1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Pannon reklám

*************************

Pannon Praktikum - 40s +++ Értékelés: 5,6/10

És akkor tengeralattjáróval felhoztak egészen a Parlamentig, ott szálltam ki. Valahogy. Igen, a Duna nagyon alacsony volt, még a kövek is kilátszottak. Hogyhogy hogy fért el? Valahogy. Ne légy már ilyen szőrszálhasogató! Valahogy ottan elfért, tudod, mert ez egy atom-tengeralattjáró. És akkor van ez a kvantummechanika ilyenkor. És ott minden lehetséges.

***************


***************

Nem, dehogy próbálok belekötni a dolog valószerűtlenségébe, értem én a tréfát. Meg hogy mi az a geg. A lényeg, olyasmi történt, ami nagyon hosszú és bonyolult magyarázni valót szolgáltat. De sebaj, mert itt ez az igen kedvező ajánlat, ezzel akár vég nélkül is beszélhetünk a mobilunkon különösebb anyagi megterhelés nélkül. Tehát átvitt értelemben kell felfogni a tengeralattjárót, úgyis mint poént. Tényleg jó a képi megoldás. A két kissrác békésen dobálgatja a kavicsokat a vízbe (kacsáznak?), amikor egyszer csak csodák csodája, olyan tengeralattjárós zene hangjai mellett, egy valódi tengeralattjáró emelkedik ki a piszkosszürke habokból. Valahogy. A fiúk feje fölé magasodó torony tetején már kint van a legénység egy része, köztük egy csinos matróznő, továbbá egy lenge kékruhás fiatal nő, aki éppen mobiltelefonál természetesen. A háttérben Budapest. A csinos telefonáló jelenség másik kezében tartja magas sarkú cipellőit, gondolom a fémen túlságosan hangosan kopogott, akadályozta a lopakodást, ezért kellett levenni. Vagy esetleg azért, mert hajóhíd híján, meztélláb tud majd csak kiszökellni a bokáig érő vízben a köveken át. De a megoldást nem látjuk, mert a snitt után már a rakparton halad tovább csevegve, mint akinek sok a mondanivalója, de lesz ideje mindent elmesélni, mert most, és itt jön az üzenet. A cipellők még mindig a kezében. Nem érdekes.

Szóval a kérdés az, vajon nem csúsztunk-e át a határon, ami az üzenet erősítő poént az üzenet elnyomó poéntól elválasztja? Én mondjuk átcsúsztam, mert annyira felkeltette a fantáziámat a Dunából kiemelkedő tengeralattjáró, hogy aztán nem is tudtam, pontosan mi volt a reklám tárgya. Persze én egy ilyen technika-buzi vagyok, lehet, nem tipikus célcsoport. Tehát vagy nagyon erősen szervüljön bele a poénba az üzenet, vagy valami valós, valószerű helyzettel kéne operálni. Ilyen lehet például amikor valakit "on-line" kell telefonon navigálni, hogy a helyes utat megtalálja hozzánk az autójával. És ez mondjuk a feleségünk, akivel ez rendszeresen előfordul. (Nem rád gondoltam anyukám, ez csak egy példa volt!)

Hogy akkor mondjak egy beleszervülő poént? Mit tudom én Seherezádé mobilon nyomatja a meséit, és ha lemerül, lenyakazzák. Vagy mobil alakú félkarú rablókon játszanak emberek, és az egyiknek kipörög a három pannonos kék virág vagy mi, és csörögve kiesik hatszáz ajándék perc. Vagy... na állítsatok le gyorsan, mert ez már csak rosszabbodhat.

******************************

Értékelés: 5,6/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 5/10

A látvány (Scene) - 8/10

A technika (Technology) - 8/10

 

{mxc}