Magyar
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Supradyn reklám

*************************

Supradyn - 25s +++ Értékelés: 4,0/10

A reklám típusa: népszerű tudományos. Bizony sokszor szinte elismerés nélkül marad azon kreatívok áldozatos munkája, akik az adott termék eladási paramétereinek javítása mellett, még olyan többletfeladatokat is felvállalnak, mint a tudományos ismeretterjesztés. És teszik ezt minden különösebb ellenszolgáltatás nélkül. Beérik pusztán azzal, amit a paraméterek javításáért kapnak.

***************


***************

Jelen példánk - ha most csak szigorúan a népművelő részt tekintjük - a fizika világába kalauzol el bennünket. Ugyanis az energiáról, mint voltaképp a fizikusok előtt is titokzatos fogalomról tudhatunk meg valamit. Természetesen a természet úgynevezett természetes energiájáról ilyen rövidke tanulmány útján nehéz kimerítő ismereteket átadni, ezért az alkotók itt csak arra szorítkoznak, hogy mintegy megéreztessék a befogadóval e fogalom lényegét, mintegy pillanatfelvételben villantsák fel a kedves okulni vágyók előtt e fizikai absztrakció mibenlétének természetét. Vagy természetének mibenlétét. Nézzük hogyan zseniálisan?

Az első állítás, vagyis tényközlés, vagyis tudásátadás úgy szól, hogy testünk sejtjeiben rengeteg természetes energia rejtőzik. Ugye milyen egyszerűen hozza a tudomásunkra az alkotó, hogy ezek szerint nem csak egyféle energiát különböztetünk meg? Azt ugyanis nem is lehetne megkülönböztetni, mert mitől? Tehát ha van természetes, kell lennie például természetellenes energiának is legalább. Persze emlékezünk még az iskolából, hogy ezek, mármint a fizikusok, mindenféle egyéb energiákkal nehezítették az életünket, de sosem beszéltek olyan világosan, mint ez az ismertető. Helyzeti, meg mozgási, meg gravitációs, meg hő, meg elektromágneses, meg mit tudom még miket hordtak össze, de a természetesről persze nem beszéltek. És a természetellenesről sem. Pancserek. Pedig ez fontos lett volna, hiszen mint azt most megtudtuk, testünk sejtjei rengeteg természetes energiát tartalmaznak, csak valahogy nem mindig sikerül ezeket felszabadítani. És azt ugyebár nem lehet akárhogy, mert az ilyen kontrolálatlan energia felszabadításoknak tragikus következményei lehetnek, lásd atombomba, meg Csernobil. De szerencsére itt van most nekünk ez a készítmény, amely tartalmazza mindazokat a vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, amelyek kontroláltan képesek aktivizálni, azaz felszabadítani ezt a bennünk rejlő természetes energiát. Különben képzeld, mi lenne. Láncreakció indul, majd atomvillanás a gyomorból, és ezt csak a svábbogarak és a patkányok élnék túl.

És hogy könnyebben el tud képzelni, milyen is a természetes energia, hát ezt - valószínűleg elektormikroszkópos felvételeken alapuló - nagyon szép animációkon mutatják be neked a tudós kreatívok. Ezek szerint a természetes energia meglepően hasonlít egy mezőre, amelyen igen különös tulipánok nyílnak. Nevezetesen világít a bibéjük. És látod milyen gyönyörű ez a természetes energiarét ezzel a sok világító tulipán atomocskával, amelyek - nézd csak milyen csodálatos - pont a tested képét rajzolják ki? A pontos összefüggést persze még vizsgálják a tudósok, de a jelenséget már, íme, megfigyelhetővé, mérhetővé tették. Megrendítően gyönyörű!

Ja istenem, de hülye vagy! A kép az csak egy szép, dekoratív aláfestése a mondandónak, és nem valamiféle tudományos megfigyelés objektív leképezése. Gondolj bele, hogyan lehetne másképp ilyen rövid idő alatt a kedves célcsoport befogadóval érzékeltetni, mi is az a természetes energia? Te el tudnád mondani ilyen szűk időkeretben? És bővebben? És akármennyi idő alatt? És egyáltalán? Azért nem, mert ilyen nincs, és ez egy bődületes ökörség, egy suvadt parasztság? Hacsak azért nem. De hát mint tudjuk, ha promotálni akarsz, követned kell a trendet, vagyis hogy most minden energia, és mi felszabadítjuk a jót, és küzdünk a rossz ellen. A negatív energia ellen. Azt mi innen kiküszöböljük. Igen, ezekkel a jótékony készítményekkel. És így érti szavunkat a nép. Nem vagyunk mi gőzös agyú tudósok pofázása, ha érted mire gondolok. És ha kiűztük az összes negatív energiát, akkor marad csak a pozitív energia. Marad, vagyis teljesül az energia megmaradásának, pontosabban a pozitív energia megmaradásának elve. Látod, értünk mi a fizikához.

Hát persze. Én meg értek a reklámkészítéshez.

*******************************************************************************

Értékelés: 4,0/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 2/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 4/10

A látvány (Scene) - 6/10

A technika (Technology) - 6/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 8 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

Képtalálat a következőre: „kövess minket a facebookon”

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend egy évre visszamenőleg

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

1.png1.png3.png7.png2.png5.png2.png
Ma36
Tegnap185
Ezen a héten36
Ebben a hónapban4013
2014.10.25 óta1137252

Látogató infó

  • IP: 3.239.51.78
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

1
Online

2021. január 25. hétfő, 05:17