Mese a három hatásról
Kezdőlap Reklámnovella tévé Mese a három hatásról
Tartalom találatai : 2855051

Oldal találatai:

Indítva: 2008.06.19 15:30
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa487
mod_vvisit_counterTegnap605
mod_vvisit_counterEzen a héten2300
mod_vvisit_counterEbben a hónapban14231
mod_vvisit_counterEddig összesen774588

Mese a három hatásról Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 43
ElégtelenKitűnő 
Reklámnovella - tévé
Írta: Kritikus   
2012. június 22. péntek, 12:57

Kalmopyrin reklám

*************************
Kalmopyrin 500 mg-os tabletta – 20s +++ Értékelés: 4,6/10
Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren innen, az üvegfarkú malacon túl, élt, éldegélt egy öreg pirin. Az öreg pirinnek volt három szertelen, szeleburdi, semmirevaló, léhűtő hatása. A legidősebbet úgy hívták, hogy Lázleverő, a középsőnek Gyulladáscsökkentő volt a neve, a legkisebb pedig a Fájdalomölő névre hallgatott.

***************
&feature=youtu.be
***************
Az öreg pirinnek már régen meghalt a felesége, Kalmóné, mert ez volt a neve férje Kalmó után, így az öreg már régóta egyedül nevelgette három mihaszna fiát. Egy napon aztán az öreg Kalmó megelégelvén fiai mihasznaságát, magához intette őket, és így szólt hozzájuk: Fiaim. Most, hogy a halálos ágyamon fekszem (Ja, elfelejtettem mondani, hogy az öreg pirin a halálos ágyán feküdt, amikor magához intette a mihaszna fiait. Egyébként ez volt neki a rendes ágya is, tehát nem használt külön ágyat a haldokláshoz, mert annyi pénze neki sosem volt.) ismertetem veletek a végakaratomat.

A három mihaszna megszeppent ugyan egy kicsit, de azért izgalommal teli várakozással néztek a bekövetkező események elé. De alighogy ezen bevezető mondat elhagyta az öreg pirin száját, a kíméletlen halál máris lezárta pilláit.

Mit volt mit tenni, a három pirin megtippelte a végakaratot, és elindultak ennek megfelelően szerencsét próbálni. De nem ám hárman háromfelé, mert azt azért tudták az öregtől, hogy ők csak együtt érnek valamit, hanem hárman egyfelé indultak el tehát. Ahogy mentek, mendegéltek, egyszer csak egy vénségesen vén öregasszony toppant eléjük, aki egyáltalán nem nézett ki harminc évesnél idősebbnek. A vénség így szólt hozzájuk: Mit tehetnék a fájdalom, és a láz ellen? – és fájdalomtól eltorzult arccal, fejéhez emelt kézzel nézett a három pirin fiúra, miközben a lányai, és a férje tehetetlenül álltak körülötte. Nekem fingom sincs – mondta Lázleverő, miközben azon töprengett, milyen ronda, bibircsókos arca lenne ennek a vénasszonynak, ha nem úgy nézne ki, mint egy harminc éves csinos fiatal nő. A farkam tudja – szólt Gyulladáscsökkentő, és elnézett valahová a távoli messzeségbe. De a legkisebb fiú, Fájdalomölő másképp vélekedett: Ön kérdez, a Richter válaszol – mondta bele egyenesen a szeme közé a vénasszonynak. Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítottál – így a vénség. De én nem szólítottam sehogy se öreganyám – így Fájdalomölő. De hisz épp most szólítottál annak – így a vénség. De az előbb nem annak szólítottam, amikor azt mondta, hogy annak szólítottam – így Fájdalomölő. Ne vitatkozz velem kis pöcs, mert szétrúgom a valagadat – így a vénség. Na jó, mindegy – így Fájdalomölő. Hanem most az lesz, hogy összefogunk mink így hárman, és nem csak a fájdalmát, és a lázát mulasztjuk el öreganyámnak, hanem még a gyulladását is lecsökkentjük egy ésszerű szintre. Mit szól hozzá? – így Fájdalomölő. Várjatok – így a vénség. Előbb megkérdezem a kezelőorvosomat és a gyógyszerészemet – így a vénség. És ha elmulasztjuk mindezeket a nyavalyákat, és utána majd mosolyogni tetszik, akkor kapunk érte ezüst sípot, hogy ott tetszen teremni, ha belefújunk? – így Fájdalomölő. Osztán mit kezdenétek velem, ha ott teremnék? – így a vénség. Hát például tessék minket bejuttatni abba a zöld terembe, ahol olyan okosan bólogatnak fehérköpenyes tudós emberek az előtt a zöld tábla előtt, amelyre a neveink vannak kiírva – így Fájdalomölő. De minek? – így a vénség, aki épp egy fiatal anyuka képében tetszelgett. Hogy jelen lehessünk mi is ezekben a nagy pillanatokban, amikor ilyen korszakalkotó dolgok születnek, mint például mi vagyunk – így Fájdalomölő. Hát nem bánom, tök oké, de van itt egy kis probléma – így a vénség. És mi volna az – kérdezték szinte egyszerre mind a hárman. Hát az, hogy nekem nincs semmiféle ezüstsípom, csak két gyerekem, meg a férjem – így a vénség. A fenébe, ezt megszívtuk – így Fájdalomölő. De cserébe a jóságáért, amiért öreganyámnak szólíthattuk, és csökkenthettük a gyulladását, a fájdalmát, és a lázát, ezt a tudásunkat most belesűrítjük egy kis fehér varázstablettába, mi több, több varázstablettába, betesszük egy kis dobozba, és levisszük ide a patikába, ahol pénzért meg tetszik tudni majd venni – így Fájdalomölő.

Azzal a három fivér, saját jóságuktól könnyekig meghatva továbbállt, hogy más rászorulókat is megsegítsenek azzal a képességükkel, amit az öreg pirin hagyott rájuk.
*******************************************************************************

Értékelés: 4,6/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 7/10
A látvány (Scene) – 5/10
A technika (Technology) – 5/10


+ 9
+ 1
 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu
JP-Bookmark

Hozzászólások   

 
#1 rigo lászlo 2013-01-01 16:34
ez aranyos mese voltn és ténleg jo sokk mindenre a KALMOPIRIN :roll:
Idézet
 

Ki van itt?

Oldalainkat 67 vendég böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Történetek a hamburgerből

  bilişim avukatı 23.07.2014 14:02
  Hi there to every body, it's my first go to see of this blog; this website contains awesome and in ...

  Read more...

   
 • Fogkrémes megint

  http://ankaraavukat. 22.07.2014 21:59
  wonderful submit, very informative. I wonder why the other experts of this sector don't understand ...

  Read more...

   
 • Mocsokban is jobbak vagyunk

  ankara boşanma 22.07.2014 12:14
  Hey just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren't loading ...

  Read more...

   
 • Tejben fürdés

  víganikó 01.06.2014 09:48
  Én csak azt nem értem, ha zuhanyozás közben testápolok, akkor mikor szappanozok? Vagy előtte lezuhanyozok ...

  Read more...

   
 • A különbség

  Kritikus_ 19.02.2014 17:05
  Krisztinának válasz: De kezdünk. Írói szabadság. Nem hivatalos iromány, és nem iskolai fogalmazás.

  Read more...