Magyar

Olvasóink értékelése: 2 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

DIGI tévé reklám

*************************
DIGI Okos Csomag ? 30s +++ Értékelés: 3,8/10
A minőség legyen magas, a számla alacsony. Fantasztikus szlogen. Tudod, azért, mert van benne ez az ellenét, hogy így egyszerre kell teljesülnie, és ez izgalmas. Például a cseresznye legyen sok, de benne a kukac kevés, meg ehhez hasonlók, te is tudnál ilyeneket. Na de hogyan lehetne ezt nagyon szellemesen szimbolizálni? Hogy egyszerre legyen valami magas is, és alacsony is, és ez így legyen jól. Na figyelj!

***************

***************
Láttad? Állnak egymás mellett a kosárlabdacsapat játékosai, a kamera svenkel. Hát amikor így megy az a kamera itten például balról jobbra, pásztáz itten ez a kamera fejről fejre, és akkor látunk egyforma magas fejeket, de egyszer csak két fej között van egy hézag. Illetve ott lent látunk valami borzas fejtetőt, amelyik ráadásul nem marad nyugton. Aztán totálban megfigyelhetjük, hogy az egy nagyon alacsonyabb játékos, izeg-mozog, borzasztó technikásnak, de sokkal inkább rettenetesen hülyének látszik.

Na most, ha megpróbáljuk visszafejteni ezt a metaforikus szimbólumot, vagy szimbolikus metaforát, akkor direktbe úgy néz ki, hogy a magas fickók a minőség, az alacsony meg a számla. Persze ilyen alapon lehetett volna ez egy kerítés is, ahol a sok egyforma magas kerítésléc között van egy alacsonyabb. Tehát vegyük észre, hogy ez a képi szimbólum feltehetőleg összetettebb, mint ahogy azt a mi primitív agyunkkal megpróbáljuk értelmezni. A kis fickó ugyanis tényleg nagyon technikás, mindenféle ügyességeket mutat be, tehát ez egy nagyon ügyes megoldás ez a tévé előfizetési csomag, és ez tökre világosan át is jön, mint üzenet, mert látod, hogy a számlagyerek, annak ellenére, hogy ilyen alacsony, kurva ügyes. És még ezen alacsonyságában is képviseli tehát magának az ajánlatnak az igen magas színvonalát, hiszen még így is beleveri a fejét a DIGI OKOS CSOMAG feliratba. És ez fáj neki. Jól fejbe vágja őt ez az ütős ajánlat. Érted ugye? Ez a fantasztikus ajánlat szinte fejbe vágja az embert annyira szédítő. Azt hiszem jól haladunk a megfejtésben.

Na de ha az alacsony fickó a számla, akkor mit virtuózkodik itt, hiszen nem ő a minőség. Vagy ő egy minőségi számla? Meg egyáltalán, miért ilyen ellenszenves a srác? Mit teszi-veszi itt magát olyan hülyén? Hát mert a számla az egy ellenszenves dolog, de itt mégis jó, mert alacsony, hiába ugrál össze-vissza, nem tud magas lenni. De ha ilyen ügyes, akkor bizony jó magasra fel tudja dobni a labdát, illetve a magas fickók lábai közt előre vinni, és jó passzokat adni, meg más ilyesmi. Ugyanakkor a magas fickók, mint minőség, csak állnak ott bambán, nem mutatnak semmit, csak hogy magasak. Persze lehet, egy kosárlabda csapatnál ez már önmagában a minőséget jelenti. És az mit jelent, amikor a végén a kisfickó addig csapkodja a labdát a kezében, hogy az szétdurran? Az csak egy olyan viccesség? Hogy kicsi a számla, de erős? Hogy ez a számla ugyan alacsony, de ennek ellenére jól bebasz, ha megkapod? Vagy lehet, az ilyesféle üzenetek küldése nem egészen állt szándékában az alkotóknak? Vagy lehet az ilyesféle befogadók megszólítása, mint én vagyok, nem egészen állt szándékában az alkotóknak?

Végtére is nyilván nem szabad ezt ilyen mereven értelmezgetni. Ki mondta, hogy ilyen egyértelműen ki kel osztani a szerepeket csak azért, mert az alacsony fickónál mondjuk azt, hogy alacsony számla, és a magasaknál, hogy magas minőség. Ez csúnya önkényesség. Itt csupán arról van szó, hogy egy csapatban, egy csomagban vannak magas dolgok, meg alacsony dolgok, és így együtt erős ez a csapat, csomag. Érted? Mert éppen az magas, és éppen az alacsony, aminek kell. Csak egymás mellé tettük a kettőt, hogy jól összeasszociálódjanak. A kosárlabdacsapatban az alacsony fickó a csapat egyik erőssége, amiképp a tévés csomagban az alacsony ár.

Hogy akkor lehetett volna ezt ügyesebben is? Egyértelműbben is? Lehetett volna, de vedd észre, hogy a végére még te is kitaláltad a megfejtést. Akkor képzeld el, hogy egy átlagintelligenciával, azaz nálad magasabb intelligenciával rendelkező átlagrétegnéző milyen gyorsan megérezheti itt a nagyszerű összecsengést, milyen gyorsan hazamegy neki ez a csapat, csomag, alacsony, alacsony és épp ez benne a nagyszerű üzenet. Persze lehet, ezen az alapon a te alacsonyabb intelligenciádban is van valami nagyszerű. Valahol…
******************************************************************************

Értékelés: 3,8/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 4/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 4/10
A látvány (Scene) – 4/10
A technika (Technology) – 4/10
{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 91 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

Képtalálat a következőre: „kövess minket a facebookon”

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend egy évre visszamenőleg

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png6.png0.png3.png3.png6.png
Ma63
Tegnap114
Ezen a héten646
Ebben a hónapban2683
2014.10.25 óta460336

Látogató infó

  • IP: 54.82.99.169
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

1
Online

2019. március 23. szombat, 14:31

És még ezek is: