1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Vodafone reklám

*************************

vodafone logo - 1 Gigabit-es vezetékes internet – 50s +++ Értékelés: 4,4/10

Azt már többször jól megállapítottuk, hogy például egy távközlési cég nem igen tud drámaian különbözőt ajánlani, mint a konkurencia, hisz a technika tart, ahol tart, annak mindenki a birtokában van, ezért sokkal inkább számít, ki hogyan mondja, illetve milyen a másikétól kedvezőbbnek tűnő csomagot ajánl. Mondhatnánk, az egyik kutya, a másik eb. Ha kicsit megszívtad az egyikkel, tán még akkor sem mész át a másikhoz, mert az macerás. Úgyis mindig mindenhol kapsz egy kicsi alamizsna kedvezményt, ha közeledik a hűségidő lejárata…

 

***************

***************

Ja, és úgyis mindig egyre gyorsabban távközölhetsz ahogy a technika fejlődik, és úgyis mindig nem többért, tán picit kevesebbért is, hiszen a cégnek is olcsóbba van, ugyanis a technológiai fejlődés hatékonyság növekedést is jelent. Tehát marad a hogyan mondjuk, marad az imázs.

Kislány. Aranyos, kedves, helyes, bájos, okos, tehetséges, mindenfélés, hát ki ne tudná kedvelni ezt a bűbájos gyermeket? Ugye milyen aranyos az a kislány abban a telefonos, vagy milyen reklámban Rózsikám? Ja, ja én is szeretem nézni, a többit is láttam már Marcsikám, még a konyhából is beszaladok, ha meghallom a hangját. De az apukája is jóravaló derék embernek néz ki, látszik, hogy nagyon szereti a lányát. Tényleg öröm nézni ezt a családot. Te Pista, hallod-e, nekünk milyen telefonos tévésünk van, mondd már na! Ugye ez a kislányos?

Más oldalról megközelítve ó jaj, egy romlatlan gyermeket használ fel, használ ki a lelketlen, profitéhes tőke, hogy újabb fogyasztókat szerezzen meg magának. Hát ja. Tetszettek hallani az előbb, milyen nagyon tetszik ez a kislányos család a két néninek. És ahol ilyen aranyos kislány a szószóló, ott biztos csak jóemberek dolgozhatnak. Nyugodta rájuk bízhatjuk magunkat, ők biztosan szeretnek minket, biztosan csak a legjobbat akarhatják nekünk. Na jó, ez így kicsit biztosan túlzás… illetve egy kicsit most megrémültem, lehet, hogy nem? Még ha nem is fogalmazódik így meg a nénikben a következtetés, lehet, tényleg valahogy ez játszódik le bennük?

Azt mondja az okos, tudós, kicsit koravén kislány, hogy volna pár fontos kérdése. El tudnánk érni otthonról az egész világot? Nos, mondjuk ha ez a kislány tényleg olyan okos volna, mint amilyennek látszik, akkor már régen az internetről nézte volna meg, hogyan kell összerakni azt az izét, ami a kezében van, és nem most merülne fel benne hirtelen ez a kérdés. Tehát szegénynek, legalábbis az alkotók szerint még fogalma sincs arról, mi az az internet. Ráadásul apu sem tudja, hogy létezik a home office fogalma, különösen ilyen vírusos időkben, bár lehet, tudja, csak a maradi főnöke, az a dagadt fickó, aki ott áll a meetingen az asztalfőnél nem engedi. Mindenesetre a kislány szimbolikusan hazatolja székestül az apát, hogy ott dolgozzon home office. További alkalmazás ötlete a kislánynak, már ha feltételezzük, létezik olyasmi, mint az internet, esetleg a nagyi is intézhetné otthonról a bevásárlást. És az utolsó kérdése, lehetne mindenkinek ilyen jó hely az otthona? És látjuk, amint a nagyi és anyu éppen befőzéshez készül, és láthatóan megvolt a bevásárlás. És a kislány utolsó kijelentése nem utalhat másra, minthogy neki már ilyen jó hely az otthona, tehát van internet. Ezek szerint kérdései költői kérdések voltak, nekünk szólt, akiknek minderről még fogalmuk sincs, mármint hogy létezik olyan, mint az internet, és kikerekedett szemmel vártuk a megoldást, és most le vagyunk döbbenve. Ezt sugallja ez a reklám.
Aztán kiderül a termékismertetőből, nem erről van szó, hanem hogy van ez a szupergyors vezetékes internet, ráadásul már másfélmillió otthonban és vállalkozásban érhető el. Akkor miért nem erről tetszettek beszélni?

Az igazsághoz tartozik, a kampány másik két filmecskéjében megemlíti a kislány a szupergyorsaság előnyeit, például hogyan lehetne akkor is szupergyors a net, ha mindenki egyszerre használja? Csak hát én ezt láttam meg először, és ennek megtekintése után néztem jobban körül e kampány házatáján, de ha egyszer ezt láttam megelőször, és sokan talán csak ezt látják, akkor ezt kell cikiznem és kész. Mondjuk a „gyermekmunka” akkor sem tetszik, ő még nem tud felelősen dönteni arról, eladja-e a lelkét az ördögnek, vagy sem? ?

Ja és persze a szlogen angol, together we can, szerintem jószándékkal, mert tanulj nyelveket te korlátolt, hülye magyar!

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 6/10

A technika (Technology) – 6/10