Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Provident reklám

*************************
Provident gyors kölcsön ? 10s +++ Értékelés: 4,6/10
Mondhatjuk, a szlogen minden kreatívok álma. Ha csak egy kicsi hiányzik? Már ha csak egy kicsi pénz hiányzik, akkor lehet ide fordulni viszonylag olcsó hitelért. Nos, ez a csak egy kicsi hiányzik ugyebár rendesen meg tudja mozgatni még a kezdő kreatív fantáziáját is, hiszen szinte végtelen számú helyzetet lehet könnyedén elképzelni, amikor csak egy kicsi hiányzik. Az persze kérdés, vajon a kicsi hiányziknak legyen-e köze a pénzhez, vagy nem?

***************

***************

A kedves alkotók úgy döntöttek, hogy inkább ne korlátozzuk a kreatívok szabadon szárnyaló fantáziáját holmi tárgyhoz való ragaszkodással, inkább hagyjuk őket válogatott marhaságokat kitalálni, és függetlenül a marhaság mibenlététől, minden esetben a marhaság megoldása végett valahogy mégis ezen intézménybe kelljen telefonálni egy kis pénzhitelért. Tehát akár a macska farkából hiányzik egy kicsi, akár az apád… jaj majd kimondtam mijéből, kisebb összegű kölcsönért sürgősen hívja a nevezett pénzintézményt. És lám, dőlnek is szép számmal a hülyébbnél hülyébb ötletek. Például, hogy valami virágot szeretne letépni egy stájer kolléga a Brünhildájának valami szakadékból, de a nadrágtartója túl rövid ahhoz, hogy azon lógva elérje azt. Ezért azonnal kölcsönért kell fordulnia az itt szereplő pénzügyi zéertéhez. Világos, logikus, illetve dehogy logikus. Direkt nem. Hanem ez így nagyon-nagyon vicces.

A mellékelt példában pedig azért kell az intézményhez fordulni, mert jön az a kövér pacák a napernyő alatt heverő csinos nőhöz (rajzról van szó, lehet, nem is csinosnak szánták), és akkor valami kicsi megint hiányzik. De mi? Könyörgöm mi? A nő mutatja, hogy nem, nem, a kövér bácsi elgondolkodva simogatja a bajuszát, majd a nő kinyújtja egy vezetékes telefon kagylóját az ernyő alól, mert az van neki ottan, és akkor az ember tud telefonálni egy kis gyorskölcsönért. Igen, többszöri megnézés után észrevettem a bácsi rövidke mozdulatát, amelyet először a tanácstalanság testbeszédi kifejezésének értékeltem, de lehet, így kifogásolta a nő alatt elterülő matrac szélességét. És akkor az a megfejtés, hogy a matracból hiányzik egy kicsi. És a nő tehát nem azért tiltakozik, mert nem akarja, hogy egy ilyen csúnya kövér bácsi csak úgy egyszerűen mellé feküdjön, az mehetne, csak hát a matrac, az a keskeny. Persze lehetne úgy is értelmezni, hogy már csak egy kicsi hiányzik a bácsi fogyókúrájából, hogy a néninek tetsző méretűre fogyjon, és a költséges fogyasztó étrendhez szükséges pénzből hiányzik csak egy kicsi. Na így legalább tényleg pénzügyben kéne telefonálni. Hülye vagyok, hiszen a nagyobb matrac is pénzbe kerül. És mondjuk pont most fogyott el a pénzük az utolsó fillérig. Aztán úgy is lehetne értelmezni, hogy a kreatív agyából hiányzik egy kicsi, miszerint azt képzeli, ezek nagyon vicces etűdök, és így lehet leginkább az embereket arra csábítani, hogy ha csak egy kicsi hiányzik, akkor esetleg ide menjenek a kicsiért.

Szerintem megint hülye vagy, hiszen ezek csak ilyen rövidke, hangulatkeltő bevezetők, aztán úgyis elmondatik, hogy mi újság. És valószínűleg egyedül vagyok azzal is, hogy nézve ezen alkotásokat, mindig érzek valami kis apró lelki zökkenőt, amikor nem értem, hogy a vázolt esetekben mi a fenéért kéne kis összegű kölcsönöket felvennem. Azt hiszem, a kedves kreatív kartársak lebecsülik ezeket az apró lelki zökkenőket. A rövidke reklámidő alatt (itt mindössze tíz másodperc) ne legyen semmi, de semmi, ami a néző figyelmét akár csak egy árnyalatnyit is elterelheti, mert ekkor az üzenet máris elszállhat a levegőbe. Ha pedig nekem ezen a logikai bakugráson picit töprengenem kell, akkor honnan fogom tudni, hova kell mennem, ha csak egy kicsi hiányzik? Ott fogok állni az utca közepén tanácstalanul azzal a pici hiányommal, és próbálom majd felidézni, hova is kell fordulnom tulajdonképpen. Na jó, persze hogy tudom, hiszen egyrészt e reklámok számtalanszor elhangzanak, másrészt azért arányosan elég hosszan láttatják a vonatkozó referenciát. De akkor is tartom a fentieket, mert miért ne lehetne egy reklám egyszer végre hibátlan? Pontosabban miért ne lehetne egy reklám egyszer végre olyan, amilyen szerintem hibátlan? Most miért, akkor máris beképzelt vagyok, ha szerintem az hibátlan, ami szerintem hibátlan?
*******************************************************************************

Értékelés: 4,6/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10
A látvány (Scene) – 5/10
A technika (Technology) – 5/10
{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 36 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png4.png4.png2.png5.png
Ma494
Tegnap489
Ezen a héten1972
Ebben a hónapban10063
2014.10.25 óta334425

Látogató infó

 • IP: 54.92.172.79
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

4
Online

2018. március 22. csütörtök, 22:14

És még ezek is: