Külföldi

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tena Lady reklám

*************************

Tena logo –  Lady Slim – 30s +++ Értékelés: 4,4/10

Arra még nem tudtam rájönni, mi a hatásmechanizmusa azoknak a reklámoknak, amelyekben promotált termék egész egyszerűen nem a megnevezett problémára nyújt megoldást, mégis úgy tűnik, valamiért a kedves potenciális elsiklik efölött. Talán a kiemelt tulajdonságok nagyszerűségének nagyon határozott hangsúlyozása csapja be a választót – már úgy értem a terméket választót – oly mértékben, hogy elveszti józan ítélőképességét. Előfordul ez az élet más területein is…

***************

***************

Nem tudom, tán kettő, vagy három írásban is foglalkoztam már e márkával, de mindig lenyűgöz ez a fantasztikus ellentmondás, kontradikció, diszkrepancia, ambivalencia, és más ilyesmi, ami a vonatkozó termék és annak filmben ábrázolt felhasználási körülményei közt feszül. Persze nem látjuk közvetlenül a felhasználási módot, csak ennek elképzelésére vagyunk késztetve, pontosabban azzal a tudattal kell tekintenünk a bemutatott szép hölgyre, vagy hölgyekre, hogy a termék közben ott van a rendeltetési helyén, és mindannyiuk a nevezett problémával küszködik.

De mit is értek én becsapáson ebben, és az ehhez hasonló reklámokban? Szeretem így kérdezgetni magam, már csak azért is, mert senki nem buktat meg, ha helytelen választ adok. Már ha egyáltalán ez kiderül a magam számára. De visszatérve a kérdésre, természetesen most nem a szinte minden reklámban kisebb-nagyobb mértékben fellelhető becsapási, csúsztatási, hazugsági faktorról beszélek, hanem hogy effektíve nem a megnevezett problémára nyújt megoldást a javasolt termék, vagyis kisebb, vagy nagyobb mértékben semmi köze hozzá. Mégis megveszi az egyszeri célcsoporthalandó, mert olyan sok nagyszerű új tulajdonsága lett neki. Már a terméknek.

Például, ha nincs pénzem, és valamilyen álmomat szeretném megvalósítani, akkor ott vannak a nagyszerűbbnél nagyszerűbb feltételekkel felvehető banki kölcsönök. És tényleg, az álmom ripsz-ropsz megvalósul, csak többnyire, mint ahogy az egy tisztességes álomhoz illik, jön az ébredés. Vagyis a nincs pénzemre nem kaptam megoldást, hisz egy kölcsönt vettem a nyakamba, amit kamatostul kell visszafizetnem. Jó, most nem egy szerencsésen sikeres vállalkozásra gondolok, hanem a kredencre, a mosógépre, meg a karibi utazásra.

Itt meg azt halljuk, nem kell a kalandról lemondanod, és lehetsz önmagad, ha beteszed ezt a betétet. Mit neked ezután vizelettartási probléma. Na most én nem tudok szabadulni a gondolattól, miszerint a kedves hölgy nem azért tartózkodott eddig a kalandtól, mert az idáig használt betétei durván vastagok voltak, és jól kidudorodtak a nadrágjából, mert akkor az utcára se ment volna ki, nemhogy kalandokba bocsátkozott volna. Vagy mert a régi betétek gyorsan átáztak esetleg, mert akkor még nadrágot se húzott volna, csak bő szoknyákat. Hanem azért nem bocsátkozott kalandokba, mert tetszik tudni az ilyen típusú kalandok során általában pont az a terület érintett, amelyen a tárgyalt probléma fennáll. Hacsak nem plátói az a szerelem. Vagy kaland. Kérdem tehát, nyújt-e erre megoldást bármilyen betét? Bátran kijelentem, a tudomány mai állása szerint a reklámozott betét NEM GYÓGYÍTJA MEG a vizelettartási problémát. Mi több, semmilyen ilyen betét sem.

Persze lehet, nagyon, nagyon tudatlan vagyok. Talán észre se vettem, hogy észre se vettem, hány olyan kalandom volt nekem is, ahol a partnerem hasonló problémával küszködött. Nem, ne ijedj meg, nem megyek bele a technikai részletekbe, miszerint hol, hogyan és mikor kellett volna ezt nekem észre venni, de tegyük fel, nem vettem észre, pedig ott volt. Ugye most kalandokról beszélünk, nem tartós kapcsolatról, mert ott észre vettem volna, amikor a bevásárlócédulámon rajta van a termék ugyebár.

És mégis hat a reklám úgy tűnik, mert veszik. Mert mehet a kaland, mert microprotex technológia, bármit is jelentsen, mert kiemelkedően biztonságos, és meglepően diszkrét, ezért nincs számára lehetetlen, és így lehet önmaga. És motorozás fehér feszülő nadrágban, és egy csepp se látszik ki nemhogy a pisiből, de még a termékből sem. Amíg persze fent van a nadrág. Szóval annyi új és jó dolog van itt, hogy a kedves célnő teljesen lehengerteltetik általa.

Akkor sem értem. Talán mégsem a kaland miatt veszik. Ugyanis akinek ilyen problémája van, így is úgy is vesz ilyet, és tökre örül, ha az ilyen még olyanabb. Akkor minek ez a marhaság a kalanddal, ahol viszont mindenképpen kiderül? Ettől már valami beteg szellemesség is jobb lenne, hogy mondjuk a kínaiak ebből építenek völgyzárógátat a Jangcén, de több ötletet nem adok ingyen, ne is könyörögj…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10

A látvány (Scene) – 5/10

A technika (Technology) – 5/10

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 17 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png2.png1.png8.png6.png0.png
Ma138
Tegnap423
Ezen a héten2045
Ebben a hónapban9982
2014.10.25 óta321860

Látogató infó

 • IP: 54.144.73.205
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2018. február 23. péntek, 09:14

És még ezek is: