Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Rubophen reklám

*************************

rubophen logo –  THERMO cukormentes 30s +++ Értékelés: 3,8/10

Szóval, ha már belefeccölünk pénzt, paripát, fegyver, de legfőképpen alkotó energiát, akkor adjuk meg a módját, nem? Legyen annak a sztorinak eleje, vége, de legfőképpen tanulsága. Legyen művészi mondanivalója, hiteles karakterábrázolása, de legfőképpen happyendje, mert azért ez mégsem egy művészfilm, ne legyen már rosszkedve annak a fogyasztónak. Legfőképpen a fogyasztónak ne legyen. (Az két p tetszik benne legfőképpen, azért nyomatom ezt a szót…)

***************

***************

Hogy vergődik szegény szárnyaszegett madárka! Az alkotó erő, úgy értem. Szinte látom, ahogy a rendező és a kreatív összedugták a buksijukat, és agyaltak, és agyaltak a storyboard felett a tizedmásodpercek szorításában, aztán a forgatáson, ahogy újból és újból nekiszaladt a stáb egyes jeleneteknek vért izzadva, aztán a vágás, az utómunkálatok dzsungelje, de megérte. Készen áll a nagy mű. Minden benne van. Csak jól kell figyelni. Ja, igen, kétségtelen, nem tagadom, némi gúny is kiérződik a hangomból, de nem adhatok mást, mi lényegem. Ez egy ilyen idézet volt, valami gonosz valami mondta valami híres írásban valahol. A te dolgod, már ha véletlenül te csináltad ezt a filmet, hogy tűrd, mint politikus a beszólást.

De OK, mindjárt mutatok neked egy képkockát a filmedből, amit vélhetőleg az egyszeri befogadó úgysem vesz észre abban a tizedmásodpercben, de jól illusztrálja, szerinted neked hol volna inkább a helyed a filmművészet panteonjában:

Rubophen Képkivágás

Jaj tudom én, direktből van így, ez egy jól végig gondolt koncepció, és pont az a – úgymond – hatásmechanizmusa, miszerint mintha az apa nagyon veszélyes, nagyon gáz volna, szinte életveszélyes, mint egy durva krimiben, de aztán van a nagy enyhülés, mint ellenpont. Náthában, érzelmekben egyaránt Ja, kvázi hogy a termék körül minden rendbe jön, és szép lesz. Harmónia uralkodik majd mindenfelé, és lesz nagy megbékélés, végül is az apa is ember. Ez derül ki. Pedig volt nagy félelem. Esőbe kikergetős félelem.

Kérdezném, mi volt az instrukció, ami a srácban kiváltotta ezt a most megöllek tekintetett? Ő most sarokba van szorítva? Mert ugye, ha eleve ilyen tekintettel állna hozzá a dologhoz, akkor nem ugrott volna ki az ablakon az esőbe, hanem mondta volna a csajnak, nem érdekel, én az apád szemébe akarok nézni, és megmondani neki, hogy szeretlek. Már nem az apádat, téged. Bocsánat, csak elkapott a tizedmásodperceken való szőrözés hevülete, vagy varázsa, ha már ebben utazunk. Ja, és a srác hogyhogy meg tudott fázni olyan hirtelen? Nagyon gyenge szervezete lehet, vagy már eleve bujkált benne valami. Hogy ez egy ilyen filmnyelvi eszköz? Játék az idővel? Művészi szabadság, idő kompresszió. Vagy inkább megfázás progresszió. Mindegy, valaminek fel kellett gyorsulnia művészileg. De értjük ezt, mi befogadók. A srác, már bent, köhög, prüszköl folyamatosan, de van rajta takaró, és az apa, még mindig zord arccal bontogatja a termék zacsiját. Nem a srácét, ahogy egy krimiben lett volna ugyebár.

A termékismertető után lép be a lány, és idilli képet lát. Nagy megkönnyebbülés, nagy boldogság. Az apám tök jó fej. Mert megfázás esetén tudott igazán segíteni, mert tudta mire van szüksége a srácnak, és meg lehetett benne bízni – már hogy lásd, helyesen értelmeztem a női hang termékismertetést bevezető mondatait.

Engem persze érdekelne, eddig mégis milyen kép élt az apjáról a lányban, hol van az anyja, tán meghalt, vajon egyke-e a lány, az apa mit csinált az átkosban, talán III/III-as volt és megtartotta a bőrdzsekijét, és vajon a lánynak a gonosz óvónéni ugyanúgy ráöntötte-e a másodikat a levesére, ha nem ette meg elég gyorsan, mint nekem? Szóval csak ezek az apróságok. És tényleg sajnálom szegény alkotógárdát, hogy csak a fentebb tárgyalt apró jelzéseket tudják adni zsenialitásukról abból a tizedmásodperces kalitkából. Szegények.

Szerintem az egyáltalán nem vigasztalja őket, hogy egy ilyen tizedmásodperc árából engem meg tudnának venni kilóra…

*******************************************************************************

Értékelés: 3,8/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10

A látvány (Scene) – 3/10

A technika (Technology) – 5/10

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 57 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png3.png3.png2.png6.png
Ma370
Tegnap503
Ezen a héten873
Ebben a hónapban8964
2014.10.25 óta333326

Látogató infó

 • IP: 54.158.241.146
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

3
Online

2018. március 20. kedd, 18:40

És még ezek is: