5 of 5 (1 Vote)

Neutrogena reklám

*************************

Neutrogena kézkrém - 30s +++ Értékelés: 4,2/10

"Norvégiában még hazaérni sem mindig egyszerű." Na igen, azok a kemény, hideg norvég telek. Oda jól fel kell öltözni, bizony. Illetve dehogy. Valami áramlat jön a tengerben arrafelé, és az kicsit enyhít. Valószínűleg a fiatal norvég csajok agyi teljesítményét is enyhítheti, mert puszta kézzel kaparják ott el a havat az ajtajuk elől. Se kesztyű, se lapát.

***************


***************

Jaj barátom, barátom. Van azon a csajon kesztyű, csak te nem látod. Pontosabban amikor kaparja akkor tényleg nincs, de csak azért, mert a norvégok már a közönséges kesztyűnél jóval korszerűbb eszközt használnak kezük védelmére. Ez egyfajta post eventus, vagy post coitalis, azaz eseményutáni kesztyű, amit norvégformulából készítenek. A norvégformula az egy speciális norvég exportcikk, sehol másutt a világon nem bányászható. Több száz méter mélyről hozzák fel a sok millió évvel ezelőtt kihalt exkavátorok és toronydaruk tetemeiből nagy nyomás alatt kialakult anyagot. Aztán ebből szövik a norvégkesztyűt, amit kifejezetten esemény után, azaz például puszta kézzel való hókaparás után kell felvenni. Szigorúan csak azután, miután a kezek kiszáradnak, kirepedeznek. Különben nem hatásos. Egyébként a norvégformulából más típusú kesztyűk is készíthetők. Például a pusztakézzel történő tűzbenyúlás után alkalmazott kesztyű kiválóan enyhíti a megmaradt, üszkös csontok irritációját. Vagy ha mondjuk főbelövöm magam, mert láttam egy különlegesen hülye reklámot, akkor nem kell mást tennem, mint felkapnom egy csinos, norvégmintás, norvégformulából készített védősisakot, és mintha főbe se lőttem volna magam, és mintha nem is volna hülye az a reklám.

Tehát figyelem, ugye itt is jól megfigyelhető, hogyan növelhetjük az üzenet célba juttatásának hatékonyságát. Valós, mindennapi élethelyzet, valós megoldandó probléma, valós megoldás a termék által. Szóval nem mosónő például, akik amúgy is korán halnak, vagy nem sebészorvos, akinek sokat mosott keze mindig kiszárad, vagy nem egyszerűen száraz bőr, mint adottság, hanem egy idióta norvég tyúk, aki nem hord kesztyűt, és még hólapátja sincs. Ez igen! Mert hogy szokatlan tetszik tudni. Az ember felkapja a fejét. Hogy ez a krém még az elmehagyottaknak is segít. Meg hogy norvég formula. Az olyan titokzatos ősi északi izé, már az eszkimók is, csak még nem tudták analizálni, és valahogy biztos olyan bálnás fókás dolog, mert azok nagyon könnyen kenhetők. Különben is Norvégia mindenkitől olyan messze van, és a messzi helyeken mindig valamilyen varázslat uralkodik. Ott, mint tudjuk, már sárkányok laknak.

"Olyan hatékony, hogy kezei bármilyen kihívással szembeszállhatnak." Hát kell ennél több? A bármilyennél már nem lehet több. Bármilyen és kész. A szöget nem lehetne beleütni keresztre feszítéskor. Aztán egy külön felirat hívja fel a figyelmünket arra, hogy ez bőrgyógyászok közreműködésével kifejlesztve. Egy kézkrém. Amit a bőrre kenünk. És bármily meglepő, bőrgyógyászok is közreműködtek. Erre varrj gombot. A triviális mondjuk a proktológus lett volna, elvégre az a végbéllel és annak nyílásával foglalkozik, itt lett volna a helye. De ők inkább bőrgyógyászokkal nyomulnak. Hallatlan. Ugyan már. Csak arról van szó, a krémet szakorvos is látta, tessék a célcsoportnak megnyugodni. Itt a tudomány is játszik.

Én viszont egy helyben toporgok. Csak kutatom, kutatom a tárgyat, csak kutatom a reklámok világát, de egy jottányival se jutottam közelebb az alapkérdés megválaszolásához, miért kell egy reklámnak ennyire hülyének lenni?

Itt azt mondják nekem mások, hogy mert te vagy ennyire hülye. Ja az más.

*******************************************************************************

Értékelés: 4,2/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 5/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10