1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Fanta reklám

*************************

fanta logo – 30s +++ Értékelés: 3,4/10

Merthogy tényleg nem értem. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy e filmecske hatására többen kezdenek ilyen terméket inni. Aki eddig is szerette az ilyesféle italokat (lónyál), az ezután is inni fogja. Aki meg nem, azt biztos nem ez a reklám fogja megtéríteni. Szerintem. Vagyis nem lehet mérhető hatása a célközönségre, illetve a fogyasztás mennyiségére. De akkor miért veszik meg? Valamiféle összeesküvés lehet a háttérben. Összejátszás. Hatalmas korrupció… izé, ez csak egy laikus vélemény, mielőtt beperelnél…

***************

***************

Egyszerű, a reklámnak nincs hatása, mégis megveszi a cég, ergo, nyilván visszacsorgat a reklámügynökség a cég megfelelő embereinek egy csinosabb összeget a bevételből, és nyilván így működik az egész reklámipar Bill Gates-el az élen. Nyilván. Ebben a vonatkozásban teljesen összeesküdtek mind.

Elnézést, tényleg a végső kétségbeesés vezetett engem e teória felállításához, mert nem fér a fejembe, mi tesszhet például az itt mellékelt reklámon bárkinek is. A másik lehetőség, én vagyok teljesen hülye, és úgymond túlérzékenyültem a reklámokra, és már semmi sem jó nekem ami reklám. Egyébként ez is egy szimpatikus, megnyugtató megoldás lenne, de akkor visszamenőlegesen át kéne írnom a csaknem ezer fikázó kritikámat bocsánat tévedtemre, és agyba-főbe dicsérni helyette. Erre viszont nincs kapacitásom. Marad a konteó. Össze vagytok esküdve.

De tényleg, most nézd meg. Mégis mi köze van egy üdítőitalnak mindazokhoz a marhaságokhoz, amelyeket itt összehordtál? Fanta! A játék mindig belefér. Milyen játék? Hova fér bele? Mibe fér bele? Az italba? Vagy ha ezt iszod, akkor mindig játékos maradsz? Miért? Mi van benne? Egy ki drog? Vagy ez egy ilyen termék imázs reklám, és azt próbálod sugallani, az ilyen típusú embereknek pont ez az itala? Pont ez az ital illik hozzájuk? Az ilyen bolond, értsd zseniális emberekhez pont ez az ital passzol? És még tanácsokat is adsz nekik? Bíztatgatod őket? Ideje felvállalni? Tényleg? Mit? Ja, a zsenialitást. Mondod te, az ital. Nahát, hogy ez az ital milyen okos. Vagy azzá tesz. Okos ember mind ezt issza. Az a csaj is, látod. Az is okos. Látod mennyi trófeája van. És ezt issza. Nem lehet véletlen. 13% cukor. Kell az energia egy sportolónak. És egy gondolkodónak is, mert az agy rengetget fogyaszt. Értem.

És az a szomorú zsiráfba öltözött srác az mi? Őt is az italod vidította fel? Hogy végül felállt a feje, és szaltózik örömében? De ő nem iszik, csak olyan sárga. De mitől vidult fel? Mert hirtelen belefért a játék? Tényleg nem értem, biztos a hosszabb, rendezői verziót kéne megnéznem. És mindez azért, mert Fanta. Na és az a srác vagy csaj ott a végén voltaképp mit csinál? Valahogy csúszik, talán jégen, egyik kezében könyv, a másikban egy csésze ital, ránk néz, mintha mondana valamit talán németül? Na ettől aztán tényleg rohanok a boltba ilyen italt venni. Oké, nem promóciós. De akkor milyen érzületnek kéne feltámadni bennem a könyves uniszex illető láttán? Nyilván valami nagyon pozitívnak. Valami játékosnak. Tényleg, mennyire kúl, ahogy úgy teszi magát lazán, lezseren. Nem ám egy könyvtárban tanul, hanem itt lazázik (azt hiszem ez a helyes kifejezés, majd megkérdezem a lányomat), vagy menőzik (azt hiszem… ld. előbb), a bögrében nyilván a kérdéses ital van, ez nem kérdéses, bár a csésze nem viseli az arculat elemeit. Tényleg, ezt sem értem. Iszik valamit, de nem tudjuk mit. Miért nem? Mert a játék mindig belefér? Annyira megengedően játékosak vagyunk, hogy talán nem is a mi italunkat issza?

Összefoglalva, ez egy konteó. Mert ez egy katyvasz. Egy üdítő életvezetési tanácsokat ad. Az a dolga. Volt fókusz csoport? Biztosan. Értették? Vagy legalább rájuk tört valamilyen szimpátia roham az ital iránt? Azt mondták utána, hogy kösz, most hazamegyek és megjavulok? Nem létezik. Ez nem tetszhet senkinek sem. Az egész reklámipar össze van esküdve a hirdetőkkel. Egymásnak gyártják a pénzt. De komolyan, én most az utcáról bemennék ezzel a storyboard-al hozzád, hát nem kiröhögnél? Hát de. Fogadjunk. Addig is lefoglalom bizonyítékként ezt a spotot, biztonsági másolatokat is készítettem arra az esetre, ha velem bármi történne. Mert ha igen, azonnal automatikusan elküldésre kerül minden sajtóorgánumnak, és a rendőrségnek. Már ha nem fizettek egy általam meghatározott összeget, egy általam meghatározott helyen. Én fogok jelentkezni hamarosan. Meg ne próbáljatok megkeresni, vagy a rendőrséget beavatni, és egyedül gyertek…

*******************************************************************************

Értékelés: 3,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 2/10

A látvány (Scene) – 5/10

A technika (Technology) – 5/10