Magyar

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

*************************

Budapest Bank arculatváltás - 2x30s +++ Értékelés: 4,4/10

Nos kedves barátaim, mégiscsak van értelme a munkánknak. Hatásomra megváltozott a Budapest Bank marketing kommunikációs stratégiája. (Legalább e kritika elolvasásának idejére játsszuk azt, hogy hatásomra. Köszönöm.) Addig ostoroztam őket korábbi Emesés írásaimban (ld. ott), hogy jobbnak látták visszavonulót fújni. Csak hát valahogy ez sem sikerült igazán.

***************

***************

Odáig rendben van, hogy belátták, egy intézmény, amely úgy kíván tőkét felhalmozni, hogy előbb bizalmi tőkét halmoz fel, mégsem építheti kommunikációját egy félhülye, de legalább teljesen megbízhatatlan alkalmazottra. Ezért megpróbálják hát kommunikációjukban gyengéden háttérbe szorítani szegény Emesét, és itt mindjárt el is követik az első hibát. Mert akarják is, meg nem is. Vagyis Emese jól láthatóan továbbra is a Bank alkalmazottja marad, köze van a bankhoz, ami elgondolkodtató. Ezek olyan gyengék, hogy még egy alkalmatlan alkalmazottól sem tudnak megszabadulni? De hát olyan jópofa volt és olyan nagy sikert aratott! Na de most kabarénak tetszik lenni, vagy banknak? Vagy úgy is kérdezhetném, ha már derűsre vesszük mindenképpen a figurát, egy jópofa banknak tetszik-e lenni, vagy egy gyengébb kabarénak inkább? Arról nem is beszélve, úgy tűnik, a főszereplővé előlépő mellékszereplők sem látszanak az üzleti élet zsenieinek. Rajtunk kívül senkit nem izgat, hogy arculatot váltottunk. - mondja Gáspár, majd állítását a sztentori hang is megerősíti. Az a hang, amelyik a végső frankót szokta kimondani. Majd azt mondja ez a felső hang, hogy: a Budapest Bank ügyfeleit leginkább az érdekli, hogy ne kelljen felesleges és lényegtelen dolgokkal foglalkozniuk. Hát igen, például nem kell foglalkozniuk egy olyan lényegtelen dologgal, mint az arculatváltás, elvégre nem nagyon került többe, mint százmillió forint. Bagatell. Mert hogy tetszik tudni egy arculatváltásnak nincs különösebb marketing jelentősége, azt csak azért csináljuk, mert a főnök kisfiának ez a jele az óvodában, és karácsonyra azt kérte, hogy az apu dolgozóján is az legyen. És egy ilyen banknak adjuk életünket és vérünket, akarom mondani bizalmunkat és pénzünket.

A második, már szintén az új koncepció jegyében megalkotott szpotban a marketing kommunikációs csapat (gondolom) új szlogeneken töpreng. Mintegy belső pályázatot hirdetnek, a legjobb, egy mondatban megfogalmazott főüzenet kitalálója óriásplakáton lesz megörökítve. Feltehetőleg tekintet nélkül annak - esetleg elborzasztó - külsejére.

***************

***************

Két héttel később. Lezárult a pályázat. Ki a győztes? Nem, nem Emese. Úgy tudjuk meg ki az - nagyon szellemesen - hogy István kérdezi Gáspárt, hol van Nikolett? Ott van a Hősök terén - válaszolja Gáspár kétértelműen kuncogva. Mi persze rögtön sejtjük miről van szó. Igen, Nikolett a győztes, és nem ő személyesen van kint a Hősök terén, hanem csak óriásplakátos képe. Ja és a győztes szlogen:

Úgy gondoljuk, mindkettőnknek az az érdeke, hogy jól járjunk hosszú távon. Önök is, mi is.

Na mondjuk ez két mondat, de őszinteségében lebilincselő. Olyan, mint egy coming out. Egy bank nyíltan bevallja, hogy ő is szeretne jól járni a velünk való kapcsolatából fakadóan. A következő fokozat mondjuk az lehetne, a bank őszintén bemutatja, az ő jól járásának mértéke hogyan viszonyul a mi jól járásunk mértékéhez. Kíváncsian várom. Közben valóban láthatjuk a Hősök terén valóban felállított óriásplakátot Nikolettel. És ki az, aki éppen tönkreteszi?

Emese.

******************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 5/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 21 vendég és 0 tag böngészi

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Utolsó hozzászólások

 • Gusztustalan Zsolt sörözik
  Stéger László Károly 08.08.2018 11:53
  Sajnálom a Soproniakat , hogy ilyen szeméttel hozzák össze Őket , mint ez a " reklám " Mostanában ...

  Bövebben...

   
 • Nehogymá unatkozzá...
  Sandor 01.08.2018 01:20
  Egyet értekaz előttem szólóval. ( A cikkszerzővel) Eddig is voltak bugyuta, 60-as iq-hoz ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Eszter Kádár 16.07.2018 15:05
  Tóth Ildikó - színésznő

  Bövebben...

   
 • CBA Saga
  Radó Pál 13.06.2018 00:12
  Hozzászóltam, leírtam, de ki lettem dobva az utolsó soroknál! Meglátásom szerint érdekes és jó a ...

  Bövebben...

   
 • Darabos vasaló
  Radó Pál 12.06.2018 22:55
  A reklám, mint megjelenés elemzése, hellyel közzel fedi az "élmény" átélésének kritikáját, de az ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png0.png0.png8.png0.png3.png
Ma372
Tegnap373
Ezen a héten1313
Ebben a hónapban6927
2014.10.25 óta400803

Látogató infó

 • IP: 54.225.55.174
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

4
Online

2018. augusztus 15. szerda, 18:41

És még ezek is: