Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

MVM reklám

*************************

MVM Magyar Villamos Művek – 30s +++ Értékelés: 5,0/10

Az elgondolkodtató reklámokat azért szeretem, mert elgondolkodtatnak. Alapvető kérdésekről gondolkodtatnak el, olyan kérdésekről, amelyekkel közvetlenül csak a tudomány és/vagy a filozófia frontvonalában küzdők szembesülnek. Mi többiek, csak megpróbáljuk követni őket, megpróbáljuk érteni, hol is tart ma az emberiség. Sajnos ezen „frontharcosok” többnyire nem képesek elmagyarázni a nép egyszerű nyelvén azon legújabb kihívásokat, amelyekkel az emberiség éppen szembesül. Szerencsére itt vannak nekünk a kreatívok, a reklámok avatott alkotói. Ők beszélik a nyelvünket. Ez a szakmájuk…

***************

***************

Jelen esetben viszont hiába ez a szakmájuk, én bizony nem nagyon értem miről van itt szó. Kérem tehát szíves segítségüket.

Vajon mi az energia? Ez az indítókérdés, ezt értem. Mi több, máris felkeltette a kíváncsiságomat a lehetséges válasz iránt, és ez jó, hisz ez egy reklám, és lám, mindjárt az elején figyelemre kényszerített. Ezek után többféle válaszlehetőséget kínál fel nekünk a tudós szépen komponált képekkel illusztrálva. A víz sodró lendülete? Hát igen, a lendületet a fizikában impulzusnak szokták nevezni, és kétségtelen, nagyon energiásos dolog, a tömeg és a sebesség szorzata, szóval még ezt is értem. Gondolom most már te is.  A szél ellenállhatatlan ereje is energia természetesen, és egyáltalán, az energián általában valamiféle erőt értünk mi hétköznapi emberek. Ha energetizáljuk egymást, ha energiát sugárzunk egymásnak pl. a tévé képernyőjén keresztül, akkor tulajdonképpen erőt adunk át, igaz? Én például mindennap jól elnyelek egy csomó energiát különféle emberektől, csak nem mindig szívesen adják. Fene tudja miért nem. És persze a legkisebb részecskékben rejlő erő is erő, azaz energia. Minden energia. Tessék tudomásul venni. Valaki azt mondta, vigyázni kell ezzel a mindennel, mert ha mindent mondunk, akkor sokszor semmit mondunk, de ez hülyeség nyilván. Tehát idáig érteni véltem a mondandót.

„Évezredekig tartott, mire rájöttünk, hogy lehetünk képesek ezeket a láthatatlan energiákat olyan formába önteni, mely egyszerűbbé teszi életünket.” Na itt kellett keserűen tudomásul vennem, hogy nem fogom megtudni, mi az energia. Ugrottunk, teszünk rá, hogy mi az energia, most inkább beszéljünk arról, mit találtunk ki évezredek alatt. Mindenféle formákat találtunk ki, amelyekbe bele lehet önteni azt a láthatatlan izét, az energiát, például a villanykörtét, azzal lehet világítani. Meg kitaláltuk az atomerőművet, meg a vibrátort, és még néhány ilyesmit. Ezekkel most könnyebb az életünk.

„Ezért gondoskodunk arról, hogy ne csak lássuk, érezzük is, az energia körbevesz.” Itt most el vagyok veszve, de tényleg, itt kéne a segítség. Miért gondoskodunk? Mert rájöttünk. De akkor inkább gondoskodhatunk. Vagy mivel rájöttünk, nem úgy, mint te, viszont szeretnénk neked megmutatni ezt a láthatatlan energiát, ezért egyrészt láthatóvá tesszük, másrészt érezhetővé, tehát hogy csukott szemmel is érezd a láthatatlan, téged körülvevő energiát, már ha esetleg vak volnál, mert most akár láthatod is. Igen, talán a fűtésre lehet itt gondolni egy elektromos kályha esetében például.

Köszönöm, hogy így tudatosították bennem, miről is van szó, mert én eddig, ha felkapcsoltam a villanyt, nem azt ünnepeltem, hogy látom az energiát, hanem hogy látom a könyvet, amit olvasok. A meleggel is ugyanez a helyzet. Viszont a ne csak lássuk, érezzük is nekem azt jelenti, látni könnyebb az energiát, mint érezni, de ők még ezt is megoldották. Annyira, de annyira nem értem! Hülye vagyok, na! Jaj de jól energetizált a lakásod bébi, mondta a barátnőm télen, amikor feljött hozzám. Nem is mondta ezt. Nem is jött fel. Nincs is barátnőm…

Na de kedves barátom, mi ez az orbitális szőrszálhasogatás megint itten? Hisz korábban már megegyeztünk, ezek úgynevezett feeling szövegek, másodpercekre valók, nem órákon át történő agyalásra. Mi az energia? Tán ez, tán az? Rájöttünk, hogyan lehet használni, ezért körbeveszünk vele téged, hogy használd, tegye könnyebbé az életed. Mi vagyunk a jóságos szolgáltató, mi csináljuk ezt neked. Látta-e már Budapestet éjjel? Ugye milyen szép? Csupa energia. Szóval csak ennyi. Nem kell ezt túlmagyarázni. És tessék mondani, nem lehetne ugyanezzel az energiával, ha már így szolgáltatják nekünk, valami értelmest is mondani? Nem lehetne. Vagy feeling, vagy értelem. Kérem ezt tudomásul venni.

Ok, rendben. De tessék mondani, mégis mi az az energia?

*******************************************************************************

Értékelés: 5,0/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 7/10

A technika (Technology) – 7/10

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 61 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png6.png0.png3.png2.png6.png
Ma86
Tegnap450
Ezen a héten86
Ebben a hónapban8820
2014.10.25 óta360326

Látogató infó

  • IP: 54.80.183.100
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

1
Online

2018. május 21. hétfő, 04:56

És még ezek is: