1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

MBH reklám

*************************

MBH logo – 45s +++ Értékelés: 4,4/10

Nagyon nehéz bankot választani. Olyan sok van belőlük, és mind ugyanazt csinálja. Hát nem? Kölcsön ad, aztán visszakéri kamatostul. De te is adhatsz neki kölcsönt, és akkor ő fizet neked kamatot. És akkor e két folyamatból ezerféle terméket lehet kialakítani, hogy jól ne ismerd ki magad, és akkor tudnak neked tanácsot adni. Igen, én ilyen egyszerűen látom a világot. Egyszerű ember vagyok…

***************

***************

Te egy önálló, független ember vagy, egy individuum, egy autonóm személyiség, egy sikeres valaki, tudod hol a helyed a világban, a világ is tudja te hol vagy benne, elismert vagy, szabad vagy, azt tehetsz, amit akarsz, te mindenható vagy, te egy isten vagy, és mindehhez van egy bankod. Istennek van egy bankja. Már a bank pont nem a tiéd, de érted van, mint ahogy a pszichológusod sem a tiéd, de ő is érted van és az összes többi páciensé is, csak a banknak sokkal több páciense van, mint egy pszichológusnak. De te erre most ne gondolj, mert akkor egyféle tömeg érzeted lesz, és az máris sértené az egyediséged, különlegességed, autonóm mivoltod megélését. Te csak éld meg ezt az egészet úgy, mintha a bankod csak veled foglalkozna. Mintha te egy VIP lennél. Hogy akkor miért kell sorszámot húznod, ha odamész? Vagy jobb esetben miért kell a személyi tanácsadóddal időpontot egyeztetned? Mert ha istenből nem is, de királyból is több van, pedig egy király eléggé VIP.

Na de ha még nem vagy király, mert valamiért nem ennél a banknál bankolsz, akkor íme bemutatunk neked egy királyt, akinek az élete nagyon király, mert van egy bankja, akik mi vagyunk éppen.

Azt mondja, hogy van saját birodalmunk. Amit mi teremtettünk. Nem néz ki rosszul az házacska, az már biztos. Pláne, hogy egyedül neveli a gyerekét… honnan veszem? Olyan magányosnak tűnnek abban a kissé már őszbe hajló hangulatban, férfi (vagy nő) nem látható a környéken. De lehet, tévedek, majd megkérdezem tőle.

Van saját tempóm, amit én diktálok. Igen, jó, ha a saját tempóját nem más diktálja, mert akkor az nem saját tempó lenne, hanem más tempója. Még jobb a helyzet, ha a saját tempómat másnak is diktálhatom, akinek nincs saját tempója, ezért hálás is lenne nekem, egész nap a kezemet csókolgatná hálája jeléül… vagy csak nekem vannak ilyen hülye asszociációim?

Van saját véleményem, amit mindig felvállalok. Ez igen! Ehhez már bátorság kell. Még jobb a lenne a helyzet, ha a saját véleményemet más is felvállalná, mondjuk az, akinek én diktálom a tempót. Ez olyan diktátoros tempó lenne azt hiszem. Már láttam ilyet valahol.

Van saját mesém, amely minden este folytatódik. Ez egy nagyon mély gondolat, sok mögöttes tartalommal. A metaforát kifejtve azt jelenti, saját életfonalamat gombolyítom, másnak tilos azt gombolyítani. Nincs szükség hozzá nekem könyvre, előre megírt sorvezetőre, illetve sorsvezetőre, úgy alakul, fordul életem meséje, oly könnyedén terelgetem azt, mintha csak gyermekemnek szóló, tündérkirálynős mesefüzér volna. Jaj, annyira gyönyörű!

Állj! Ott volt egy férfi, ott a gyerekágynál. Akkor tévedtem, nem egyedülálló. De hát ez így szokott lenni, mindig a film végén derülnek ki a jelentős dolgok. Én egy korrekt ember vagyok. Nem nézem meg előre végig az egészet, úgy akarom szemlélni ezt az alkotást, úgy szeretném, hogy felépüljön bennem a történet, ahogy azt az alkotók elképzelték. Igen, tele voltam aggodalommal és részvéttel e kedves hölgy iránt, egyre nőtt bennem a feszültség, hogy neki már csak a bankja lehet a társa, amikor végre kiderült a megnyugtató igazság. Van neki egy pasija. Na és mindezekhez van egy bankja, persze olyan értelemben, mint ahogy azt fentebb már kifejtettem. És ez az a bank, amely segíti abban, hogy a saját útját járja. Remélem a férje sem ellene tesz.

Továbbra sem tudom, melyik bankot válasszam. Nyilván azt, amelyik a legjobban segít a saját út választásban. És ezt hogyan fogom kitalálni? Bankba nem mehetek ezzel a kérdéssel, mert mindegyik magát fogja ajánlani. Ja, tudom már. Készítek egy nagy excel táblázatot, egy csomó banknak beleírom a különféle termékeik a paramétereit, mindenféle rátákat, futamidőket, megtérüléseket, haszonkulcsokat, befektetési kondíciókat, indexeket, miegymást, ravasz függvényekkel kiértékelem őket és kiadódik majd az optimális választás. És ha már ilyesmire képes vagyok, elmegyek hát jómagam is bankárnak, és én fogom járatni veled a te saját utadat, vagy mi…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 6/10

A technika (Technology) – 5/10