Magyar

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Erste reklám

*************************

Erste KamatBiztos Betét - 35s +++ Értékelés: 4,4/10

Meg kell állapítsam, úgy tűnik, egyedül maradtam e mesefigurás reklámfolyam fikázásában. Ezt onnan tudom, hogy azóta is töretlenül virágzik a koncepció, nyilván a különféle külső és belső statisztikák pozitív mutatóin alapulva. Másképp nem képzelhető el e méregdrága reklámok tündöklése, ráadásul ez utóbbi, most látható etűd öt, aranyárban mért másodperccel való meghosszabbítása.

***************


***************

Vagyis innentől kezdve szigorúan csak a rám gyakorolt hatásról beszélhetek annak feltételezése nélkül, hogy esetleg másnak is hasonló lehet a véleménye. Ugyanis eddig nagyképűen abban a hitben ringattam magam, eddigi kritikáim talán néhány egyéb szubjektumban is egyetértő bólogatást válthattak ki. De ennek most vége. Pontosabban ezzel a koncepcióval kapcsolatban vége. Az alábbiak tehát akár egy deviáns, különc, retardált elmeháborodott különvéleményeként, hagymázas képzelgéseiként is értelmezhetők.

Tehát most meg a Pinokkió. Na persze. Tudjátok gyerekek, az úgy volt, hogy a Pinokkió, miután túlélte azt a sok kalandot, amikor majdnem mindig meghalt, békésen éldegélt tovább gazdájával, illetve apjával, illetve teremtőjével, illetve kifaragójával, az öreg Dzsepettó asztalosmesterrel, egy ódon asztalosműhelyben. Pontosabban Dzsepettó nem asztalosmester volt, csak a barátja Rézorr asztalosmesternek, akitől kapta a beszélő fadarabot, amiből ő faragta ki Pinokkiót. Az asztalosmesternek Pumuklija volt, de őt viszont Eder mesternek hívták, de ezt most hagyjuk.

Na szóval az öreg jó kedélyű asztalosmester munkálkodás közben szóval tart egy fiatal nőt - öreg már, ne értsd félre - miszerint képzelje, a gyerek azzal jött haza az iskolából, hogy a bankban 11 százalék a kamat. Na gondoltam, ej Pinokkió, már megint füllentesz.

Ugye emlékeztek gyerekek, a Pinokkió mindig füllentett, de ilyenkor büntetésből hosszabb lett az orra. Egyébként amint látjátok, most sem rövid, ráadásul olyan nagyon hülye ruhában van, meg stüszikalapban. Azt képzeljétek el, mit zrikálhatják a többiek a suliban. De ez nekünk itten most nagyon vicces, és abban van a poén, hogy e látszólag teljesen elképzelhetetlen és valószerűtlen banki kondíció ezúttal igaz, amint azt a fiatal nő meg is erősíti. Eder mesternek, azaz Dzsepettónak a szeme sem rebben, rögtön el is mélyíti bennünk az üzenet lényegét, miért jó, ha egy bank ilyen gavallér? Azért jó gyerekek, mert manapság minden forint számít. Örzse bácsi, Pista néni halljátok? Halljátok a bölcs öreg, azaz a bölcs, jóságos bank szerető szavait? Ugye értitek most már mi megy itt manapság? Szegény öreg kispénzű, gyerekagyú nénibácsik. Ugye ti is szeretnétek egyetemre adni az unokáitokat, ugye ti is szeretnétek, ha egy élet nehéz munkájával összekuporgatott kis vagyonkátok kamatozna? És ha ehhez még azt is hozzáveszitek, hogy a ti unokáitok feltehetőleg külső megjelenés terén nem küszködnek olyan kihívásokkal, mint szegény Pinokkió, szinte biztosak lehettek vágyaitok beteljesülésében.

Megy is elégedetten kifelé a bankból Rézorr mester, vagy ki, brumma, brumma, brummadza, vagy mi, fogja kezét a hosszú orrú Pinokkiónak, és mondja, hogy ez jó ötlet volt Pinokkió. Édes drága jó öreg melegszívű akárkibácsi mester, hát melyik másik bank volna képes rezonálni erre az attitűdre? Ugye gyerekek? Most mennek ebédelni a Tücsökhöz, a Rókához, meg a Kandúrhoz, és majd elmondják nekik az örömhírt, hogy a Kerekerdő közepében van egy bank, amelynek a kertjében kamatbiztos betét terem az első 6 havi kamatperiódusban mindjárt a szóló szőlő mellett, és a csengő barackfán ott lógnak a szép piros 0 Ft-os havi számlavezetési díjak, persze csak akkor, ha elültetsz melléje 100000 forintot, de így is csak egy évig. Nosza több se kell majd a három jómadárnak, illa berek, náda kerek (vagy nádak erek?) nyakukba szedik a hétmérföldes csizmájukat, és máris ott ülnek a már sokat látott és sokat próbált pénzügyi tanácsadó nénibácsik előtt és nyomatják az idétlen sületlenségeiket, hogy csak úgy porzik.

Én meg itt az elmegyógyintézetben már csendben reménykedem, közel a szabadulás, ugyanis a legutóbbi felülvizsgálaton azzal biztattak, javul az állapotom, mert elismertem, igenis jó reklámok ezek, mert jópofa hidat vernek a száraz, ijesztő banki világ, és az egyszerűbb személyiségszerkezetű potenciális ügyfél közé.

Csak nehogy elolvassák a fentieket. Ki tudja, mikor szabadulok akkor.

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 5/10

A látvány (Scene) - 6/10

A technika (Technology) - 6/10

{mxc}

Hozzászólások   

# dinidani 2009-10-06 23:14
Hát ez érdekes,pont ma akart Anyukám meggyőzni,hogy szinkronizálva van,méghozzá Makay Sándor hangján szólal meg.Én ezt nem akartam elhinni,bár pár napja nem láttam a reklámot,lehet hogy tényleg..???? Amikor én láttam,esküszöm Papp János saját hangja volt!!
Válasz
# Daddy 2009-10-01 12:23
Lehet én dinka vagyok de 2-hete még Papp János /édermester/ a saját hangján beszélt! Most meg szinkronizálva van?! :-x Vagy lassan annyit adják hogy bekattantam?!
Válasz

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 31 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png3.png3.png1.png8.png
Ma362
Tegnap503
Ezen a héten865
Ebben a hónapban8956
2014.10.25 óta333318

Látogató infó

 • IP: 54.158.241.146
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

3
Online

2018. március 20. kedd, 18:14

És még ezek is: