Magyar

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Amorolfin-Teva reklám

*************************

amorolfin logo – 30s +++ Értékelés: 4,6/10

Aztán vannak azok a reklámok, amelyek szép nőkkel reklámoznak mindenféle undorítóságot, de hát már eleget fecsegtünk erről, a könyökömön jön ki. Ezért most megint erről fecsegünk, mert szeretek erről fecsegni, hiába jön ki a könyökömön. Most is csak fecsegek itt, ahelyett, hogy a lényegre térnék. Szóval az ilyen típusú reklámok gombamód szaporodnak, mint szép nő lábkörmén a körömgomba. Itt inkább az az érdekes, vajon miért nem indult már tömegmozgalom az ilyesféle reklámok betiltása érdekében? Ebben a kérdésben például nyugodtan összefoghatnának nők és férfiak, ha másban már nem is…

***************

***************

Mert tessék elképzelni, nőknek és férfiaknak egyaránt lehet körömgombájuk. De hát, mint tudjuk, egy szép nő mindent elad. Egyébként azért foglalkozom ezzel a szép nő undorító dolog paradoxonnal újból és újból, mert azóta se értem, mi viszi rá a kedves kreatívokat, hogy újból és újból ehhez a megjelenítési eszközhöz forduljanak.

Illetve… no azt hiszem, most támadt egy gondolatom. Nem túl gyakran támad, meg kell becsülni az ilyen pillanatokat. Íme:

Szép nő kis hibával. Általánosabban, szépség kis hibával. Igen, a kontraszt! A kontrapunkt, vagyis az ellenpontozás! Ez az! Annyira bántja a szemet, annyira bántja a szépérzékünket, hogy a kis hiba korrekciójának aztán szinte mértéktelenül tudunk örülni. Értem most már, elnézést, hogy ilyen lassan esett le. Tehát ha mondjuk egy öreg, ragyás bácsinak volna még ráadásul a körme is gombás, hát ott dögöljön meg, egy kis plusz rondaság már nem oszt, nem szoroz. Magyarán, nem igazán drukkolok, hogy ennek a csúnya bácsinak legalább a körme legyen szép. Tök mindegy, milyen körmökkel fekszik mindjárt a sírba. De most őszintén, milyen furcsa lenne már egy ragyogó körmű bibircsókos, ráncos öreg bácsi. De bezzeg egy szép nő! Azonnal felébred bennünk az igény, és ha még a lábkörmei is szépek lennének, tökéletes lenne szépsége. És lőn csoda, rákeni ezt az elixírt, és 3-4 hónap múlva eltűnik ez az apró megbicsaklása a szépség metaforájának. Nézem a reklámot, és lassan rátéved a szemem a saját körmeimre, és ha szerencsés vagyok, azonnal felfedezem a gombát rajta, vagy legalább az előszelét… ez talán képzavar… az előjelét, a még apró tüneteit, na. Ez azért jó hír, mert így van jogalapom az elixír használatához, amit úgy megkívántam e reklámfilm hatására.

Még valami lejött, amit külön díjazok, mert óvóan figyelmeztet, ne járj uszodába. Látod, ez a szegény szép nő is hogyan járt, hát most járhat a körömgombájával tovább, persze csak addig, amíg az elixírt nem alkalmazza. Azt persze nem tudom, amikor még megérkezett az uszodába, már rajta volt-e a gomba, és akkor felelőtlenül tovább fertőzte vele az uszoda gyanútlan vendégeit, vagy hazaérve észlelte csak a sajnálatos tényt, jaj, reggel még hibátlan körmökkel indultam úszni, és nézd csak Dezső, kedves férjem, mivé lett az én szépségem. De mindegy is, egy a lényeg, ne járj semmilyen közfürdőbe, uszodába, szaunába, wellnessbe, ilyesmibe, mert sohase tudhatod, kinek a gombaspóráiban tapicskolsz éppen. Mondjuk azzal se volnál sokkal előrébb, ha tudnád.

Viszont amiért e munka dicséretet érdemel (remélem lejött, hogy az eddigiek nem dicséret voltak) az az, hogy míg az immáron gombátlanított, és ennél fogva most már makulátlan szépségű hölgy a gyermekkel játszadozik, addig a férj, igen a férj ott tüsténkedik a konyhában. Végre! Félredobtuk a vonatkozó sztereotípiát, nem a hagyományos szerepben látjuk a nőt, itt igenis a férfi áll oda ebédet, vacsorát főzni, és így a feleség töltheti kedvére az időt a gyermekkel. Persze lehet, ez volt a férj ajándéka a feleségnek, amit azért kapott, mert nem fertőzte tovább a családot a gombájával. Hogy megoldotta, hogy túl vannak rajta. Ezért hálából kapott egy ilyen estét, egy ilyen na jól van anyukám, megcsináltad, ma én főzöm a vacsorát. Elnézést, amiért nem tudom elhinni ezt a sztereotípia váltást, pedig lehet, mégsem a gomba fogadalom mián főzött ott éppen a férj, tán éppen gombapaprikást.

Szép volt ez a lovag szimbólum is, vagyis hogy tényleg nem a lábgomba mikroszkópos képét kellett néznünk haldokló gombákkal, hanem egy lovag irtotta a kardjával a gombákat jelképező sűrű, tüskés bozótot. Micsoda ötlet, hogy úgy nem direkt, hanem szimbolice… bár ha belegondolok, a gombák is lehettek volna csinos hölgyek olyan gombafélének öltözve, akik olyan szexin rémüldöznek a nagyon macsó lovag láttán, aki úgymond elkezdi irtani őket…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,6/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10

A látvány (Scene) – 5/10

A technika (Technology) – 5/10

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 115 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

Képtalálat a következőre: „kövess minket a facebookon”

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend egy évre visszamenőleg

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

5.png6.png0.png9.png8.png6.png
Ma6
Tegnap219
Ezen a héten760
Ebben a hónapban4592
2014.10.25 óta560986

Látogató infó

  • IP: 35.153.39.7
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

5
Online

2020. november 27. péntek, 00:18