3.3333333333333 1 1 1 1 1 Rating 3.33 (3 Votes)

Dref reklám

*************************

Dreft 5 - 35s +++ Értékelés: 4,4/10

Jön csaj szabóműhelybe. Rajta felső, mintha ráhányták volna. Szabócsaj éppen szabódik valami ruhán. Lehányt csaj beszél furcsa, nyávogó prozódiával. (Talán mert nem profi színész. Bár manapság ki tudja?) "Csak te menthetsz meg. Egy óra múlva randim lesz és nézd a kedvenc felsőmet." És úgy húzogatja össze-vissza magán, hogy mi is lássuk mennyire tré. Kérdés, egyáltalán hogy volt képes ebben kimenni az utcára? Hozhatta volna szatyorban is.

***************

***************

Csökött vagy. Akkor hogy látnád te is? Hát vette volna fel ott. Na persze kibicnek a reklámidő sem drága. Jó, ugorjunk.

Ez az, amit én terveztem? - kérdi a szabósági mestercsaj. Nyilván nem ismer rá, annyira szarrá ment. "Igen, de kifakult, és nézd meg hogy kinyúlt." Húzogatás. "Pedig kímélő programmal mostam."

És mivel mostad? - ez egy keresztkérdés. Az számít? - kérdi csodálkozva a ruhagyilkos lány. Én sem értem, hiszen mondta már, hogy kímélő programmal. Ja hogy milyen szerrel! Értem.

Persze! - így a válasz. Most mond meg. Ez nem tudta, hogy számít, milyen mosószerrel mossuk a ruhát. A kőzúzalék például csak a farmerhez jó. A lekváros derelye például semmihez. De hamar megtudjuk, hogy ehhez a ruhához, amit ez a nő tervezett, csak egyféle mosószer használható. Ha ez nincs, akkor vagy kinyúlik, vagy lerohad rólad. Tudják, mint a koaláknál. Ha nincs eukaliptuszfa-levél, mind megdöglik. Mást nem esznek.

"Legközelebb használj Dreftet. Az öt probléma ellen segít." És előkerül az asztal alól egy nagy flakon termék.

Gyerekek! Szedjünk már össze legalább öt problémát. Tudjátok, az mindig nagyon hatásos, ha egy termék egy csapásra egy vagon probléma nyakára tud hágni. Ver az anyósom. Hülye. Mosószerrel kapcsolatban. Nem piszkol. Nem szaggat. Nem büdösít. Nem nyújt. Nem zsugorít. Nem bolyhosít. Nem keményít. Nem színez. Nem fakít. Nem durvít. Nem... Szóval teszi a dolgát, mint egy amolyan mosószer. Jól van, ötöt kiválasztok, és te Lajoskám majd megfogalmazod őket pozitívan.

Így készül az öt az egyben mosószer. Egy mosószer öt problémára. Ellentétben más mosószerekkel, amelyek például remekül megőrzik a puhaságot, de úgy kinyújtják az anyagot, hogy a felsőből alsó is lesz. Ez utóbbiak úgynevezett egyproblémás szerek. Egy az egyben mosóporoknak hívjuk őket.

Bájos a zárójelenet is. Kedvesen vezeti le a feszültséget. Amúgy is tiszta görcs voltam. Szóval a mosásra alkalmatlan csaj elkunyizza a felső egy másik, még épp példányát a tervezőtől. Akkor ugye elmehetek ebben? De ami a fő, magához ragadja a termékes flakont, szeretettel magához szorítja és szól: És ezt is elvihetem? Léccíííííííí! Dreft. Egy mosószer öt problémára. Ezt már a férfi narrátor narrálja.

Több reklámfilmben is megfigyelhettük, milyen trendi manapság különféle tisztítószeres flakonokkal randira, esetleg egyéb elegáns eseményekre menni. Olyan ez ma már, mint egy drága ékszer viselése. Vagyis a mi termékünk olyan, mint egy drága ékszer. Értékes. Nagyon. És ahhoz képest milyen olcsó.

Ma este koncertre megyek. Úristen! Vajon ehhez a ruhámhoz melyik flakont vegyem fel?

******************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 6/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 3/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10

 

{mxc}