Magyar

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Cofidis reklám

*************************

Cofidis kölcsönök – 30s +++ Értékelés: 3,8/10

Persze nem árt, ha az aktuális politikai széljárást is figyelembe vesszük reklámunk megtervezésénél, tudván tudva, hogy amint a széljárás megfordul, reklámunkat is elfújja a szél. De egy reklám esetében ez nem túl nagy baj, hisz a műfaj jellegéből fakadóan is hamar elfáradnak az egyes konkrét alkotások. Sőt! Általában sokkal hamarabb, mint egy politikai szélfordulás.

***************

***************

Hogy itt mi? Hát a bankellenesség. Azt lovagoljuk itt meg. Amúgy az ismeretlen bank ismeretlen fiókja tele van, minden asztalnál folynak a tárgyalások pénzügyekben. Egyébként észrevették, hogy a pénz szó a komoly szónak abszolút szinonimája? Gyerekek, ne hülyéskedjetek, pénzről van szó! Igen, itt tartunk. Pénzt vagy életet. Szégyelljétek magatokat. Moralizálás vége.

Tehát a többiekben még nem vetődött fel a kérdés, ami főhősünket már annyira nyugtalanítja, hogy meg is kérdezi a kedves ügyintézőt. Pénzügyi tanácsadót. Monetáris menedzsert. Szóval azt a nőt, aki ott van az asztal másik oldalán. És válaszol a nő, példáját adva abszolút anti-lojalitásának (illojalitás?) munkahelyét illetően. Ugyanis azt kérdezi az ügyfél, maguknál hogy hogy ekkora a THM? A nő pedig rosszkedvűen, szinte súgva mondja, valamiből fenn kell tartani ezt a sok bankfiókot. Na, most már értjük. Rózsi néni is érti Cséphadarón. Nem érdekes, mi az a THM, de nyilván alacsonynak kéne lenni. Valami pénz, nyilván. Mert tényleg, hát mi pénz lehet egy ilyen bankfiók! Az 50 négyzetméter panelemnek is mennyi a rezsije, gondolj már bele! Nem vitatom, jelentős költségcsökkentő tényező, ha nincs az a rengeteg bankfiók, nem is tudom, miért tartják a többiek. De nem is kutatom, hisz itt nem ez a dolgunk.

Hanem az a dolgunk, hogy lássuk, nem szégyen az, ha egy kicsit meglovagoljuk a mostanában divatos bankellenességet, és láttatjuk, milyen undorító hely is az. Hát boldog az a nő? Nézd meg az arckifejezését. Mindjárt elhányja magát. Szerintem már csak ezért sem szabad bankfiókba menni, mert ott az a sok illojális (azt hiszem ez a jó szó, mert nem húzza alá pirossal) alkalmazott, ki tudja, éppen melyik hányja el magát, és az meg már de nagyon gusztustalan.

Na de itt a megoldás! Most hogy már kellőképpen megágyaztunk az igénynek, egyszer csak váratlan dolog történik. Valahonnan fentről világosság támad, és pom pom görlök kezdenek potyogni az álmennyezetből. Gondolom. Majd sorba táncolják magukat, és rájuk van írva a megfejtés. A brand. Hogy hova kell fordulni inkább, mint az illojális, hányós bankhoz. Mert nekünk nincsenek fiókjaink, ezért, és nyilván csak ezért lehetünk ilyen olcsók. Olcsók? Mert a Cofidis mindig ön mellett áll.

Voltaképp az egész pénzvilág, az egész árutermelő bagázs melletted áll, csak csinálj előbb utóbb pénzt, mert mindent visszakérünk kamatostul… jaj bocs, már megint… csak azon elmélkedtem, vajon miért növelik a bizalmat az ehhez hasonló szlogenek? Mert nyilván növelik, különben az okos kreatívok nem tennék bele. Á hagyjuk, nem vagyok társadalomtudós. Írjál nekem, ha te az vagy és tudod.

Egyébként vajon mi az a fekete kötél, ami időnként ott lengedezik a csajok körül, amikor leesnek az égből? Azon eregetik le a lányokat? Gáz, hogy látszik. Látod, figyelek az apró részletekre. Nekem érdemes reklámot készíteni. Most az az ötletem támadt, miszerint úgy vághatnának vissza a bankok, hogy kihasználva a fiókjaikat, tényleg rendeznének ilyen pompomos csajos happeninget, amit Kofiék valójában nem tudnak, hisz nekik nincs fiókjuk, csak ilyen reklámokban álmodnak róla. A csajokra meg jól felírnák a saját téháemjüket, meg a nevüket és mindent, ami kell. Kofiék megpukkadnának az irigységtől. Nekik kvázi a plafonon keresztül kéne betörniük, ha ilyen hatást szeretnének elérni.

Nem tudom észrevetted-e, fentebb megfogalmazott ötletem nyilvánossá tételével én most harcos ellenzékivé váltam. Szeretném, ha erre emlékeznél majd politikai szélforduló idején, és rám szavaznál, amikor kormányfőnek jelentkezem. Na ezért érdemes reklámokkal foglalkozni. Különben hogyan jött volna rá a te következő kormányfőd, mire is elhivatott valójában?

*******************************************************************************

Értékelés: 3,8/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 4/10

A látvány (Scene) – 5/10

A technika (Technology) – 4/10

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 33 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png3.png0.png7.png6.png
Ma120
Tegnap503
Ezen a héten623
Ebben a hónapban8714
2014.10.25 óta333076

Látogató infó

 • IP: 54.198.149.239
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2018. március 20. kedd, 06:42

És még ezek is: