0.0 of 5 (0 Votes)

Colgate reklám

*************************

Colgate Total - 30s +++ Értékelés: 4,4/10

Azért perálló, azaz pereskedést álló a reklám, mert kerüli azokat a megfogalmazásokat, amelyeken különösen a fogkrém reklámok szeretnek elcsúszni. Vagyis nem ajánlja minden fogorvos, és a tudományos vizsgálatok nem azt bizonyítják, hogy ez a legjobb.

***************

***************

Viszont kérdezze fogorvosát. Amiben ugye benne van, hogy lefogadom, ő is ezt ajánlja. Vegyünk tehát egy fiatal és valódi fogorvost, és az beszéljen nagyon világosan és tárgyilagosan. Onnan lehet tudni, hogy igazi fogorvos és nem színész, hogy amatőrösen, iskolásan felmondja, és nem elmondja a szöveget. Vagy nagyon jó színész mégis. Ja és a neve is ott van, vállalja ő a nyilvánosságot. Dr. Doros Csaba, fogszakorvos. Budapest. Nagyon komoly. Ő egy budapesti fogszakorvos. Igyuk hát szavait.

De mit is mond tehát e fogszakorvos, amitől ezentúl csak ezt a fogkrémet fogjuk használni? Első felvonás, nagy a baj. Sok felnőttnél az íngyulladás korai jeleit véli ugyanis felfedezni a derék doktor. Pedig ha nem tudnád az egészséges íny alapfeltétele az egészséges fogaknak. Adunk a testbeszédnek is, a golyóstollat fogó kéz mozgása hitelesíti a mondanivalót. Na most mivel ez így van, ezért ajánlja ő a Colgate Totalt. Ha nem így volna, vagyis ha rohadó ínyben is egészségesek maradnának a fogaink, nem ajánlaná ezt a fogkrémet. Esetleg egy másikat. Ja és képzeld, egyetemi klinikai vizsgálatok is igazolták, hogy e fogkrém egyenesen küzd az íny mentén kialakuló foglepedék ellen. Ugye ebbe belefér, hogy más fogkrémek is küzdhetnek, ha épp kedvük tartja, nem állítjuk, hogy csak ez küzd, nem kell itt pereskedni. De ha megnézed ezt a diagramot, láthatod, hogy az egyik görbe lefelé megy, tehát itt valami csökken. És milyen meredeken! Ha jól látom, -75%-nál is jobban! És oda is van írva, hogy csökkenti az ínyproblémákat. Quod erat demonstrandum. Nagyon piszkosul tudományosan saját szemeddel láthatod itt a tényállást. Kell ennél több? Tehát, összefoglalólak, ha védeni akarod a fogadat, védened kell az ínyedet is. És Colgate Total. Csak úgy megemlítem, nem kizárólagosan. Mert lehet, hogy a te fogorvosod majd mást mond. Csak kérdezd meg. De közben nézd meg a fogát is. Tudod suszternek lukas a cipője, a fogorvosnak meg a foga. De nem a mi dokinké. Látod? És most már te is tudod miért nem.

******************************

Értékelés:4,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 4/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 4/10

A látvány (Scene) - 4/10

A technika (Technology) - 5/10