Magyar

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Erste reklám

*************************

Erste Tartós Lekötött Betét - 35s +++ Értékelés: 4,2/10

Na jó, feladom. Bár már többször megígértem, leszállok e bank eme idétlen koncepciójáról, nem vagyok képes rá. De ezentúl önvédelemből nem káros szenvedélyként fogom majd fel e különös vonzadalmat, hanem mint egy tradicionális tevékenységet. Nálunk kedves olvasó már hagyomány, hogy kritikával illessük e bank ezen koncepcióhoz tartozó termékismertető filmjeit. Maga a bank venné rossz néven, és érezné egyenesen sértésnek, ha megszakadna e nemes egymásra figyelés. Ugye bank?

***************


***************

Na lássuk, ezúttal miből dolgozunk. Sherlock Holmes. Nagyon jó. Nekem például még nem jutott eszembe, bár néhány ötlettel már szolgáltam korábbi írásaimban. Sherlock Holmes egy képzelet szülte magándetektív figura, rendkívül éles ésszel, és kivételes megfigyelőképességgel megáldva. Alakja eléggé közismert, vélhetően sokaknak ugranak majd be róla a szükséges sztereotípiák. Na most ez a zseniális ember az éles eszével, és a kiváló megfigyelőképességével arra jut, hogy bankügyeit egyedül nevezett bankunkra bízhatja, ha teljes biztonságban akarja tudni vagyonát. Márpedig ha ő mondja?

Ezt az üzenetet pedig úgy közvetítjük a kedves befogadó felé, hogy ott áll a Holmes az irodájában, elmaradhatatlan hegedűjét pengetve, továbbá magabiztos és fensőbbséges arckifejezésbe öltözve, amikor lélekszakadva érkezik Watson doktor és lihegve jelenti, hogy megszereztünk minden bizonyítékot. Amit kerestünk az, az?

Az az Erste - válaszolja Holmes lehengerlő magabiztossággal. Honnan tudja ? kérdezi Watson doktor teljesen megsemmisülve, és értetlenül állva ezen újabb lenyűgöző gondolati teljesítmény láttán.

És akkor persze te is várod a csavaros megoldást. Vajon honnan tudta? Hát onnan tudta kedves Watson doktor, hogy ő a befektetései ügyében is a tökéletes megoldást preferálja. Persze gondolom nem mindig tudta, különben miért küldte volna el Watson doktort bizonyítékokat szerezni, ha nem arra kereste a választ, hogy melyik erre a legalkalmasabb bank? De úgy látszik, amíg a jó doktor lótott-futott, addig ő egy ültő helyében rájött a megoldásra. És erre úgy jött rá, hogy előbb végiggondolta, vajon befektetései ügyeiben a tökéletes, vagy a tökéletlen megoldást szeretné-e inkább preferálni? Először a tökéletlenre szavazott, elvégre miért is ne lehetne tökéletlen megoldást választani, ha az ember befektet, legfeljebb elveszti minden vagyonát, nincs abban semmi rossz, de ennél a megoldásnál azonnal gyanús lett neki egy, talán elsőre jelentéktelennek látszó mellékkörülmény. Ez esetben ugyanis a rejtély megoldásában nem szerepelt az Erste bank. Először elhessegette magától a gondolatot, miszerint e mozzanat különös jelentőséggel bírhat, elvégre nem csak ez az egy bank van a világon, miért is ne nézhetné meg valamennyi vonatkozó ajánlatát mintegy összehasonlítva, versenyeztetve őket, amikor hirtelen, villámcsapásszerűen beléhasított a felismerés, amely ilyen formában csak egy olyan zseniális agyban történhetett meg, mint amilyent ő tudhatott magáénak. De hisz itt az Erste bankot kell reklámozni! Azért esik le a nagy lóvé! És ebbe az utolsó gondolatba már képes volt belekapaszkodni, képes volt egyetlen szilárd pontként rátámaszkodva logikailag visszafejteni eddigi gondolatmenetét, és ennélfogva meghozni a helyes döntést. Igen, mégiscsak a tökéletes megoldást szeretné inkább preferálni! És innen már szinte gyerekjáték volt a megfejtés. Ugyanis a fentebb vázolt szigorú logikai sor úgy mutatott egyetlen bankra, mint Parisz Aphroditéra, amikor neki ítélte az almát. Az Erste bankra.

Hát így történt kedves Watsonom, így történt nyájas olvasó. Tudom, így utólag azt mondod, milyen egyszerű, nem érted, neked miért nem jutott eszedbe? Nos, épp ebben rejlik a zsenialitás titka. Mert csak a zseni képes felfedezni a rejtély megoldásához vezető egyszerű utat, és teszi azt aztán számodra is egyszerűen járhatóvá.

És csak egy zseni képes egy ilyen elcsépelt, és már eredetileg is igen gyermeteg koncepcióval újból és újból nagy pénzekre megvágni megrendelőjét. Őszinte elismerésem. Persze lehet, ez valójában jópofa és friss, csak hát én esek igen messze képességeimet illetően a zsenialitás kategóriájától. (Nem is.)

*******************************************************************************

Értékelés: 4,2/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 5/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 4/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 93 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

Képtalálat a következőre: „kövess minket a facebookon”

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend egy évre visszamenőleg

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png8.png8.png1.png6.png5.png
Ma9
Tegnap159
Ezen a héten1027
Ebben a hónapban3077
2014.10.25 óta488165

Látogató infó

  • IP: 34.236.216.93
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

1
Online

2019. október 20. vasárnap, 01:42

És még ezek is: