Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

PERSIL reklám

*************************
PERSIL Brilliance ? 30s +++ Értékelés: 3,6/10
Tehát a már begyakorolt módszerrel tárjuk fel, hogyan ébreszti fel a lehetőleg határtalan bizalmat a termék iránt a most szemrevételezendő reklámfilm. Igen, az egyik legjobb metódus, hogy egy mindenkivel gyakran előforduló, ismerős helyzet ábrázolásával keltjük fel a kedves célcsoport nézőben a termék iránti igényt. Az igény azért generálódik, mert az adott problémára pont ez a termék kínál fantasztikus megoldást.

***************

***************

Nézzük, hogy oldja ezt meg filmünk kreatív alkotója. És valóban, kivel ne fordult volna már elő, hogy indulás előtt a tükörbe nézve, hófehér, frissen mosott ingén egy nagy foltot fedez fel? És kivel ne fordult volna már elő, hogy ingváltás helyett, ekkor saját magán próbálja mindenféle hatástalan módszerrel azt a bizonyos foltot eltávolítani? És kivel ne fordult volna már elő, hogy ilyenkor lemondó, más szóval rezignált mosollyal néz bele egy kamerába, mintegy azt közölve, hiába, a foltmaradványok ellen nincs orvosság.

Na ebben az empatikus pillanatban robbantja bele a képünkbe az alkotó, hogy egyet se búsuljunk, ők felismerték ennek a te igényednek az ébredését, és külön csak neked, így tegezve, mert együtt őriztetek disznót, megalkották ezt az új terméket. És azért alkották meg, mert te, így tegezve, mert mint mondtam, együtt őriztetek disznót, erre ösztönözted őket. Tehát innentől kezdve búcsúzz el a foltmaradványoktól, mert első mosásra lesz neked briliáns tisztaságod. Egyúttal nyilván sajnálatukat fejezik ki, hogy az összes előző termékükkel legalább kétszer kellett kimosnod az ócska gönceidet, de ennek mostantól vége! Itt volt például ez a másik termékük, amelyik csak számos makacs foltot volt képes eltávolítani, és ezek szerint azokat sem maradéktalanul.

Na most persze ebből a néző nem azt a tanulságot fogja levonni, hogy meg kell tartani vásárlói kosarába a márka összes termékét, hiszen ugyebár kellene egy számos folt eltávolító, egy egyes folt eltávolító, és egy folt foltja eltávolító, szóval nem ezt fogja levonni, hanem azt fogja hinni, hogy az új termék végre univerzális. Ugye sokszor beszéltünk már arról, hogy a jó reklám elengedhetetlen eleme a szép kövér pofátlan hazugság. Abszolút tisztán persze csak kevés reklámban található meg, hisz esetünkben is, voltaképp bármely mosóporfajtát alkalmazva, elfogadhatóan tiszta állapotot tudunk előidézni. A hazugság elemre itt a „voltaképp bármely” szerkezettel utaltunk, amennyiben kifejezi, mekkora parasztvakítás, hogy ezek között a kurva mosóporok között bármiféle különbség megállapítható volna. Már ami a szignifikanciát illeti.

Elmondhatjuk tehát, hogy vizsgálatunk tárgya hozza a kívánt elemeket, azaz értékelésünk szerint átlagosan jól teljesít. Persze jobban örültünk volna, ha a hazugság egy kissé még terebélyesebb lenne, vagy az ábrázolt szituáció még hülyébb. Például ha a fiatal csinos anyuka nagy siettében mondjuk ollóval kivágta volna a foltot, és valami szép, ízléses valami valamit ragasztott volna a lukra. És akkor olyan összekacsintósan huncuton kuncogott volna a család ott ahova mentek.

Természetesen nem feladatunk az ötletgyártás, a fent idézett példával is csak azt akartuk bemutatni, hogy nem hiába mi vagyunk azok, akik a kreatívokat oktatják, és nem azok akik a kreatívok. Mert ahogy a mondás is mondja, aki tudja oktatja, aki nem tudja csinálja. Már ha jól emlékszem…
*******************************************************************************

Értékelés: 3,6/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 3/10
A látvány (Scene) – 4/10
A technika (Technology) – 5/10
{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 97 vendég és 0 tag böngészi

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Utolsó hozzászólások

 • Gusztustalan Zsolt sörözik
  Stéger László Károly 08.08.2018 11:53
  Sajnálom a Soproniakat , hogy ilyen szeméttel hozzák össze Őket , mint ez a " reklám " Mostanában ...

  Bövebben...

   
 • Nehogymá unatkozzá...
  Sandor 01.08.2018 01:20
  Egyet értekaz előttem szólóval. ( A cikkszerzővel) Eddig is voltak bugyuta, 60-as iq-hoz ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Eszter Kádár 16.07.2018 15:05
  Tóth Ildikó - színésznő

  Bövebben...

   
 • CBA Saga
  Radó Pál 13.06.2018 00:12
  Hozzászóltam, leírtam, de ki lettem dobva az utolsó soroknál! Meglátásom szerint érdekes és jó a ...

  Bövebben...

   
 • Darabos vasaló
  Radó Pál 12.06.2018 22:55
  A reklám, mint megjelenés elemzése, hellyel közzel fedi az "élmény" átélésének kritikáját, de az ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png0.png0.png8.png0.png3.png
Ma372
Tegnap373
Ezen a héten1313
Ebben a hónapban6927
2014.10.25 óta400803

Látogató infó

 • IP: 54.225.55.174
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

4
Online

2018. augusztus 15. szerda, 18:44

És még ezek is: