis humoros felhang vész el. Már ami az én humorérzékemet illeti persze.
Srác Moszkva téren, óránál randizik. Vár a csajra éppen. Éppen beleharap a rudijába, amikor a csaj hirtelen hátulról puszival megérkezik. Semmi virág, hanem csak egy félig megevett rudi. Aztán átforgunk egy másik jelenetbe, ahol vélhetőleg ugyanez a csaj egy puszival útjára bocsájt egy bringás kissrácot, aki természetesen éppen rudit eszik. De nem sokáig marad épen a srác – gondolom én –, mert egyenesen belekerékpározik a forgalomba. Ezt hátulról látjuk. Ráadásul elengedi a kormányt, és mindkét karját az égbe emeli, amitől átváltozik egy mai fiatallá, aki éppen bulizik. Csápol rendesen, és persze nem gyertya, vagy valami ilyesmi van a kezében, hanem éppen egy rudi. Éppen az akadt a kezébe, kvázi világít a sokk pötty. Na most ha ez a srác az öngyilkos biciklis kisrác felnőtt reinkarnációja, akkor viszont a puszizó anyuka nem lehet a randis csaj. Illetve lehet, ha a randis srác nem a kissrác. De hirtelen megint kissrác lett a bulizós srácból, vagy az öngyilkos bringás kissrác lett nagyobb, mert most két barátjával együtt valami presszóféle előtti kis kerítésnél lengetik a karjukat kvázi a csápolásból áttűnve, miközben a presszó kinti asztalainál ülő közönsége valamiért ugyanezt teszi. A mi srácunk kezében éppen egy rudi látható. Viszont ezek a kisrácok már kamaszodnak éppen, mert éppen arra kerekezik egy csaj, és ettől abbahagyják a hülye semmi okán való csápolást, és bámulnak utána. A csajnál viszont – legalábbis ahogy én ki tudom venni – éppen nincs rudi. Hiba. Következik egy strand, ahol a srác (ez most a mi srácunk?) triciklis főtt-kukorica árus. Éppen. Teker és a kezében közben ott egy félig megrágott rudi. Aztán, csak hogy teljesen korszerűek legyünk, és tovább beszéljünk a fiatalok – ezek szerint igen zavaros és zaklatott – nyelvén, a kukoricás srác fényképpé változik, és felkerül az arckönyvbe (facebook). Ezt további két hülye fénykép követi, egyiken egy nagypapa külsejű egyén bulizósan hullámvasutazik a sráccal, mert ez poén, majd az utolsó fénykép meg is elevenedik. Kenus csónaktúrán éppen lazítanak a fiatalok, és a mi srácunk éppen egy rudit majszol. De már ballag is a mi srácunk, ingének zsebében rudi virít éppen. Gondolom kissé már olvadt lehet kebelének melegétől. Bulizás van megint a bolondok házában, egyrészt azért, mert a sapkájuk olyan, másrészt azért, mert ki az, aki ilyenkor éppen egy rudit tart a kezében. Persze csinálhat ilyet valaki, csak nem épen. A csaj pedig talán a randizós csaj, vagy az anyuka? Vagy a biciklis? Az nem lehet, ha a kerítéses kissrác a mi srácunk, mert lenne nagy korkülönbség. Vagy az egy kiscsaj volt a bringán? De mindegy is, mert egy átforgás után visszatérünk a Moszkva térre (korábban Moszkva tér) és visszatérünk a puszihoz is, amit a csaj helyez el a srácon érkezése örömére. Tehát kerettörténet van itten fennforogva. Következtetés: a bringás gyerekét halálba kergető anyukacsaj nem a mi csajunk.

Záró poén: Nagycsaj kézen fogva hozott egy kiscsajt – vélhetőleg szerelmük gyümölcsét – akinek apukasrác egy puszi keretében átadja félig megevett nyálas rudiját. Szlogen: Annyi pöttyös vár még rád. Nos ha ez azokat a kiütéseket jelenti, ami ettől a reklámtól rajtam megjelent, akkor, ha lehet, inkább maradjunk az előző verzió színvonalán. Köszönöm.

(P.S.: Helyesbítek. A presszós jelentnél nem csak úgy csápol az ünneplő közönség, hanem ki van téve egy tévé, és abban nyilvánvalóan foci megy, ráadásul a srácoknál van egy erre utaló laszti is. Elnézést, hogy a tévét mutató tizedmásodperc elkerülte a figyelmemet.)
*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 5/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10
A látvány (Scene) – 5/10
A technika (Technology) – 5/10
{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 12 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

Képtalálat a következőre: „kövess minket a facebookon”

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend egy évre visszamenőleg

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

5.png5.png4.png7.png6.png2.png
Ma83
Tegnap185
Ezen a héten665
Ebben a hónapban4058
2014.10.25 óta554762

Látogató infó

  • IP: 3.237.61.235
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

4
Online

2020. október 22. csütörtök, 11:53