1.6 of 5 (7 Votes)
Budapest Bank reklám

*************************

Budapest Bank adóságrendező hitel - 35s +++ Értékelés: 5,8/10

Elnézést, hogy esmét Emesét vegzálom, de nem bírtam ellenállni. És most mondok egy meglepőt. Ez az epizód nem is olyan rossz. Miért? Hisz Emesét most is viszonylag hamar felismerjük, aminthogy a vonatkozó banki arc (hogy is hívják?) nem ismeri fel, noha kínlódott Emesével ő is eleget.

***************

***************

Azért nem is olyan rossz kedves barátaim, mert ha veszünk egy ma született csecsemőt, akinek minden vicc új, azaz még nincs megfertőzve az Emese saga összes előző darabjával, annak e klip némi valódi információt hozhat a tudomására. Vagyis most az egyszer valódi jelentést kölcsönöz a sztori a szlogennek, miszerint térjünk a lényegre.

Mi történik? Ember nem tud elindulni az autójával a teremgarázsból, mert az ajtókat egyik oldalról oszlop, másik oldalról egy motor blokkolja. Én Harley Davidson típusúnak nézném, amivel menedzserek és kiöregedett rockerek szoktak járni bőrszerkóban és olyan jellegzetes sisakban. És lám, máris jön bőrszerkóban egy furcsa alacsony szakállas figura, aki egyrészt majdnem pofán köpi embert rágóval, másrészt tegezve rákérdez, hogy nem ő van-e valami bankos plakáton. Ember bólogat, erre az inkább rockerre formázó furcsa kis manó megkérdezi, mitől üzlet neki a hitel, közben megpróbálja nagyon macsós rockeresre venni a figurát. A következő párbeszédből pedig egyszerűen, röviden és tömören kiderül, ha valakinek többféle adóssága van, akkor a bank hajlandó abból egyfélét csinálni, és még ráadásul további hitel lehetőséget is biztosítani.

Tehát a ma született csecsemőnek átmegy az üzenet, és esetleg tényleg felkeltheti az érdeklődését. Azon persze picit csodálkozhat, hogy miért egy nyilvánvalóan férfinek öltözött és maszkírozott alacsony nő képében testesül meg az érdeklődő ügyfél, de hát ezt talán úgy fogja fel, lám ez a bank még az ilyen furcsa figurák igényeit is ki tudja elégíteni. Ráadásul a figura tényleg komikus abban a leopárdos fekete pólójában, meg a gyöngyös szakállában, különösen ahogy a végén bizalmába fogadva a bankembert benyögi: metált bírod? (Gratulálunk kedves Stefanovics Angéla.)

Tehát jóindulatúan ne úgy fogjuk fel ezen epizódot, mint Emese újabb szánalmas próbálkozását a bank bevételére, hanem nézzünk friss szemmel rá, feledve a kissé gyengébben értékelhető múltat. Tekintetünket szegezzük előre, arcunkat fordítsuk a fény felé, és egy szebb jövő reményében feszüljünk neki az új idők új szeleinek, amelyek lobogtatva söprik félre dús hajunkat magas, okos homlokunkról. Na ez kurva jó volt. Szerinted?

******************************

Értékelés: 5,8/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 6/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 6/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 5/10

A látvány (Scene) - 7/10

A technika (Technology) - 5/10