Külföldi

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Skittles drazsé reklám

*************************
Skittles drazsé ? 20s +++ Értékelés: 5,2/10
Baromi jó képi poén. Jó erős. Visz mindent. Még a terméket is. Úgy értem, ki fog emlékezni magára a terméknévre, ami csak egyszer hangzik el, és még a szlogenbe sincs beépítve. Ilyen tarka drazsé sokféle van a piacon, legfeljebb majd mindegyikről eszünkbe jut ez a vicces vizuális geg. Tényleg, szoktak csinálni ilyen utóélet fókuszcsoport vizsgálatokat is?

***************

***************

Azt én úgy képzelném, hogy beültetnek egy csomó embert, és vetítenek nekik régebbi reklámokat, de csak a termék megnevezése előtti részt. Aztán meg kell tippelniük, mit reklámoztak. És fordítva, vetítenek reklámvégeket termék meghatározással, és ki kell találni, mi volt az eleje. Aztán lehetne egy olyat is, még nem bemutatott reklámfilmek termékmegnevezés nélküli első részét vetítik, és meg kell tippelni, vajon mit fognak vele reklámozni. Na és végül vetítenek még nem bemutatott reklámfilmek termékmegnevezéses végét, és ötletelni kéne, hogyan reklámoznák… ja ezt nem, mert azért vannak a jó kreatívok, hogy a rég elvesztett álmot visszahozzák néked majd egy szép napon… ja ez egy Máté Péter dalszöveg, elnézést, csak hát így működik egy jó kreatív agya. Asszociáció asszociáció hátán. Csak úgy tolulnak.

Szóval áll a zsiráf a tengerparton, és legeli a szivárványt. Közben fekete rasztás csávó egy magasított hokedlin, hogy elérje, feji ezt az emeletes állatot. És mivel az színeset eszik, hát színes drazsékat fej ki az emlős tőgyéből. Belekóstol, majd nagyot hahotázik. Bekapcsolja a zenét, és tovább fej. És termékismertetés. Egyszer a kissé idegen hangzású terméknév, majd a szlogen. Fejd meg a szivárványt. Fald fel a szivárványt. Ugye így önmagában nincs értelme, mert mi az hogy fejd meg a szivárványt, de rögtön felidézi a látottakat. Már ha láttad. Kép és szlogen így egymásra talál, csak épp a terméknév esik ki közülük.

Na most ha ennek a reklámfilmnek csak az elejét vetítenéd a fókuszcsoportnak, akkor majdnem könnyű, mert a sajtárban látszik a termék. (Városi fiataloknak: sajtár – nem sajtok tárolására való helyiség, hanem fejéskor használt, a tejet összegyűjtő edény.) De hiába látszik a sajtárban, sok ilyen külsejű és más nevű drazsé van forgalomban. Ha csak a végét mutatod, akár a terméknévvel együtt – én pl. sose hallottam róla – akkor már jobban elszabadulhat a fantázia. Ha meg együtt mutatod, később csak a szépre emlékezel.

Jaj te, eszembe jutott egy jó képi poén. Szerintem meg kéne csinálni, aki hallja adja át, de fogalmam sincs, mit kéne vele reklámozni.
Koncertterem. Nagy. Tömve. Bejön a művész, művészruhában, szmoking, vagy ilyesmi, és leül a zongoraszékre. De nem zongora van ám előtte, hanem asztalon számítógép konfiguráció. Szembe velünk meg egy nagy kivetítő. Művész teátrálisan megropogtatja az ujjait, helyezkedik, nekikészül, majd zongorázni kezd a klaviatúrán. Olyan jellegzetes zongoraművész mozdulatokkal. Zene nincs, csak a billentyűk kopogása. A kivetítőn pedig egy szép vers, vagy más szépirodalom sorai kezdenek sorjázni. Lenni, vagy nem lenni… még nyílnak a völgyben a kerti virágok… én írok levelet magának… mit tudom én, aztán a művész feláll, meghajol, óriási ováció. Na ez lenne az alap. Esetleg szépirodalom helyett megjelenhetne egy banki ajánlat. Vagy kirajzolódhatna valamilyen szép kép. Valami konkrét termékre utaló. Valami nagyon színes, ötletes. Úgy fokozatosan jelenne meg, különböző sebességgel és intenzitással, követve a művész mozdulatait. Például milyen poén lenne, ha először egy szép szivárvány tünedezne elő, majd valamilyen állat, ami közvetlenül a szivárványt legeli. Persze valamilyen nyúlánk állat, amik kvázi feléri, nyilván képletesen… például egy zsiráf. Ez jó. A zsiráf legeli a szivárványt. A többit rád bízom. Valamilyen színes szart reklámozzál vele…
*******************************************************************************

Értékelés: 5,2/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 2/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 4/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10
A látvány (Scene) – 8/10
A technika (Technology) – 7/10
{mxc}

Hozzászólások   

# bari 2011-12-29 22:40
Ezt a művész trükköt megcsinálták a mobilos karmersteres reklámmal
Válasz

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 54 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • Anyu üzemképtelen
  BacitraciN 30.09.2017 19:22
  Jo napot kivanok! Nekem csak egy hozzaszolasom lenne, butasag, de nagyon bantja a fulemet. A reklamban ...

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  Sutyi83 27.09.2017 16:31
  Nekem is a zene volt fura. Bátyóval szeretkezne..?

  Bövebben...

   
 • Az összetartó elixír
  anonim 20.08.2017 15:46
  Nem eset szó a zenéről. A nagy családi összetartás alatt szóló zene eredeti szövege: "Ha esik test a ...

  Bövebben...

   
 • Szupergyors ötlet
  Bendegúz 09.08.2017 12:12
  Ráadásul eléggé félrevezető is a reklám. Azt persze elfelejtették hozzátenni, ha van egy viszonylag régi ...

  Bövebben...

   
 • Bénázás
  Bendegúz 09.08.2017 11:51
  Azt nem tudtam eddig még felfogni, mi a francnak ekell internet ahhoz, ha le akarok fényképezni ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png3.png3.png3.png2.png4.png
Ma368
Tegnap503
Ezen a héten871
Ebben a hónapban8962
2014.10.25 óta333324

Látogató infó

 • IP: 54.158.241.146
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

1
Online

2018. március 20. kedd, 18:38

És még ezek is: