Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

PROFESSION.HU reklám

*************************

PROFESSION.HU állásközvetítő portál – 30s +++ Értékelés: 4,4/10

Na erről sokat lehetne vitázni, hány éves kortól milyen súlyú „felnőtt” gondot lehet megosztani a gyermekkel. Mindenféle korszerű, vagy annak mondott hozzáállások szerint már egész korán szembesíteni lehet a nyiladozó értelmet a felnőtt világ gondjaival, had szokja a gyűrődést az a gyerek. Én nem vagyok pszichológus, különösen gyermekpszichológus nem, és nem is szeretnék az lenni, hanem úgymond eleddig az egészséges jogérzékemre… illetve mi is van itt… egészséges pszichoérzékemre hallgattam.

***************

***************

Az pedig eddig azt mondta, csak módjával. Na de mit jelent az, hogy módjával? Nem tudom. De azt tanácsolom, csak módjával. Hogy ezzel a tanáccsal most kint vagy a vízből? Menj el egy pszichológushoz, aztán hasonlítsd össze az ő segítségét az enyémmel. Ha nincs nagy különbség, enyém a tiszteletdíj. Fogadjunk. Na jó, láttam már hatásos pszichológust is. Vagy másképpen, nekem vannak pszichológus barátaim is. Nem vagyok én szcientológus.

Akkor szerinted, ha a kedves gyermekek itten abban a korukban, amelyben itt láthatóak, azt a rémületet is eljátsszák, hogy jaj drágám, holnaptól nincs munkám, mi lesz velünk, akkor szerinted az nekik való átélendő dolog?

Értem én a kreatív ötletet, hogy itt papás-mamást játszanak a gyerekek, ami ugyebár a felnőttek világának utánzása, meg hogy voltaképp gyerekjáték e nagyszerű szolgáltatás igénybevétele, de mégis, nekem némiképp rossz szájíz maradt a számban. Ez hülye mondat volt, mert ugyan hol máshol maradhatna neked rossz szájízed? Az ellenkező végedben? Viszont azt hiszem eltértünk a tárgytól.

Meg egyáltalán. A gyerek, kutya szabály. Igaz, itt kutya nincs. De gondolj bele. Otthon ül apatikusan az a szülő (nem, nincs akkor állása mégis, az apatikus nem a patikus egy specializált változata – bocs, hülye szóvicc, felejtsd el), szóval otthon ül apatikusan, mert nem tudja ugyebár mi lesz velük, de amint meglátja ezt a reklámot, ránéz a saját gyermekeire, és mintha bolha csípte volna meg, úgy rohan a géphez beregisztrálni, vagyis durván kizökken az apátiájából. (Az apátia nem azt jelenti, hogy az apátok országa, vagyis… jó, befogom.) Tehát ez a reklám jól felrázza fásultságából a kedves szülőket, mert azt üzeni, nézz a gyerekeidre, és tégy valamit! Mondhatni a gyerekekkel zsarolja a szülőket. Mondhatni mintegy feláldozza… most belelovaltam magam? Bocsánat, nem én voltam, az a csúnya kreatív. Hogy normális kreatív nem az én kissé túlérzékeny reakcióimat fogja figyelembe venni, amikor éppen kreatív? Nyilván.

Pedig olyan bájos, ahogy a kisfiú, meg a kislány éppen ezt játsszák, és szép gyerekrajzokkal körítve mondják gépiesen a betanult szöveget. De ez nem baj, hisz a gyerekek, ebben a korban, még minden megtanult szöveget, verset így mondanak. Csak amikor játszanak, akkor nem beszélnek így. Akkor úgymond rendesen beszélnek. Ez picit zavaró itt, de nem nagyon kisebbítik a már fentebb említett mindenféle hatásokat. Csak furcsa. Az egész furcsa. Valahogy. Nekem. Azt hiszem, én egy konzervatív pszichológus vagyok. Lennék. Én nem szeretem, ha az ilyen korú gyerekek ilyen súlyú gondokkal játszanak. Az nekem valahogy nem játék. Még akkor sem, ha a vége happyend, illetve a gyerekek játéka szerint happyend. Tudom, a gyerekek nagyon éles szeműek, levesznek sok mindent a felnőttek dolgaiból, amire nem is gondolunk, és biztos én is ilyen voltam gyerekkoromban. Mégis egészséges lelkületű felnőtt lettem. Vagy nem voltak a szüleimnek ilyen gondjaik. Vagy nem lettem egészséges lelkületű felnőtt. Valószínűleg ez utóbbi az igaz, hiszen még az ilyen kis ártatlan reklámokban is megtalálom, vagy megtalálni vélem az undorító szálat…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 3/10

A látvány (Scene) – 6/10

A technika (Technology) – 5/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 219 vendég és 0 tag böngészi

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Utolsó hozzászólások

 • Gusztustalan Zsolt sörözik
  Stéger László Károly 08.08.2018 11:53
  Sajnálom a Soproniakat , hogy ilyen szeméttel hozzák össze Őket , mint ez a " reklám " Mostanában ...

  Bövebben...

   
 • Nehogymá unatkozzá...
  Sandor 01.08.2018 01:20
  Egyet értekaz előttem szólóval. ( A cikkszerzővel) Eddig is voltak bugyuta, 60-as iq-hoz ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Eszter Kádár 16.07.2018 15:05
  Tóth Ildikó - színésznő

  Bövebben...

   
 • CBA Saga
  Radó Pál 13.06.2018 00:12
  Hozzászóltam, leírtam, de ki lettem dobva az utolsó soroknál! Meglátásom szerint érdekes és jó a ...

  Bövebben...

   
 • Darabos vasaló
  Radó Pál 12.06.2018 22:55
  A reklám, mint megjelenés elemzése, hellyel közzel fedi az "élmény" átélésének kritikáját, de az ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png0.png1.png4.png2.png7.png
Ma95
Tegnap460
Ezen a héten1937
Ebben a hónapban7551
2014.10.25 óta401427

Látogató infó

 • IP: 54.80.102.170
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2018. augusztus 17. péntek, 05:42

És még ezek is: