Külföldi

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

always reklám

*************************

always night extra egészségügyi betét – 15s +++ Értékelés: 4,2/10

Vannak az úgynevezett fantáziamegmozgató reklámok. Persze minden reklám igyekszik a fantáziát megmozgatni, főleg a reklámozott termékkel kapcsolatban, és főleg hogy fantáziálgassunk arról, milyen jó lehet azt megvásárolni, de én most a „mellékfantáziálgatás” megmozgatására gondolok. Akár új szakmai fogalomként is bevezethetjük, ha szabad javasolnom, mint a terület vérprofi szakértője. Hisz az vagyok, nem?

***************

***************

Határozza meg a mellékfantáziálgatás fogalmát, és még elfogadható arányát a főfantáziálgatáshoz viszonyítva a reklámspot spinális mondanivalójának aspektusából, különös tekintettel a befogadói insight manifesztumának artikuláris percepciójára.

Ez nálam az egyik leginkább rettegett vizsgakérdés, nem értem miért, pedig annyiszor elmagyaráztam már ezeknek a tökkelütött kreatívhallgatóknak. Mondjuk én sem igazán értem, de végtére is ez nem az én dolgom, nem nekem kell belőle vizsgáznom, én csak tanítom, és vizsgáztatok. Pedig egyszerű. Nézzük például a mellékelt spotot.

Egy fiatal nő fetreng az ágyban, és közben azt halljuk, hogy teljes védelem az ágyban. Na most ugye esetünkben élesen elkülöníthető a befogadók táborának két csoportja, na milyen szempontból Béla fiam? Nem, nem a nemi identitástudat szempontjából, az már egy alcsoport, bár néha képezhet közös részhalmazt más alcsoportokkal, illetve talán még főcsoporttal is, de a legnagyobb mértékű közösrész képződés inkább a mellékfantáziálgatás, mint csoportképző tényező figyelembevételével keletkeztethető. Nem érted mi, Béla fiam? Nos, az alapcsoport nyilván kétféle lehet csak, férfi, vagy női, hisz kinek a baját enyhítheti biologice az adott termék? Nem, az inkontinenciára egy másik termék való, bár a nőknél ez is szóba jöhet… hm, tényleg, talán férfinak is… ki kéne próbálnom… érdekes… nem dehogy Béla fiam, nincs nekem semmi bajom, csak úgy elvileg… nézzenek oda! Szóval a főfantáziálgatás szempontjából, tehát, hogy milyen lehet egy ilyen terméket használni, csak a nők jöhetnek számításba, mint célcsoport. Hogy én az előbb pont… Béla fiam, maga nagyon pimasz, nem leszünk így jóban.

Azonban mi van a mellékfantáziálgatás, mint csoportképző ágens által generált befogadó tábor összetételével? Bizony, ott nem tisztán csak a biológiai nemi meghatározottság, hanem a nemi identitástudat, a „gender”, mint szociális konstrukció is szerepet játszhat az egyik, vagy másik csoporthoz való tartozás identifikálásához. Szóljon Béla, ha egyik, vagy másik idegen szót nem érti, vagy ha én nem értem. Összefoglalva, egy ágyban forgolódó szép nő látványa erotikus fantáziálgatásokat, jelen esetben mellékfantáziálgatásokat válthat ki, nem kizárólag a nem, hanem a nemi identitástudat függvényében is.

Na de mi is a baj ezzel? Ugye az arányok. Itt abszolút túlnőhet a mellékfantáziálgatás mértéke a főfantáziálgatás mértékén, elsodorva így a befogadó figyelmét a termékre vonatkozó, annak megvásárlására bátorító üzenetről. Mi? Hogy ez inkább a férfi nézőkre jellemző, ők meg nem célcsoport? Na gondoljunk csak ebbe bele Béla. Nézi a párocska otthon ezt a reklámot, a férfinek ugyebár azonnal beindul az erotikus fantáziája, hisz az ábrázolt alany olyan pózokat vesz fel, amelyekben azonnal kötelező ruha nélkül is elképzelni a kedves fetrengőt. Különösen megragadhatja a férfi figyelmét az a rész, amelyben a mesélő a termék fejjel lefelé való használhatóságát ecseteli, hiszen ez nem egy olyan gyakori póz, tehát mindenképpen kíváncsivá teheti ez a javaslat a közismerten szex vezérelte férfiagyat. Eddig megvagyunk. A következő lépése pediglen egy ilyen felajzott férfiagynak, hogy odafordul a mellette ülő női agyhoz, és javaslatot tesz a látottak által beindított fantáziasor realizálására. Na de mi van… tud követni Béla? Szóval na de mi van akkor, ha a nőt a látottak épp arra inspirálják, hogy jaj, majd elfeledkeztem a betétről, és már szalad is, hogy behelyezze. Nos ekkor nyer értelmet a reklámfilmen hallható indító női vokál szövege, miszerint teljes védelem az ágyban. Ez persze kissé ingerültté teheti a férfit, aki ingerültségében esetleg termékellenes kirohanást rendezhet, amely nyilván kellemetlen érzetet kelthet a nőben, és ha éppen az adott terméket helyezte volna be magának, hát lehet, összekacsolja e kellemetlen érzést a behelyezett alkalmatossággal, és legközelebb a konkurencia termékét fogja megvásárolni. Nem tudom, érzékeli most már az alkotók baklövését ebben az esetben Béla? Mi, hogy a vázolt konstellációnak ön szerint csekély a valószínűsége? Egyébként mióta női név az, hogy Béla?

*******************************************************************************

Értékelés: 4,2/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10

A látvány (Scene) – 4/10

A technika (Technology) – 4/10

{mxc}

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 55 vendég és 0 tag böngészi

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Utolsó hozzászólások

 • Gusztustalan Zsolt sörözik
  Stéger László Károly 08.08.2018 11:53
  Sajnálom a Soproniakat , hogy ilyen szeméttel hozzák össze Őket , mint ez a " reklám " Mostanában ...

  Bövebben...

   
 • Nehogymá unatkozzá...
  Sandor 01.08.2018 01:20
  Egyet értekaz előttem szólóval. ( A cikkszerzővel) Eddig is voltak bugyuta, 60-as iq-hoz ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Eszter Kádár 16.07.2018 15:05
  Tóth Ildikó - színésznő

  Bövebben...

   
 • CBA Saga
  Radó Pál 13.06.2018 00:12
  Hozzászóltam, leírtam, de ki lettem dobva az utolsó soroknál! Meglátásom szerint érdekes és jó a ...

  Bövebben...

   
 • Darabos vasaló
  Radó Pál 12.06.2018 22:55
  A reklám, mint megjelenés elemzése, hellyel közzel fedi az "élmény" átélésének kritikáját, de az ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png0.png0.png7.png5.png9.png
Ma328
Tegnap373
Ezen a héten1269
Ebben a hónapban6883
2014.10.25 óta400759

Látogató infó

 • IP: 54.80.87.62
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

1
Online

2018. augusztus 15. szerda, 17:06

És még ezek is: