Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Rexona reklám

*************************

Rexona - 15s +++ Értékelés: 4,4/10

Már megint a Rexona? Hát persze! Ha már egyszer végigkísértük harcát a hónaljmalac ellen, ha már egyszer tanúi lehettünk a zseniális fordított ötlet megszületésének, ha már egyszer drukkolhattunk a tini-lányok szagtalanítási akciója sikeréért, akkor hogyne örülnék egy újabb bepillantási lehetőségnek, amely a termék sikerességének okát engedi megismerni. Régóta tépelődtem már ezen, s az ágyamban nyugtalanul forgolódva sokszor tettem fel magamnak a kérdést, vajon mi lehetett az az első gondolat, amelynek szárba szökkenése ily csoda megszületését tette lehetővé.

***************


***************

Szerencsére a fenti munka feltétlenül segít e pillanat tettenérésében. Persze ez nem egy dokumentumfilm, hisz vélhetőleg a pillanat születésénél semmiféle kamera nem volt jelen, hanem itt a művész a maga eszköztárával fest fel egy lehetséges verziót, amely mindenképpen alkalmas arra, hogy a nézőt magával ragadva átéltesse vele az érzést, mit jelent jelen lenni az emberiség nagy pillanatainál. És mivel valódi műalkotásról van szó, nem vonhatod ki magad te sem hatása alól, te is át fogod érezni - hacsak egy pillanatra is - mi az hogy embernek lenni a maga nembeli valójában.

Mit is látunk? Elegáns, éltesebb úriember utazik egy limuzin hátsó ülésén. Sötét szemüvege mögül az utcákat pásztázza. Tehát nem egyféleképpen elidegenedve valami magazinba merül pezsgőt szürcsölgetve ott a hátsó ülésen, hanem figyel. Ránk, emberekre. Vélhetően a vagyonát is ezen odafigyelésre való különleges képességének köszönheti, mert tudd meg, nem csak embertelen módszerekkel lehet meggazdagodni. Nem bizony. Bármily különös, az emberért-valóságot is megfizetik, mert ki van erre éhezve mintegy az emberiség. Nos egy ilyen emberekért való ember tekinget ki a gépkocsi ablaka mögül és mit lát? Embereket.

Ember néz emberre, és jár az agya. Érzékeli, hogy nincs ez így jól. Nincs az rendjén, hogy csak a kiváltságosok ülhetnek ilyen jólétben, gazdagságban, mint ő, a szemlélődő, és mások, mint például az a szegény nő ott, a kutyájukat rángatják magányosan, egyedül a sötét utcákon.

De lát a sötét szemüveges titokzatos megfigyelő mást is. Anyukát, aki halált megvető bátorsággal veti utána magát az úttestre futó gyermekének, elrántva őt egy arra haladó autó, és egy csomagokkal igen megterhelt nő elöl. Aztán azt is látja a kocsiból a szemlélődő, amint egy nő a lift felé szalad, majd miközben egy másik nő egy nyitott tetőtéri ablak mögött egy tükör előtt táncol, ő lift híján a lépcsőn kénytelen felszaladni.

És most megindul egy absztrakciós folyamat. Benne a titokzatos úriember fejében. Vagyis tanúi lehetünk, ahogy a nevezett gondolati folyamat során kiemelődik valami lényegi közös, és elhanyagolódik számos lényegtelen, a tudományos megközelítést csak hátráltató mellékkörülmény. Mi is ez a lényegi közös? Igen! Igen, igen, igen! Hiszen mind ezek a szerencsétlen sorsú, nyomorult nők, kilátástalan életük eme megfigyelt pillanatában igen hevesen mozognak! És innen már egyenes út vezet a korszakalkotó megvilágosodásig. Te is rájönnél, mert látszólag egyszerű, de nem jössz rá, mert pont ez a zsenialitás lényege, utólag rendkívül egyszerűnek tűnik. Utólag. De csak a zseniknek elsőre.

Tehát mit is vált ki a heves mozgás? Mit is? És ekkor szinte kiszakad emberünkből a felismerés:

"Rádöbbentem, hogy talán a világ legjobb parfümje sem ér sokat, ha a nők izzadnak."

Érted? Szívtunk itt a különféle kölnikkel, parfümökkel, Krasznaja Moszkvákkal, és a nők mégis büdösek maradtak. Olyan büdösek, hogy az már-már az emberiség létét fenyegette, mivel szinte blokkolta a férfiak fajfenntartási ösztönrendszerét. Szóval a nők izzadnak. Lehet, a tudós kolléga eddig azt hitte, csak a férfiak izzadnak, meg mondjuk a lovak, pontosabban talán voltak sejtései, de ennek nem tulajdonított különösebb jelentőséget. Eddig. A nagy pillanata azonban ott és akkor, pont abban az autóban jött el. És megajándékozta az emberiséget a termékkel. Egy izzadásgátló elixírrel. Így most már jöhetnek a parfümök, szaporodhat az emberiség.

Most túl azon, hogy talán annak is lehet némi erotikus felhangja, amikor a közös futás után felhevült, izzadt testünk összesimul (láttam egy filmben), elgondolkodhatna az alkotó azon is, vajon nem volna-e még eredetibb találmány egy olyan hatóanyag kitalálása, amitől a nők egyenesen parfümöt izzadnának?

Addig is a szer talán az izzadságszagú reklámokra is alkalmazható volna. Én erre döbbentem rá.

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 5/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 58 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png4.png4.png2.png9.png
Ma498
Tegnap489
Ezen a héten1976
Ebben a hónapban10067
2014.10.25 óta334429

Látogató infó

 • IP: 54.92.172.79
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2018. március 22. csütörtök, 22:26

És még ezek is: