Magyar

Olvasóink értékelése: 1 / 5

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ASPIRIN reklám

*************************

ASPIRIN Protect tabletta – 35s +++ Értékelés: 4,4/10

Ha nem vagy beteg, de én mégis szeretném, hogy megvedd az én gyógyszeremet ami bizonyos fajta kórok bekövetkeztének valószínűségét van hivatva csökkenteni, akkor nincs mit tenni, mint jól rád ijeszteni. És akkor te ijedtedben gyorsan elkezded enni az én gyógyszeremet. Aztán, mivel neki is van ilyen gyógyszere, amit el akar adni csak más bajra, ő is jól rád ijeszt, és akkor te az övét is szedni kezded. És ha nagyon ijedős vagy, egyszer csak azon kapod magad, egészséges ember létedre máris egy rakás gyógyszert szedsz.

***************

***************

Most nem az adott szer hatásosságát akarom vitatni, szerintem azt biztos jól körüljárták a szer alkotói, hanem vajon a háziorvos tanácsán felül szükség van-e ravasz reklámokra is e szerek tanács nélküli szedésére buzdítandó. Mert akkor mi lesz szegény ijedős emberekkel? Mert nem csak a kockázatokról és a mellékhatásokról kellene megkérdezni a tudjuk kiket, hanem az egyáltalában való szedés hasznosságáról is talán. Mert ha nem szedjük tetszik tudni, akkor egyáltalán nincs kockázat és mellékhatás. És ezért a tudományosan megfogalmazott állításomért bátran vállalom a felelősséget.

Reklámunk viszont azt állítja, nem kell itt erről senkit megkérdezni, mert például itt van ez a két testi-lelki jó barát. És tessék nézni mi történt velük. Itt ál feketén-fehéren, na jó színesben, hogy szinte teljesen azonos életmódot folytattak, és mégis. Az egyik megszívta, a másik nem. Még nem. Tetszik érteni, abszolút tudományos a hozzáállás. Van nekünk kontrolcsoportunk. Az egyik soha nem szedett ilyen szert, ezzel ellentétben a másik sem. Igen, talán az iskola. És tényleg az egyik ebbe az iskolába járt, míg a másik ugyanoda. Na jó, talán nem mindegy az egészség szempontjából, ki melyik csapatnak drukkolt. És valóban, az egyik ennek, a másik pedig ugyanannak. Viszont az egyik itt szokott bulizni, itt dolgozik, és itt nyaral, a másik viszont homlokegyenest ugyanott. Az egyiknek ez a nő lett a felesége, a másiknak egy másik. Hoppá! Talán itt kereshető a talány nyitja! Vajon miért került az egyik szívbajjal kórházba, és miért nem került a másik ugyanoda? Mert az ugye nyilvánvaló, ha a másiknak is szívbaja lett volna, ugyanabba a kórházba került volna. Ez így következne a dolgok logikájából. Meg tán az is, jobban tették volna, ha ugyanaz a nő feleségük. Vagy keresniük kellett volna legalább egypetéjű ikreket.

A dolgok logikájából viszont az következik a reklámkészítő kreatívok szerint, az bizony tiszta egy nagyon nagy bázikus szerencse, miszerint a két azonos életstílusú barát közül csak az egyiknek lett baja a szívével, szóval abszolút jobban tenné a másik, ha lemosná a pofájáról az önelégült mosolyt, és úgy számolna, most már bármelyik percben vele is megtörténhet ugyanez. Hisz például még a csapat is közös volt, amelyiknek drukkoltak. És ez tényleg nagyon súlyos. Mert 45 éves kor felett egyre magasabb a szív és érrendszeri betegségek kockázata. És pont. És van ott egy táblázat az egyelőre magát még egészségesnek gondoló barát füle mellet, amely felsorolja ezeket a rizikófaktorokat. És megint csak a dolgok logikájából következően, nyilván ezek mind közösek voltak mindkettőjükben. Igen, valóban egyik sem látszik túlsúlyosnak, sőt, inkább sportosnak tűnnek, és ebből következően vélhetőleg a vércukor, a vérnyomás is rendben lehet, de a látszat néha nagyon durván csal. Biztos mindkettő erős dohányos, csak erre nem tértek ki az alkotók, na és a stressz! Az bizony nyilván mindkét delikvens életének egyik főszereplője lehetett. És mit tudod te, milyen koleszterin a kedvenc ételük. Abszolút jogos tehát a magát eddig a pillanatig védettnek gondoló barát jól látható rémülete. Igenis, vele is megtörténhet!

És még mi minden! Te jó ég! Például kimegy az utcára, és mellékhatásként a fejére esik egy virágcserép. Vagy kimegy a mezőre, és kockázatja, hogy hirtelen jóízűen beleharap egy nyájas tehén. Veszélyes világban élünk kérem szépen.

Én persze nem mondom, hogy ne szedjél ilyet. Még az is lehet, én is szedek, mindjárt megnézem a gyógyszeres dobozomban, amiből minden reggel mindenből eszek. Igen, ha beteszel oda valamit nekem, én simán megeszem. Annyi kockázatot és mellékhatást gyűjtöttem már össze, hogy ember legyen a talpán az a háziorvos és patikus, aki kiismeri magát közöttük.

Hogy mi a tanulság? Ennyire azért ne bújj a barátod seggébe, mert előbb utóbb az egyikkőtöket megüti a guta, vagy valami ehhez hasonló…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10

A látvány (Scene) – 4/10

A technika (Technology) – 5/10

{mxc}

Hozzászólások   

# Kritikus_ 2014-02-19 16:05
Krisztinának válasz:
De kezdünk. Írói szabadság. Nem hivatalos iromány, és nem iskolai fogalmazás. És nem véletlen... :-)
Válasz
# Krisztina 2014-02-11 09:15
Nem értek a kritikához, így azt nem is véleményezem, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy és-sel nem kezdünk mondatot...főle g nem ennyiszer, egy ekkora szövegben.
Válasz

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 34 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

Képtalálat a következőre: „kövess minket a facebookon”

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend egy évre visszamenőleg

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png6.png7.png8.png4.png7.png
Ma8
Tegnap112
Ezen a héten438
Ebben a hónapban2757
2014.10.25 óta467847

Látogató infó

  • IP: 54.91.41.87
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

1
Online

2019. május 24. péntek, 06:01

És még ezek is: