1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

O.B. reklám

*************************

O.B. ProComfort tampon - 20s +++ Értékelés: 3,6/10

Foglalkoztunk mi már ezzel a termékkel egy helyütt, amikor is azzal az állítással nyertük meg a potenciális vásárlók bizalmát, hogy a termék sokkal könnyebben vehető ki belőlük, mint a konkurenciáé. Addig ugyanis a konkurens termékkel kínlódók csak ugrókötelezéssel tudták magukból eltávolítani a már elhasznált produktumot. Most pedig termékünk egy másik páratlan tulajdonságával fogunk operálni.

***************


***************

Hallgassuk meg a bevezető mondatot!

"Amikor menstruációd hirtelen erős lesz, maradhatsz ülve, vagy választhatod az óbét."

Na kérem, gondoljuk csak ezt végig. Mit lehet tudni, talán itt helyesen alkalmazzák azt az alapelvet, hogy az a legjobb formája a termék iránti bizalomépítésnek, ha például bemutatsz egy mindenkivel gyakorta megtörténhető helyzetet, amelyben a termék segítsége különösen kapóra jön, vagy azért, mert valami tőle sokkal jobb lesz, vagy azért, mert segítségével valamilyen hátrány elszenvedésétől mentesülsz. Gondolom esetünkben ez utóbbi helyzet bemutatása volt a cél.

Nézzük mi újat tudtunk meg a kreatív munkához szükséges készségek tárházáról? Mindenekelőtt láthatjuk, egy kreatívnak - különösen ha férfi - abszolút tisztában kell lennie azzal, hogy egy nő, ha hirtelen rátör az erős menstruáció, hogyan viselkedik, milyen viselkedés minták lesznek a leginkább jellemzőek rá, különös tekintettel a közösségi magatartásformákra. Ráadásul, mivel reklámról van szó, e tudást népszerű formában kell átadnia a hallgatóságnak, hogy még azon rétegek empátiáját is kiváltsa, azaz még azon reklámszemlélőket is elkötelezetté tegye a termék iránt, akik még, vagy már, illetve nemi hovatartozásuknál fogva egyáltalán nem fenyegettetek a vázolt kellemetlen szituáció bekövetkeztének lehetőségétől. Így érhető el ugyanis, hogy esetünkben a kislányok, az idősebb hölgyek, illetve a férfiak is támogatólag viszonyuljanak a termék megvásárlását illetően azon családtagjaik irányában, akik még bizonytalanok a vonatkozó vásárlási döntés meghozatalában.

Megtudjuk tehát, hogy a fogamzásra alkalmas életkorban lévő nők, ha hirtelen erős menstruációs roham kapja el őket, akkor általában ülve maradnak. Hogy meddig? Gondolom a roham elmúltáig. Nyilván azért, hogy a klasszikus betét elégtelen tamponációs képességét a testsúlynak a roham támadási pontjára történő koncentrációjával felerősítsék. Ha pedig ez épp a munkahelyen történik, hát mi mást tehetnének e boldogtalan nők, mint hogy ülve-közlekedve oldják meg a munkavégzést. Talán pont ez volt az egyik társadalmi igény, aminek megjelenése miatt annak idején feltalálták a görgős székeket. De ennek a szenvedésnek mostantól vége!

Ugyanis most már itt van nekünk ez az o.b. tampon, amely csavart bordáival hatékonyan vezeti a folyadékot, (értsd a vért) a tampon belsejébe. Nem kell tehát mást tenni, mint oda görögni a székkel a munkahely tampontárolási pontjára, megragadni egy adagot, majd begörögni a vécébe, és nagyon ügyesen, anélkül, hogy felállnánk, végrehajtani a feldugási műveletet. Ez utóbbi mozzanat nincs benne a reklámban, csak próbáltam dramatizálni. Persze lehet, ha gyorsak vagyunk a cserével, talán fel is állhatunk egy pillanatra közben. Nem tudom, még sosem csináltam. De ami fő, utána már lehet ruganyos járással kiszambázni a többi görgőző idióta közé, akik vagy nem tudják hol tárolják a terméket a munkahelyen, vagy még nem kerültek sorra a vécében, vagy - és ezért készült e reklám - még egyáltalán nincs fogalmuk arról, hogy ez az évszázados görgős-székes rítus e terméknek köszönhetően lassan csak mint szócikk lesz olvasható a szociológusok, a történészek és a néprajzkutatók által látogatott könyvtárak öreg lexikonjainak megsárgult oldalain.

Én, ha nő lennék, és nem vagyok az, de ha mégis, akkor valami racionalitást vinnék be a lehetséges tamponációs eljárások közti választásba... de most miért? Miért ütöd a fejem anyukám? Nem a nőkre értettem, hogy nem racionálisak, hanem a csúnya kreatívokra, hogy ilyen baromságokkal... meg minden. Mert először megnézném, hogy mekkora nő vagyok, azaz adott esetben hány milliliter/másodperc a vérhozamom, aztán venném a tampon katalógusokat, és szépen megfeleltetném a megfelelő paramétereket, majd ezután jönnének az egyéb jellemzők, ami alatt a formát, a színt, az ízt, a légellenállást, a CO kibocsájtást... na most miért ütöd megint a fejem?

*******************************************************************************

Értékelés: 3,6/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 4/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) ? 4/10

{mxc}