Magyar

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

Erste reklám

*************************

Erste KamatBiztos Betét - 30s +++ Értékelés: 4,4/10

A koncepció folytatódik. Jó kis koncepció, miért is kéne lemondani róla? Van még rajta lehúzható bőr. Például Mátyás király a múltkor elfelejtett álruhát ölteni. De most kiköszörülte a csorbát, jól próbára tette bankot. Hogy nem nyúzza-e az ő dolgos népét. Mert ha igen, hát háromszor veri azt kenden Mátyás király vissza. Ja pardon. Az egy másik reklám.

***************


***************

Mátyás király tréfás ember, és tudja, sok a talpnyaló az országban.  Sokan csak azért barátkoznak vele mintegy, mert ő a király. Így remélnek kicsikarni maguknak holmi előnyöket, zsíros állást, megkülönböztető figyelmet, miegymást. És ezért sokszor nemtelenül kivételeznek a királlyal. Előre engedik az orvosi váróban, a közértben a kasszánál, az okmányirodában, a földhivatalnál, a rendőr elnézi neki a gyorshajtást, és hát a bank, sejtése szerint, csak azért kínál neki tizenegy százalékos kamatot, mert attól fél, különben felnégyelteti az egész menedzsmentet és kitűzi a fejüket a vár fokára, közvetlenül a köztársasági elnök palotája elé. Az meg hogy nézne ki.

És lám, ott is találjuk a jó királyt egy próbafülkében, amint éppen konfekció öltönyt vásárol apródjai kíséretében. Közben emígyen morfondíroz magában: "Még hogy tizenegy százalék! Szerintem csak azért mondták, hogy ekkora, mert az vagyok aki. Biztos, hogy bárkinek nem adnának ekkora kamatot. Na de úgy is mindjárt kiderül." S a szót tett követ. Felölti hát a király szegény deák ruháját... illetve egy jól szituált alteros vállalkozó külsejét, és nekiindul rejtett országjárásának. Jaj de izgulunk mi pedig, jaj de jól móresre tanítja majd az igazságos király a kapzsi, pénzsóvár bankot, jaj de fogunk mink egy jót kacagni.

A király tudja, útja során vegyülnie kell a néppel, ha nem akarja, hogy azonnal leleplezzék, ezért hát buszra szál, nem limuzinra. Ott valamiért senkinek sem tűnik fel feltűnően hülye külseje, és két korabeli jelmezbe öltözött apródja. Még jegye sincs, a béna apródok csak maguknak vettek, de ezt is megússza valahogy. Legalábbis az alkotók nem vesztegetnek időt a buszon előálló konfliktushelyzet kibontására. Na de arra már ügyel a csavaros eszű király, hogy a bankba ne vigye be magával maskarás kísérőit, mert talán gyanút fognának a felnégyeléstől rettegő alkalmazottak, és így félelmükben jogtalan előnyhöz juttathatnák az uralkodót. Leül tehát a király a banki alkalmazottal szemben, öltönyben bár, de királyi séróban és összetéveszthetetlen királyi arcéllel, de az alkalmazott amúgy hamis pénz felismerésben gyakorlott szeme nem veszi észre ezen apró azonosságokat. Pedig minden pénzérmére a király képe vagyon ütve, mint az köztudott. Mégse.

De így van ez jól, hiszen ezenmód tudja meg a felkent személy, hogy bankja hű szolgája népének, nem tesz kivételt még a királlyal sem, egyenlő elbánásban részesít minden alattvalót. Tetszik is az ajánlat a királynak nagyon, bízhatunk hát benne, jó helyre teszi majd az ország pénzét. Igaz, így a tréfás móresre tanítás elmarad, de hát inkább egyel kevesebb kacagás, mint egy tengernyivel több sírás, ahogy ezt őfelsége mondani szokta minden megszorítás bejelentése előtt.

?Királyi kamat nem csak Mátyásnak jár!? Ezt az arculat-homogén honlapon olvashatod, nehogy kibillenj a mese varázshangulatából, nehogy sírva szaladj anyukádhoz, hogy nem találod többé Mátyás király bácsit sehol. De nem kell félned, a mesebank mindig tárt karokkal vár, van benne játszóház is, kamatlabdázó, THM ugráló, letéti betételő, jelzálogoló, személyi kölcsönölő, meg a gonosz boszorkány is, de őt Jancsi és Juliska már rég betette egy nagy kamatlapáttal hosszú lejáratra.

Tököm tele van veletek.

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 5/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10

{mxc}

Hozzászólások   

# a Kritikus 2009-04-23 15:43
Valaki itt nagyon ideges lesz mindig, valahányszor egy Erste reklámot lehúzok. Nem akar(sz) róla beszélni?
Válasz

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 59 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png4.png4.png3.png0.png
Ma499
Tegnap489
Ezen a héten1977
Ebben a hónapban10068
2014.10.25 óta334430

Látogató infó

 • IP: 54.92.172.79
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

3
Online

2018. március 22. csütörtök, 22:37

És még ezek is: