Magyar

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

Erste reklám

*************************

Erste BetétPáros - 30s +++ Értékelés: 4,2/10

Ez a termék azoknak való, akiknek megtakarításuk egy részére néhány hónap múlva szükségük lesz, de nagyobb részét hosszabb távra nélkülözni tudják. Ezt írják bankék a honlapjukon. Te most erre azt gondolnád, ezt kell mondani a hirdetésben is. Na itt téved ön. Picit persze gondolkodtunk rajta, hogyan tudná mindezt Ludas Matyi elmondani, de aztán rájöttünk, sehogy. Választanunk kellett tehát a józan ész és Ludas Matyi között. Mi az utóbbit választottuk.

***************


***************

Először persze a termék nevét kellett kitalálni. Ugyebár itt valami kettéosztott befektetésről volna szó, amikor is a pénz egy részét ilyen, a másikat olyan kondíciókkal teszem be. Vagyis olyan, mintha egyszerre két konstrukciót indítanék, mintha dupla befektetést hajtanék végre. Igen ám, de valami dupla nevű termékünk már van. Ekkor az egyik agyviharzó munkatárs tekintete a másik agyviharzó munkatárs elemózsiájára esett, aki éppen egy adag debreceni páros kolbászt evett mustárral és tormával, mert történetesen a hentesnél tartották épp a vonatkozó brain storming-ot. Hű de jó! Hiszen a debreceni páros is ketten van mint kolbász, azaz mintegy duplán, hát legyen akkor a te neved mától kezdve János vitéz! Akarom mondani dehogy... inkább betét páros!

Innentől kezdve már könnyű volt. Ragadjuk meg tehát ezt a "páros" szót, aminek ugyebár semmi köze sincs termékünk lényegéhez, és fecsegjen erről Ludas Mátyás. Máris mennyivel könnyebben érthető az hogy

"Ludas Matyi is tudja, hogy párosan szép az élet!"

mint hogy az Erste BetétPáros egy 3 hónapos és egy 12 hónapos futamidejű, ismétlődő lekötött forintbetét egyidejű, együttes igénybevételét jelenti. Tehát párosan szép az élet. Matyi és a lúd. Nyilvánvaló. Jó, kicsit fura, de hát a másságot tisztelni kell. Tervezik is a közös jövőt a lúddal, magyarázza Matyi a stoppos fiatal párnak miképpen.

"Mi a lúddal mindig takarékoskodunk. Amit meg félreteszünk, azt visszük a bankba, hadd kamatozzon. Pár év múlva talán lesz is annyi, hogy belevágjak családalapításba."

Szóval jöhetnek majd a kislibák szépen sorban. Libasorban. Én perverz? Jó csak vicceltem, persze hogy asszonyt hoz majd a házhoz Matyi. A lúd meg majd csak megbékül az új asszonnyal.

És mi a legmegfelelőbb termék a fentebb megfogalmazott célkitűzés megvalósítását biztosítandó? Az Erste BetétPáros. Mert Matyi nyilván úgy gondolta, hogy amit meg félretesznek, annak egy részét csak rövid ideig teszik félre, mert jön a karácsony, vagy a húsvét, vagy akármi, a nagyobb részét meg hosszabb távra. Csak ezt így nem mondta explicite, mert ezt a lúd mondta. Azt viszont mi nem értjük, azt csak a Matyi érti, mert ő van egy hullámhosszon a lúddal. Jól is néznénk ki, ha beletennénk egy beszélő ludat a klipbe, elvégre ez egy komoly reklám, nehogy már nevetségessé tegyük magunkat. Különben is, elhangzik az az üzenet úgymond rendesen is, elfoglal vagy hat kemény másodpercet, nem is értesz belőle egy hangot sem, de ott van az. De nem is ez a cél. Csak tudja meg a nép, hogy érdemes benézni megint a bankba, amelyik végre érthetően beszél, nem hadovál össze-vissza mindenfélét valami blikkfangos deáknyelven, jót akar nekünk. Betesszük a pénzünket, oszt kamatozik. Fial. Hát mennyivel jobb, mint otthon tartani a párnacihában. Ha meg be akarna csapni ez a bank minket, hát jön akkor ez a Matyi gyerek, és háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!.

Ja és a Döbrögi is hogy megjárta. Most ott fityeg bent a Matyi autójában a visszapillantón a voodoo bábúja, és valahányszor Matyinak kedve támad, hát jól oldalba pöcköli, hadd érezze a vén zsarnok a nép haragját. És amikor Matyi megtudja a honlapról, hogy csak akkor veheti igénybe az új terméket, ha az elhelyezni kívánt összeg teljes egészében új forrásból származik, és hogy az új forrás nem más, mint az a megtakarított összeg, amely ERSTE BANK HUNGARY NYRT.-n és ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT.-n kívüli forrásból származik, azaz az újonnan elhelyezendő megtakarítás a megtakarítást elhelyező betétesnek 2009. május 31-én az ERSTE BANK HUNGARY NYRT.-nél lévő látra szóló bankszámláján, lekötött betéti számláján és/vagy az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT.-nél értékpapírszámláján lévő összesített megtakarított összeg záró állományához képest forrásnövekmény, akkor nagyot pöcköl a himbálózó bábúba és azt mondja:

Na Döbrögi, erre varrjál gombot!

Én meg odébb ballagok egy bankkal, hátha ott felnőttként beszélnek majd velem. Igaz-e lúd?

*******************************************************************************

Értékelés: 4,2/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 4/10

A látvány (Scene) - 6/10

A technika (Technology) - 6/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 93 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

Képtalálat a következőre: „kövess minket a facebookon”

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend egy évre visszamenőleg

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png7.png0.png9.png1.png1.png
Ma11
Tegnap123
Ezen a héten362
Ebben a hónapban2225
2014.10.25 óta470911

Látogató infó

  • IP: 54.210.158.163
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

1
Online

2019. június 20. csütörtök, 03:55

És még ezek is: