0.0 of 5 (0 Votes)

Praktiker reklám

*************************

praktiker logo –  20s +++ Értékelés: 3,8/10

Kategória: egy hangot sem értek belőle. Vagy, kategória: vajon mire gondolt a költő, illetve esetünkben a kreatív? Vagy, ennyire különbözünk egymástól. Lehet, neked kristálytiszta, mi több, tán még tetszik is. Tán még nevetsz is rajta. Tán még pont ennek a reklámnak a hatására el is mész ebbe az áruházba, és tán még veszel is valamit. Tán még a végén én leszek a hülye. Bár ez elég sokszor előfordul velem. De tök mindegy, ebben a blogban úgymond én fújom a passzátszelet, úgyhogy itt én vagyok a fő okos. Persze kicsit bosszant, hogy nem uralhatom a teljes kiberteret, vagy internet univerzumot, vagy a világot, vagy… igen, a gyógyszerem. Elgurult. De szerintem a kedves kreatívnak is.

***************

***************

De mégis öreg, szerinted milyen érzés nézni ezt? Nagy vidám születésnapi hangulat, mindenki boldog, aztán egyszer csak egy kellemtelen hang, ahogy a tű megcsúszik a lemezen, a férj és/vagy az apa arca elkomorul, drámaivá, dühössé válik, leveszi a kezét a felesége válláról, meg is rángatja a nőt egy kicsit, annak az arca is rosszérzésűvé válik, majd a fickó ott hagyva csapot, papot, még az éneklés közben elkezdi zúgatni azt a falevél fújót, szívót. Mindenki döbbenten bámulja. Szerinted ez mi?

Tippek:

Fickónak megint eszébe jutott, tegnap tudta meg, csalja a felesége a főnökével. Vagy, eszébe jutott, tegnap tudta meg, halálosan beteg. Vagy, tegnap tudta meg, halálosan beteg az anyja, vagy az apja, a másik gyereke, vagy az ángya térde kalácsa. Vagy tegnap tudta meg, csődbe ment a cége, ez az egész, ahol ma ünnepelnek a kerttel együtt, hamarosan a behajtó martaléka lesz. Tegnap tudta meg, ki van rúgva, fogalma sincs, mihez fog kezdeni, hogyan tartja majd el a családját. Vagy tegnap tudta meg, lebukott, kiderült a sikkasztás, hamarosan börtönbe kell vonulnia hosszú időre. Vagy tegnap tudta meg, nincs már 24 órája összeszedni a pénzt, amivel tartozik a maffiának, még ma meg fog halni, ha nem talál ki valamit. Tegnap tudta meg, holnap kitör a harmadik világháború. Így még a reakció is érthető, basszátok meg, legalább még egy jót falevelet fújok/szívok utoljára, tökre leszarom ti közben mit csináltok.

Én persze már sejtem, mire gondoltál te zsenifej. Pláne, hogy láttam a végét. Az segített egy kicsit. Tehát, ha jól értem, az jutott eszébe az embernek, hogy elfelejtett szülinapi ajándékot venni az ünnepeltnek? Igen? De szólj, ha tévedek. És ezt úgy tetszett jónak látni nekünk megüzenni filmnyelven, a jóember vágjon ilyen dühös, gyűlölködő fejet, mert hogy akkor nekünk minden tökre egyértelmű lesz? A felköszöntő ének közben? Hogy az ünnepeltben még a vér is meghűljön? Igen? Úgy el tudom képzelni, ahogy a szintén zseniális rendező a te helyszíni útmutatásaidat követve instruálja a nem kevésbé zseniális színészt, hogy Józsikám, most vágj egy olyan elfelejtettem születésnapi ajándékot venni arcot, ha megkérhetlek. És Józsi, amilyen zseniális, megcsinálja! Jó, nem elsőre, de a nap végére sikerül! És a hanghatások! Az a jól ismert hang, ahogy a tű végigszántja keresztbe a barázdákat, mit szántja, hasítja! És pont úgy, ahogy főhősünkbe belehasít a felismerés! Hasít, hasít! Zseniális!

Aztán azt várod el tőlem te Okostóni, hogy életszerűnek fogadjam el, miután rájön mulasztására a főhős, mindjárt meg is hozza döntését, miszerint pont ezt a falevél fújó/szívó, vagy mi az ördög masinát fogja odaadni az ünnepeltnek alig használtan. De előtte, szintén nagyon életszerűen, még a születésnapi köszöntő hangzása közben dolgozik vele egy kicsit utoljára. Persze értelek én téged kisbogaram, tudom, be kellett valahogy mutatni e nagyszerű áruház nagyszerű termékét, ahogy nagyszerűen teljesíti, mit teljesíti, beteljesíti küldetését, és ezt kellett valahogy összekapcsolni azzal, miszerint ezek a termékek akár kitűnő születésnapi ajándékok is lehetnek, úgyis mint örömokozás.

Van egy rossz hírem. Ez nem sikerült. Inci-pincit még törnöd kellett volna a buksidat ezen. Tudom, így is eladtátok, mit pofázok, csináljam utánatok, ha tudom. Nem tudom. Én csak egy szürke reklámbefogadó vagyok, úgyis mondhatnám, az olvasó, aki töpreng, vajon mire gondolhatott a költő? És persze csak tippelgettem itt, pedig tényleg rohadt kíváncsi vagyok, amikor úgy egybegyűlt a csapat, tényleg mindenkinek tetszett? Vagy te vagy főnök? Ja értem, azért kussoltak a többiek… bocsesz…

*******************************************************************************

Értékelés: 3,8/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10

A látvány (Scene) – 3/10

A technika (Technology) – 5/10