Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ARIEL reklám

*************************

ARIEL folyékony mosószer – 20s +++ Értékelés: 4,4/10

Amikor egy reggel Gregor Samsa nyugtalan álmából felébredt, szörnyű féreggé változva találta magát ágyában. Elnézést, de hirtelen ez jutott eszembe, mert rohadtul művelt vagyok, szóval ez a mondat ugrott be, ami egy híres író híres novellájának első mondata. Mert hogy, mint kiderült, itt is valami ilyesmi történt. No nem szörnyű féreggé változott az alany, hanem folyékonnyá, de azért ez is elég borzasztó. Gondolj bele, ha veled történik. Abszolút horror…

***************

***************

Az ARIEL mosópor folyékonnyá vált. A kedves kreatívok tehát úgy gondolták, ez minden bizonnyal egy igen ütős kezdő mondat, különösen, hogy látjuk is, amint a mosóporszemcsék elfolyósodnak. Na most, ha jobban belegondolsz, voltaképp mindegy mi történik, a változás, mint olyan, mindig bizalomgerjesztő. Legalábbis a megvételre kínált termékek, árucikkek világában. Mert változni kell méghozzá folyton. A változás ugyebár megújulást, ebből következően jobbulást, jobbá, értékesebbé válást jelent, legalábbis a mi fogyasztásra agyonmanipulált hülye fejünkben. Igen, a te hülye fejedben is. Fontos, mert pusztán lényegtelen, külsődleges tulajdonságok megváltoztatásával is kiváltható az újdonság varázsa nevű érzés a kedves fogyasztóban, amitől neki kedve kerekedik az újdonságot megvásárlani.

Itt például a halmazállapot változás bemutatásával nyűgözi le a kedves rétegnézőt az alkotó, és mi azonnal elfelejtjük, hogy már eddig is számtalan folyékony mosószer volt a piacon, tehát pusztán egy mosószer folyékony mivolta nem kéne, hogy lázba hozzon minket. De lázba hoz mégis. Mit szólsz? Gondoltad volna? Én például teljesen lázban égek. Most ne hidd el. Mert nézzük csak, mit is állítanak itten?

Egyrészt, hogy ez a mosópor olyan fantasztikusan jó volt, hogy eddig még azt is elnéztük neki, hogy nem folyékony, már csak azért is, mert szerintünk a porság hatékonyabb, mint a folyékonyság. De megnyugtat a narrátor, mert igenis, az újdonság ezentúl is úgy távolítja el a foltokat, mint a mosópor, de ugyanakkor gyengéd, mint a folyékony mosószerek. Tehát ez a nagyszerűség immáron egyesíti magában a porság és a folyékonyság minden előnyét, egyúttal kiküszöböli mindezek összes hátrányát. Igen, már megint valami tökéletes született. Te például tudtad, hogy a folyékony mosószerek nem tudnak foltot eltávolítani? Vagy legalábbis nagyon gyengén? Vagy legalábbis gyengébben, mint a por? Mert hogy azok a reklámok valahogy ezt eltitkolták, mi több, az ellenkezőjét állították. Ne már, hogy most valami újra bukkantál. Jó, igaz, csak újból és újból elcsodálkozom rajta, mi mindent eszünk meg újból és újból. Mint a politikában. Ja, bocs, az egy másik blog…

Mosópor és folyékony mosószer egyben. Nos, én tényleg azért szeretnék kreatívként egy ilyen cégnél dolgozni, most túl azon, hogy hülyére keresném magam, mert ott egyszerűen szabad tényleg akkora hülyeségeket beszélni, amekkorát csak a fantáziád enged. Például olyat, amit egy másik regényben olvastam, ahol az egyik figura egyszer csak határozottan kijelenti, a keselyűk márpedig vakok. És érvel is mellette. Mi az, hogy mosópor és folyékony mosószer egyben? Nyilván visszautal az előző butaságokra, de akkor is, a mosópor nem mosószer? Most hallottuk, hogy a mosópor folyékonnyá, vagyis mondhatjuk, folyékony mosóporrá vált. Ugye? Tehát egyszerű behelyettesítéssel a következőt állítjuk: mosópor és folyékony mosópor egyben. Vagy mosószer és folyékony mosószer egyben. Kívülről persze úgy néz ki, mintha csak folyékony mosószer lenne, mert folyékony és mosószer. Közben persze nyilván mit sem változott a hatékonyság, csak mindenféle gyártástechnológiából következő hatékonysági, gazdasági megfontolásokból talán a folyékony gyártása olcsóbb. Persze lehet, valami mély tudományos innováció rejlik mégis a dolog mögött, és abszolút igazat állítanak, mert hogy a por atomos kötései ionos kovalenságának abszorpciós együtthatóját úgy sikerült a folyadék molekuláris kötéseibe bediffundálni szekvenciális fraktálás útján, hogy a molekulák mégis megőrizték az atomi reminesszencia külső elektronpályájának energiaintenzitási hiszterézisét, és ennélfogva kurvára jól folttisztít folyékonyan is.

Hacsak így nem…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 5/10

A technika (Technology) – 5/10

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 48 vendég és 0 tag böngészi

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Utolsó hozzászólások

 • Gusztustalan Zsolt sörözik
  Stéger László Károly 08.08.2018 11:53
  Sajnálom a Soproniakat , hogy ilyen szeméttel hozzák össze Őket , mint ez a " reklám " Mostanában ...

  Bövebben...

   
 • Nehogymá unatkozzá...
  Sandor 01.08.2018 01:20
  Egyet értekaz előttem szólóval. ( A cikkszerzővel) Eddig is voltak bugyuta, 60-as iq-hoz ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Eszter Kádár 16.07.2018 15:05
  Tóth Ildikó - színésznő

  Bövebben...

   
 • CBA Saga
  Radó Pál 13.06.2018 00:12
  Hozzászóltam, leírtam, de ki lettem dobva az utolsó soroknál! Meglátásom szerint érdekes és jó a ...

  Bövebben...

   
 • Darabos vasaló
  Radó Pál 12.06.2018 22:55
  A reklám, mint megjelenés elemzése, hellyel közzel fedi az "élmény" átélésének kritikáját, de az ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png0.png0.png8.png0.png3.png
Ma372
Tegnap373
Ezen a héten1313
Ebben a hónapban6927
2014.10.25 óta400803

Látogató infó

 • IP: 54.225.55.174
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

4
Online

2018. augusztus 15. szerda, 18:42

És még ezek is: