1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (15 Votes)

Otrivin reklám

*************************
Otrivin Duo orspray ? 25s +++ Értékelés: 3,6/10
Egyszerű reklám, egyszerű hazugságok, egyszerű humor. Hogy mégis miért írok róla? Mert én egy egyszerű ember vagyok, egyszerű hazugságokkal, egyszerű humorral. Összepasszolunk. És mert te is ilyen vagy. Na jó, te egy kicsit bonyolultabb. Én meg álszerény. Igazából én jobb vagyok, mint te. Állítom, hogy az én hazugságaim bonyolultabbak, mint a tieid. Vagy nem. Vagy ez itt most egy másik blog?

***************


***************
Te figyeld már milyen poén! Érted, megy a csávó a taxival a repülőtérre, megtudjuk közben, hogy makacs náthája van, és a taknyos zsebkendői mind ott vannak körülötte, mert nem tudja hova tenni annyi van. Ott ült a taxiban nyakig elmerülve taknyos zsebkendőkben. Aztán amikor kinyitja az ajtót, hát kiömlenek az utcára a taknyos zsebkendők. Persze ez olyan szimbolikus humor, hogy olyan, de olyan náthás, hogy nincs annyi zsebkendő a világon, amennyi elég lenne az orrnedvei felszívásához. Szóval ez egy képi humor annak a kifejezésére, hangsúlyozására, hogy a fazon nagyon, de nagyon náthás, és már a kétségbeesés határán van. De ez még mind semmi, már ha lehet ezt a humort fokozni, mert amikor megy felfelé a mozgólépcsőn, még e rövid úton is annyi zsepit használt, hogy egy egész taknyos zsepi cunamit görget maga előtt. Aztán, ha még tovább lehet fokozni, pedig te már majd meghalsz a röhögéstől, azt képzeld el, hogy a fószernek még a bőröndje is taknyos zsepikkel van tele. Érted? Otthon a ruhái helyett a taknyos zsepijeit csomagolta el. Egy csomó turhás papírt. Persze lehet, az egészet álmodja mondjuk, és mert annyira, de annyira náthás, már miden honnan taknyos pzsepiket lát előhömpölyögni, de nemsokára fel fog ébredni. Vagy idült alkoholista, és éppen megfázott, ezért fehér egerek helyett fehér taknyos zsebkendőket lát mindenhol.  De lehet, ez egy horror feelinggel operáló reklám, ahol a turhás zsepik tömege ébred egyféle öntudatra, és összeállva emberekre vadászik. Mondjuk mert ugyebár a váladékban benne van az emberi genom, és hirtelen valahogy összeszerveződnek egy gonosz tudatos lénnyé, úgyis mint ektoplazma. Támad a takony. Mit tudom én.
Na de szerencsére az Otrivin Duo egyedülálló hatóanyag kombinációja két összetevőjének együttes erejével megszünteti az orrdugulást és csökkenti az orrfolyást. Le a zsebkendővel.
Ez az utolsó mondat egy olyan humoros farok, amely egy pillanatra visszaidézi benned az egész végtelenül humoros előzményt, mintegy hívó szóként még egyszer megnevettet, pedig még mindig könnyes a szemed a két másodperccel ezelőtt látottak mián. És tényleg, látjuk is, ahogy az úriember immáron magabiztosan, nem piros orral halad tovább a reptéren, miközben a háttérben a futószalagnál a kedves hölgy még mindig a bőröndből kiszabadult zsepiszörnnyel viaskodik. Ugye azért humoros ez nagyon, mert a valóságban teljesen elképzelhetetlen, hogy miközben a reptéri biztonsági ellenőrzésnél taknyos zsebkendők ömlenek ki a bőröndünkből, aközben egy fújásra eltűnik a náthánk, majd az összes cuccunkat hátrahagyva háborítatlanul továbbsétálhatunk. Ez ezért nagyon humoros. Mert hagy minket a lényegre koncentrálni, és még futólag sem akadunk fent ilyen furcsaságokon.
És mi is volt az indítómondat? A makacs náthán eddig csak a zsebkendő segített. Könnyű, kellemes, szinte szóra sem érdemes hazugság. Majdhogynem észrevehetetlen. Nagyon elegáns. Anyádon segített! Most eltekintve attól a több ezer egyéb reklámozandótól, amelyek szintén csak egyedülállóan segítenek ezen a problémán, azért a kalapkúrát sem hagynám említés nélkül. Ja, és az orvostudomány. De ez utóbbi manapság nem divat. Na jó, akkor a homeopátia meg a reiki. Meg a biotron lámpa, meg az energetizáló… izé, te nem tudod véletlenül mostanában miért halunk meg egyáltalán? Ennyi csodaszerrel körülvéve? Ráadásul paleo meg Atkins, vagy mi… tudod, amikor nem szabad semmit enni, illetve mindent szabad enni csak máshogy… fejen állva… ja nem, tudom már, úgy kell enni a zsíros kenyeret, hogy külön eszed a zsírt és külön a kenyeret… szóval tökre meg vagyok zavarodva.
Ejnye, de hiszen itt nincs másról szó, mint a szabad választásról. Azért fogod pont ezt az orrsprayt választani a sok közül, mert ennek volt a legviccesebb reklámja. Ez fogott meg leginkább. Ez állt a legközelebb hozzád. Emberileg. Na, akkor én egy kicsit odébb lépek.
*******************************************************************************
Értékelés: 3,6/10 pont (ISTST szám)
A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 3/10
A látvány (Scene) – 5/10
A technika (Technology) – 5/10
{mxc}